З додаванням копченостей
Копчене м’ясо для обговорюваного страви можна брати будь-яке. Підійде і свиняча рулька, і частини курячої туші, і навіть ковбаса. Копченостей повинно бути не менше 250 грам. Крім того, використовується: 2 цибулини, 230 г гороху, сіль.
- Бобові краще заздалегідь залити водою на всю ніч. Це значно скоротить час, необхідний на варіння продукту.
- З ранку горох заливається свіжої підсоленою водою і відправляється варитися. Важливо періодично знімати піну з його поверхні.
- Вибрані копченості та овочі дрібно ріжуться. Далі вони обсмажуються до рум’яності. Якщо використовується, наприклад, свиняча рулька, то масло можна не додавати, воно в достатній кількості витопиться з свинини.
- Готовий горох прямо в сковороді змішується з піджаркою з м’яса і цибулі.
Страва подається до столу гарячим.