Як приготувати гречану кашу в мультиварці

Не секрет, що в гречаній крупі міститься величезна кількість корисних компонентів. Однак зберегти всі корисні речовини гречки дуже важко. Гречка вважається дієтичним блюдом, і підходить тим, хто сидить на дієті людям. Кількість вуглеводів гречана каша містить навіть менше, ніж сама крупа, т. к. при варінні молоко і вода вбираються в неї, відповідно маса стає більше, а менше вуглеводів. Часто гречка може переваритися або недовариться. Щоб страва вийшла смачною треба правильно його готувати. Дуже легко можна приготувати гречку в мультиварці, до того ж вам не потрібно стежити біля плити і нескінченно перемішувати її. Гречка в мультиварці вариться дуже швидко.

 

Вибір режиму для приготування гречаної каші в мультиварці

 

Найкращим режимом для приготування гречки є режим «Гречка». Однак, не кожна мультиварка володіє таким режимом. Якщо його немає, то краще всього підходить програма «Каша» або «Крупа», з допомогою яких легко приготувати апетитний гарнір до будь-якої страви.

Як приготувати гречку в мультиварці з м’ясом

Щоб гречана каша не приїлася її можна доповнювати іншими продуктами. Вона чудово гармонує з м’ясом. Овочі можуть надати їй чудовий запах. Для початку їх слід обсмажити, а потім додати до них крупу. Дуже добре поєднується гречка з грибами, які попередньо обсмажують.

Основні принципи приготування гречаної каші в мультиварці
Для приготування апетитною гречки з допомогою мультиварки як гарнір або як самостійну страву, потрібно для початку ретельно промити крупу і вибрати з неї все сміття і лушпиння. У вигляді гарніру приготувати гречку дуже легко. Необхідно промиту гречану крупу відміряти одним мультистаканом, і засипати цей обсяг в мультиварку. Потім залити крупу двома мультистаканами води і посолити за смаком. Далі, потрібно всього лише включити техніку та встановити режим «Гречка». Час міняти не потрібно. Після звукового сигналу, можна заправити гречку невеликою кількістю вершкового масла, яке додасть гречці більш виражений смак.
Щоб надати гречці особливі смакові якості, до неї можна додати інші продукти. Наприклад, овочі або м’ясо. Для початку овочі або м’ясо приправляють різними спеціями і приправами, і обсмажують до готовності на соняшниковій олії в режимі «Випічка» або «Смаження». Потім у каструлю слід додати промиту гречку, і залити її холодною водою. Виставляємо режим «Гречка» або «Крупа» та очікуємо остаточне приготування страви.

Дивіться також:  Риба під маринадом – класичний рецепт і 10 варіантів

 

Зверніть увагу на такі страви:

Йогурт в мультиварці

Яблучний пиріг в мультиварці

Картопля в мультиварці

Заварні млинці

Апельсиновий соус