Як приготувати гуляш? 11 рецептів з свинини, яловичини або курки

Це відмінне доповнення до багатьох страв. Сьогодні ми детально розповімо, як приготувати гуляш. У представлених рецептах буде задіяно три види м’яса.

Класичний гуляш з курки (з підливою)

Інгредієнти:

  • куряче філе – 0,5 кг;
  • борошно – 1 ст. ложка;
  • цибуля – 1 головка;
  • сметана – 2 ст. ложки;
  • морква – 1 штука;
  • чебрець – 1 щіпка;
  • помідори – 3 штуки;
  • сіль і червоний пекучий перець – за смаком.

Приготування:

  • Промийте філе і наріжте його середніми кубиками. Додайте сіль.
  • Натріть моркву на великій тертці.
  • Цибулю наріжте середніми кубиками.
  • Обсмажте м’ясо до золотистого кольору.
  • Окремо обсмажте овочі, додайте до них трохи пекучого перцю.
  • В товстостінну каструлю покладіть м’ясо і підсмажені овочі.
  • Помідори натерти на крупній тертці. Шкуру можна викинути, а м’якоть нам скоро знадобиться.
  • На розпечену суху сковорідку покладіть ложку борошна і обсмажте її до рум’яного кольору. Тепер додайте півсклянки очищеної води. Все змішайте
  • Додайте до борошна помідорну масу і сметану. Все змішайте і доведіть підливу до кипіння. Додайте трохи солі і чебрецю.
  • Залийте м’ясо томатною підливою. Додайте туди ще півсклянки води.
  • Поставте вогонь на мінімум і томіть гуляш курячий близько 15-20 хвилин.
  • Гуляш з курки готовий! Подавайте його разом з локшиною або рисом. Приємного вам апетиту.
  • З галушками

    Інгредієнти:

    • рафінована соняшникова олія – 1 ст. ложка;
    • пшеничне борошно – 2 ст. ложки;
    • курячі стегенця – 2 штуки;
    • лавровий лист – 1-2 штуки;
    • бекон – 0,1 кг;
    • борошно блинная – 80 грам;
    • селера – 4 штуки;
    • яловичий жир – 40 грам;
    • цибулю-порей (пера) – 2 штуки;
    • курячий бульйон (можна замінити овочевим) – 0,6 л;
    • морква – 2 штуки;
    • шніт-цибулю – 1 ст. ложка.

    Приготування:

  • Виберіть глибоку форму, в якій можна буде приготувати гуляш в духовці. Змастіть її маслом.
  • Нагрійте духовку до 170 градусів і обсмажте в ньому стегенця з обох сторін (в глибокій формі).
  • Половину утворився жиру перелийте в каструлю. Решті жир в цьому рецепті не знадобиться.
  • Викладіть в каструлю тонко нарізаний бекон, селера, цибуля-порей і моркву (наріжте тонкими півкільцями). Тушкуйте цю суміш близько півгодини.
  • Додайте у форму пшеничне борошно і готуйте все разом ще 1-2 хвилини.
  • Покладіть в каструлю м’ясо і доведіть гуляш до кипіння.
  • Перекладіть цю суміш у форму для духовки. Зверху накрийте гуляш фольгою. Запікайте блюдо близько години.
  • Тепер можна зайнятися ліпленням галушок. Для цього, змішайте разом яловичий жир, млинцеву борошно, сіль та цибулю. Додайте 2-3 ложки води.
  • Замішайте тісто і зліпити з нього галушки. За 20-30 хвилин до готовності гуляшу, покладіть до нього галушки.
  • Готуйте до ніжної консистенції м’яса і м’яких галушок.
  • Грибний гуляш (в мультиварці)

    Інгредієнти:

    • куряче філе – 0,5 кг;
    • вершки – 0,2 л;
    • цибуля – 1 головка;
    • сіль і солодка паприка – за смаком;
    • печериці – 0,3 кг;
    • рафінована олія для обсмажування;
    • борошно – 1 ст. ложка.

