Як приготувати горохову кашу?

З цибулею та морквою

Каша з гороху з овочами сподобається не тільки дорослим, але і самим маленьким членам сім’ї. Це відмінний спосіб нагодувати капризуль корисної морквою, цибулею і крупою. Крім перерахованих овочів (по 1 шт.), в рецепт увійде: половина склянки гороху, сіль, 60 мл жирних вершків, половинка солодкого болгарського перцю, 1 ст. питної води.

  • Промитий і розмочений у воді горох відправляється варитися на 45 хвилин. Важливо не забувати його постійно помішувати і при необхідності знімати піну.
  • Спочатку на будь-якому жирі до рум’яного кольору обсмажується подрібнену цибулю. Потім в сковороду додається терта морквина. В останню чергу до решти інгредієнтів закладаються тонкі скибочки перцю, і вливається трохи води.
  • Разом овочі тушатся 7-9 хвилин. На цьому етапі потрібно посолити їх за смаком і за бажанням додати ароматні трави.
  • Готова горохова кашка після додавання вершків перетворюється на пюре.
  • Блюдо розкладається по тарілках, зверху щедро покривається овочевою підливою.

Якщо не хочеться возитися з кожною окремою порцією, можна прямо в каструлі перемішати готову крупу з овочевою засмажкою.

Дивіться також:  Куряча грудка в духовці – 9 рецептів
Прокрутка до верху