Як приготувати глінтвейн в домашніх умовах

Глінтвейн – це смачно, корисно іноді і дуже по-зимовому. Глінтвейн здатний зігріти нас в негоду, не дати застудитися, так і просто додати нам настрою – справжнього, зимового, бадьорого.

Глінтвейн – і на душі тепло, коли на вулиці – не дуже!

Його добре пити в колі родини або друзів, це не той алкогольний напій, який вимагає келихів і фужерів.
Він простий, він справжній, але при цьому ні про яку примітивності не може бути й мови, він по-доброму доріг і благородний у своєму смаку і п’янко прян.
Звичайно ж, не варто захоплюватися і глінтвейном, як і будь-яким іншим спиртним, але для того, щоб зігрітися, в ці холодні дні, прийшовши з прогулянки ввечері додому, приготуємо?

Як приготувати глінтвейн в домашніх умовах

Рецепт глінтвейну

Отже, візьмемо пляшку червоного вина, краще – сухого, щоб не так п’янило, – напій і так достатньо прян.
Також нам знадобляться:

  • Кориця мелене – близько чверті чайної ложки;
  • Лимон цедра пів лимона;
  • Лимон – пару кружечків для прикраси;
  • Перець – кілька горошин;
  • Можна за смаком покласти кардамон.
  • Яблука – 2 – 3 середніх яблука кисло-солодких сортом, втім, вибирайте такі, які Вам подобаються, адже смак напою повинен бадьорити й радувати Вас.

Це ж твердження вірно і відносно основи – вина, вибирайте те, марка якого Вам по душі, щоб отримати максимум задоволення від напою.
Отже, наливаємо вино в емальовану каструлю – ту, яку не шкода, тому що після того, як у ній буде грітися вино, вона може придбати жовтуватий відтінок.
Розігріваємо вино, додаємо спеції, трави, приправи, яблука миємо, підсушуємо, очищаємо від шкірки, нарізаємо, лимон моєму, знімаємо цедру.
Додаємо нарізані яблука і цедру лимона в гаряче вино, доводимо до кипіння, але не кип’ятимо. Вимикаємо вогонь, даємо трохи охолонути, розливаємо по гурткам, чашках або келихах – дуже гармонійно даний напій виглядає в керамічних кухлях.
Прикрашаємо і присмачую кружечками лимона, скибочками яблука, як варіант – листочками м’яти, подаємо з ложкою в гуртку або чашці, – щоб було чим справлятися з яблуками, та приправами.

Дивіться також:  Перець халапеньо: опис, де застосовується в кулінарії

Отже, наш готовий глінтвейн, п’ємо!

Приготування напою займає приблизно півгодини. Розраховане дане кількість на 6 – 10 келихів, в залежності від величини келихів і Ваших особистих переваг.
Можна подати глінтвейн і попередньо процідивши, але такий варіант не так колоритний.
Адже спиртне завжди варто пити у відповідній компанії, відповідно місцем і настрою вибирати і напій.

Як ще можна приготувати глінтвейн в домашніх умовах?

Можна приготувати безалкогольний глінтвейн.

І правда, не завжди є можливість і бажання готувати щось алкогольне, а смак глінтвейну і сам по собі приємний, не дивлячись на градуси, або ж відсутність таких.
Отже, для варіантів, коли хочеться глінтвейну, але при цьому хочеться залишатися тверезим, розповімо Вам сьогодні про те, як приготувати безалкогольний глінтвейн.

Як приготувати безалкогольний глінтвейн

В принципі, інгредієнти ті ж самі, але в якості основи вибираємо, звичайно ж, не вино, а на цей раз – натуральний виноградний сік темних сортів винограду, або, як варіант, – гранатовий сік.
Варимо за тим же принципом, також в емальованому посуді, нас цікавить, як приготувати безалкогольний глінтвейн в домашніх умовах, а тому збережемо своє здоров’я і посуд.
Подаємо – в чашках, гуртках, келихах. Прекрасним доповненням до цього благородного напою може стати яблучний пиріг, рецепт якого Ви без праці можете знайти на сторінках нашого сайту.
Ось ми і відповіли на питання, як приготувати безалкогольний глінтвейн в домашніх умовах.
А наостанок поділимося з Вами тостом, досить підходящим для підняття келихів з глінтвейном: нехай ваше життя буде такою смачною, ароматною, що п’янить, як той напій, який Ви сьогодні п’єте!
Приємного Вам пиття і гарній компанії!

Прокрутка до верху