    Приготування:

  • Курку наріжте довгими тонкими смужками. Додайте сіль і паприку. Обваляйте м’ясні смужки в борошні.
  • Цибулю наріжте півкільцями.
  • Гриби кілька разів промийте і зніміть шкірку. Розріжте їх на 2 або на 4 частини (залежно від розміру).
  • Влийте в чашу рафінована олія і виставте режим «смаження». Коли олія нагріється – всипайте гриби.
  • Після того, як гриби пустили сік, посоліть їх. За п’ять хвилин до закінчення смаження грибів – додайте цибулю і куряче м’ясо.
  • Коли філе підрум’яниться, заливайте вершки. Тепер переставте електроприлад на режим «гасіння».
  • Приблизний час готування грибного гуляшу – 65 хвилин.
  • Дивіться також:  Риба під маринадом — 11 рецептів приготування в духовці, мультиварці і на сковороді

    З картоплею

    Інгредієнти:

    • курячі гомілки (можна замінити стегнами) – 4 штуки;
    • сіль – 1 ч. ложка;
    • цибуля – 1 головка;
    • кайенский перець – 1 щіпка;
    • картопля – 0,8 кг;
    • курячий бульйон – 0,4 л;
    • сало – 0,15 кг;
    • кмин – 2 ч. ложки;
    • червоний перець (солодкий) – 1 штука.

    Приготування:

  • Промийте гомілки і зніміть з них шкіру. Додайте до м’яса трохи кайенского перцю, солі і дрібку кмину.
  • Обсмажте ніжки на сковороді до рум’яної скоринки (по 3 хвилини з кожної сторони).
  • Наріжте сало дуже дрібними шматочками і покладіть його на суху розігріту сковороду.
  • Наріжте цибулю і солодкий перець півкільцями. Коли сало розтопиться, викладайте на сковороду цибулю і червоний перець.
  • Картопля наріжте часточками або кубиками. Викладайте його до інших овочів, на сковороду.
  • Посипте весь вміст сковороди кайенским перцем, сіллю і кмином. Смажте всі разом близько 10-15 хвилин.
  • Перекладіть ніжки і всі обсмажені овочі в товстостінну каструлю.
  • Залийте все бульйоном і готуйте на мінімальному вогні близько 30-40 хвилин.
  • Класичний гуляш з яловичини (в мультиварці)

    Інгредієнти:

    • морква – 2 штуки;
    • м’ясний бульйон – 0,7 л;
    • борошно – 3 ст. ложки;
    • яловичина (вона повинна мати жирну прошарок)– 1 кг;
    • помідори (великі) – 7 штук;
    • болгарський перець – 2 штуки;
    • сіль, паприка і зелень – за смаком;
    • лавровий лист – 2 штуки;
    • цибуля – 3 головки.

    Приготування:

  • Промийте яловичину і наріжте її брусочками.
  • Виставте на електроприладі програму «випічка» на 40 хвилин.
  • Викладайте яловичину жирної стороною донизу. Тоді жир почне растапливаться, і яловичина буде на ньому смажитися. Не закривайте кришку.
  • Цибулю і моркву наріжте півкільцями. Перекладіть їх до яловичині, і закрийте кришку. Не забувайте час від часу відкривати кришку електроприладу і все помішувати.
  • Болгарський перець наріжте півкільцями або соломкою.
  • Помідори промийте і натріть їх на крупній тертці. Шкіру викиньте, а кашку перекладіть в каструлю.
  • Додайте в електроприлад ще солодкий перець, сіль, паприку і дрібно нарубану зелень. Виберіть програму «гасіння», необхідний час – 2 години.
  • Залийте все м’ясним бульйоном (0,5 л). Все змішайте і зверху покладіть лаврові листочки.
  • Обсмажте борошно на сухій сковорідці, коли вона потемніє – влийте бульйон, що залишився. На мінімальному вогні доведіть цю масу до густої консистенції.
  • За 10 хвилин до закінчення тушкування, влийте в гуляш бульйонну підливку.
  • Після завершення обраної програми, залиште трохи настоятися, після цього можете подавати страву на стіл.
  • По-грузинськи

    Інгредієнти:

