Каша з гороху була одним з головних страв повсякденного столу на Русі. Із старовинних рецептів відомо, що готувалася вона на горіховому або маковому олії. Сучасні господині незаслужено обділяють таке частування своєю увагою. Знаючи, як приготувати горохову кашу смачною, можна легко урізноманітнити звичні гарніри, а також ситно нагодувати всю сім’ю в період суворої економії. Адже це ще і бюджетне страву.
Класичний рецепт горохової каші
За класичним рецептом для обговорюваного страви береться мінімум продуктів: 40 мл жирного молока, 2 ст. питної очищеної води, 1 ст. бобових, сіль, шматочок масла.
- Горох заливається водою з половиною маленької ложки харчової соди. Це дозволить значно скоротити час вимочування. Вже через 60-70 хвилин крупу можна промивати водою і відправляти варитися у посуді з товстими стінками.
- Вогонь в процесі готування повинен бути мінімальним. Він зменшується відразу після закипання рідини.
- Приблизно через 25 хвилин продукт можна посолити.
- Загальний час варіння складе 45-50 хвилин.
- Готова каша перетворюється на пюре за допомогою спеціальної насадки блендера.
Залишилося додати вершкове масло.