Як приготувати гречаний хліб

Кожна господиня хоча б раз у житті пекла хліб. Хоча важко уявити які повинні бути обставини, які спонукали на цей подвиг. Швидше за все те, що домашній хліб набагато смачніше і довше зберігатися , ніж магазинний. І, нарешті, ми бачимо з чого робиться хліб. Раз вже вирішили самі спекти хліб, то прийміть кілька корисних порад, Якщо ви хочете побалувати скбя домашнім хлібцем, то спечіть його з суміші різних видів борошна. Дуже хороший хліб виходить з додаванням гречаного борошна. Хліб з гречаного борошна

Інгредієнти для хліба з гречаного борошна:

  • борошно гречана = 90 гр.,
  • борошно пшеничне – 210 гр.,
  • Вода – 400 мл,
  • дріжджі – 0.5 пакетика,
  • цукор – 20 гр.,
  • сіль – 5 гр.,
  • масло рослинне – 30 гр.

Приготування хліба з гречаного борошна

  • Якщо у вашому гастрономі немає гречаного борошна, то слід перемолоти в кавомолці гречану крупу і отримати борошно грубого помелу.
    2. У посуд для тіста покласти гречану борошно, пшеничне борошно, дріжджі, сіль, цукор, рослинна олія і залийте теплою водою.
  • Тісто замісити руками ь руками, накрити рушником і залишити для підйому на годину.
  • Тісто обім’яти і поставити бродити ще на годину.
  • Форми для випічки хліба, змастити маслом і викласти шматки тіста, заповнюючи форму на третину. Накрити формочки рушником і дати постояти ще 30 хвилин. Після цього обмазати верхівки тесту маслом і випікати в жаркому духовому шафі.
  •  

    Хліб з гречаної каші

    Інгредієнти для хліба з гречана каші:

    • гречана каша – 100 гр.,
    • пшеничне борошно – 250 гр.,
    • житнє борошно – 159 гр.,
    • дріжджі – 1 пакетик,
    • молочна сироватка – 500 мл,
    • масло – 40 гр.,
    • цукор – 2 ст. л.,
    • сіль 1 ч. л.
    Дивіться також:  Найсмачніші рецепти соусів

    Як приготувати хліб їх гречаної каші

  • Кашу і пшеничне і житнє борошно викласти в каструлю або миску, додати цукор, сіль, масло, сироватку, олія, дріжджі і замісити тісто.
  • Для довідки. Відмінний смак виробу може надати гірчичне масло. Його використовують у хлібопеченні багато пекарі.

  • Обробити тісто і випікати з нього хліб за рецептом, вказаною вище.
  •  

    Гречаний хліб в хлібопічці

    Хлібопічка – диво-агрегат, який дозволяє випікати хліб в домашніх умовах, рівномірно пропечений, з скоринкою того кольору, який захочете. Хлібопічка – агрегат досить рідкісний в російських сім’ях. Його купують переважно жителі тих районів, де хліб не регулярно поставляється в продаж, дачники і, конечечно великі любителі випічки. Агрегат оснащений 15 програмами, які дозволяють не тільки випікати хліб, н і пекти кекси, замішувати тісто для пельменів і пирогів. Всі

    процеси автоматизовані. З вашої сторони залишається тільки ввести інгредієнти, задати потрібну програму і чекати з чистими руками.

    Інгредієнти для гречаного хліба в хлібопічці:

    • гречана мука – 200 гр.,
    • житнє борошно – 400 гр.,
    • дріжджі – 1 ч. л.,
    • сироватка – 450 мл,
    • сіль – 10 гр.,
    • цукор – 40 гр.

    Як приготувати гречаний хліб в хлібопічці

  • У відерце агрегату закрутити лопаті для перемішування тесту. Потім, строго по порядку, спочатку вилити всі рідкі інгредієнти, а потім сипучі і дріжджі.
  • Закрити кришку і вибрати режим «Основний», встановити світлу скоринку. Таймер, вкаже вам час приготування хліба, у кожній хлібопічці трохи різний, але трохи більше 3-х годин. За цей час лопаті агрегату замесят тісто, дадуть йому піднятися і випечеться готовий хліб.
  • Сигнал хлібопічки сповістить вас про закінчення випічки, відерце дістати з корпусу, викласти гарячий хліб і вийняти з окрайця лопаті. Всі хліб готовий.
  • Прокрутка до верху