    • яловичина (м’якоть) – 0,5 кг;
    • часник – 1 зубчик;
    • борошно – 1 ст. ложка;
    • цибуля – 2 головки;
    • сухе вино – 0,5 склянки;
    • томатна паста – 3 ст. ложки;
    • сіль і перець – за смаком;
    • солоні огірки – 2 штуки.
    Дивіться також:  Тушкована курка в мультиварці – 7 рецептів

    Приготування:

  • Наріжте яловичу м’якоть невеликими шматочками. Обсмажте її до золотистої скоринки на рафінованій олії.
  • Додайте подрібнену цибулю. Смажте всі разом до м’якості цибулі, в процесі смаження додайте сіль і перець.
  • Присипте все борошном.
  • Огірки наріжте дрібними кубиками.
  • Влийте до яловичині томатну пасту. Додайте в сковороду огірки і подрібнений часник.
  • Влийте сухе вино.
  • Залийте все водою і тушкуйте грузинський гуляш на мінімальному вогні близько 40-50 хвилин.
  • З підливкою з борошна

    Інгредієнти:

    • яловичина – 0,5 кг;
    • сметана – 1 ст. ложка;
    • цибуля – 1 головка;
    • томатна паста – 1 ст. ложка;
    • морква – 1 штука;
    • сіль і лавровий лист – за смаком;
    • борошно – 2 ст. ложки.

    Приготування:

  • Дрібно наріжте яловичину.
  • Цибулю подрібніть, а моркву натріть на тертці.
  • Обсмажте м’ясо, додайте до нього овочі.
  • Залийте все склянкою окропу. Виставте маленький вогонь і тушкуйте яловичину під закритою кришкою близько 40-50 хвилин.
  • Додайте сіль і кілька лаврових листочків. Залиште гуляш гаситися ще на 10-15 хвилин.
  • Тепер зробимо підливку. Для цього змішайте в глибокій мисці такі компоненти: склянку гарячої води, борошно, сметану і томатну пасту. Змішайте підливу до однорідної консистенції і залийте нею гуляш.
  • Томіть страву ще близько 10-15 хвилин. Гуляш з яловичини з підливою готовий, подавайте його разом з гарніром. Приємного вам апетиту.
  • За угорським рецептом (з картоплею)

    Інгредієнти:

    • томатна паста – 2 ст. ложки;
    • картопля – 1 кг;
    • цибуля (великі головки) – 3 штуки;
    • помідори – 0,5 кг;
    • яловичина – 0,7 кг;
    • мелена паприка – 1 ст. ложка;
    • часник – 1 головка;
    • болгарський перець – 2 штуки;
    • перець чилі – 1 штука;
    • сіль і свіжа зелень – за смаком.

    Приготування:

  • Наріжте цибулю півкільцями. Обсмажте на рослинному маслі до м’якості.
  • Наріжте яловичину середніми кубиками і обсмажте її на іншій сковорідці. Виставте великий вогонь і швидко смажте м’ясо до темної апетитною скоринки.
  • До цибулі додайте паприку.
  • Часник дрібно наріжте або роздушіть пресом. Перекладіть його на сковороду до цибулі і паприці.
  • Тепер складіть вміст обох сковорідок в товстостінну каструлю. Залийте гуляш склянкою гарячої води.
  • Через 20 хвилин додайте в каструлю томатну пасту, сіль і спеції. Виставте слабкий вогонь і тушкуйте на ньому гуляш не менше години.
  • Картоплю почистіть, наріжте середніми кубиками.
  • Солодкий болгарський перець наріжте довгими брусочками.
  • Зніміть шкірку з помідорів і наріжте їх великими кубиками.
  • Після того, як яловичина протушкується, можете додавати до неї солодкий перець, картоплю і помідори.
  • Наріжте зелень і додайте її в каструлю.
  • Зробіть в гострому перці кілька надрізів і покладіть його в гуляш.
  • Тушкуйте все разом близько 20 хвилин.
  • Тепер влийте в масу стакан або два кип’яченої води. І залиште готуватися до м’якості картоплі.
  • Угорський гуляш готовий. Подавайте його гарячим, разом зі свіжою зеленню.
  • Гуляш зі свинини з капустою в духовці (з картоплею)

    Такий гуляш буде вже не доповненням до гарніру, а самостійним ситним блюдом.

    Дивіться також:  Дієтичні страви з курячої грудки — 7 смачних рецептів приготування

    Інгредієнти:

    • свинина – 0,5 кг;
    • ягоди ялівцю – 5 штук;
    • картопля – 0,6 кг;
    • лавровий лист – 2-3 штуки;
    • квашена капуста – 0,5 кг;
    • паприка (мелена) – 2 ст. ложки;
    • цибуля – 1 головка;
    • чорний перець (горошком) – 5 штук;
    • томатний сік – 0,5 л;
    • мелений чорний перець і сіль – за смаком.

    Приготування:

  • Квашену капусту складіть у марлю і відіжміть її, щоб пішла зайва волога.
  • Свинину промийте і наріжте її на середні шматочки.
  • У розпеченій сковорідці обсмажте м’ясо до готовності. Трохи поперчіть свинину.
  • Цибулю наріжте дрібними кубиками і додайте його до свинини. Смажте всі разом близько хвилини.
  • Візьміть глибоке деко і перекладіть в нього м’ясо. Додайте сіль, горошинки чорного перцю, ягоди ялівцю, паприку і сіль. Влийте у форму ще 500 мл томатного соку.
  • Зверху все залийте кип’яченою водою. Її потрібно небагато – півсклянки.
  • Запечатайте деко у фольгу і поставте блюдо в духовку на півгодини.
  • Картоплю наріжте кубиками або брусочками.
  • Через 30 хвилин додайте на деко квашену капусту і картоплю. Зверху накрийте фольгою і випікайте ще 40-50 хвилин.
  • Готовий гуляш розкладайте по тарілках.
  • Класичний гуляш з підливкою з томатів



    Інгредієнти:

    • свинина (м’якоть) – 0,7 кг;
    • кмин – 1 ч. ложка;
    • сіль і мелений перець – за смаком;
    • зіра – 1 щіпка;
    • цибуля (ріпчаста) – 2 головки;
    • кукурудзяне борошно – 1 ст. ложка;
    • помідори (великі) – 3-4 штуки;
    • сметана – 0,1 кг;
    • паприка – 2 ст. ложки.

    Приготування:

  • Наріжте цибулю великими півкільцями. Обсмажте до м’якості на середньому вогні. У процесі смаження додайте кмин, зіру і мелену паприку.
  • Свинину наріжте кубиками і перекладіть її до цибулі.
  • Додайте в сковороду склянку кип’яченої води і тушкуйте свинину на повільному вогні до м’якості.
  • Зніміть шкірку з помідорів і подрібніть в блендері або на м’ясорубці.
  • Перекладіть подрібнені помідори на сковороду.
  • Коли свинина стане м’якою, перекладіть до неї ложку кукурудзяного борошна і сметану. Все змішайте. Трохи присолите блюдо і дайте закипіти. Якщо воно здасться густим, то розбавте його гарячою водою.
  • Гуляш зі свинини з підливою готовий. Подавайте його гарячим, з гарніром.
  • В мультиварці (з підливою)

    Інгредієнти:

    • свиняча вирізка – 0,5 кг;
    • томатна паста – 2-3 ст. ложки;
    • морква – 1 штука;
    • чабер – 1 щіпка;
    • вода – 2 склянки;
    • ріпчаста цибуля – 1 головка;
    • сіль, перець, хмелі-сунелі – за смаком;
    • борошно – 2 ст. ложки;
    • паприка – 1 ст. ложка.

    Приготування:

  • Наріжте свинину кубиками або тонкими смужками.
  • Виставте на приладі режим «смаження» на 25 хвилин. Викладіть всередину порізану свинину, півкільця цибулі і натерту моркву. Додайте трохи солі і чабер. Він поліпшить смак. Під час смаження кілька разів перемішайте вміст.
  • Влийте півтори склянки кип’яченої води. Додайте хмелі-сунелі, паприку і перець.
  • В половині склянки розведіть борошно і влийте цю рідину до м’яса. Виберіть програму «тушкування» на 1 годину.
  • Свинячий гуляш готовий! Приємного вам апетиту.

    Прокрутка до верху