Як приготувати гуляш з яловичини з підливкою?

Існує безліч рецептів гуляшу. Головне, правильно підібрати гарне свіже м’ясо. Вибирайте без прожилок і великої кількості жиру. Найкраще підійде шийна частина. Колір м’яса має бути світлим – це значить, що тварина молоде і страва вийде м’яким і соковитим.

Гуляш з яловичини з підливою — класичний рецепт

Кожен з дитинства пам’ятає ароматний смак цього гарніру, який подають з картопляним пюре. Кубики м’яса смачні, м’які тануть у роті. Підлива – соковита і густа. В наш час готують з різними видами м’яса, але по справжньому класичним рецептом використовується тільки яловичина.

Інгредієнти:

  • Перець мелений;
  • Цибуля – 3 шт.;
  • Яловичина – 1,5 кг;
  • Олія соняшникова;
  • Морква – 2 шт.;
  • Паста томатна – 5 ст. ложок;
  • Вода;
  • Борошно – 6 ст. ложок;
  • Сіль;
  • Зелень.

Приготування:

  • М’ясо нарізати кубиками;
  • Посипати перцем. Перемішати;
  • Борошно змішати з сіллю. Вмочити кожен шматочок;
  • Масло розігріти. Посмажити яловичину;
  • Цибулю нарізати кільцями;
  • Морквину натерти на тертці;
  • Підсмажити овочі;
  • Перекласти в одну сковороду овочі і м’ясо;
  • Налити води, так щоб всі продукти були закриті;
  • Згасити хвилин 30;
  • Зелень нарізати;
  • Налити пасту. Посипати зеленню, перцем і сіллю. Перемішати;
  • Загасити 7-10 хвилин;
  • Щоб ласощі просочилося і стало ароматним треба накрити кришкою і залишити без вогню на 20 хвилин.
  • Як приготувати м’ясну страву в мультиварці?

     

    Гуляш з яловичини з підливою в мультиварці дуже просто і зручно готувати. Витрачається мінімум часу на приготування, гуляш точно не підгорить. М’ясо соковите і м’яке.

    Інгредієнти:

    • Сіль;
    • Цибуля – 2 шт.;
    • Перець чорний мелений;
    • Морква – 2 шт.;
    • Яловичина – 1 кг;
    • Вода;
    • Борошно – 2 ст. ложки.

    Покроковий рецепт:

  • М’ясо вимити. Нарізати шматочками;
  • Перекласти в чашу призначену для мультиварки. Масло додавати не треба;
  • Зняти лушпиння з цибулі. Нашаткувати;
  • Моркву очистити. Потерти на тертці;
  • Овочі перекласти до м’яса;
  • Поставити режим «випічка» на 45 хвилин;
  • Тушкувати, іноді перемішуючи;
  • Через зазначений час насипати борошно і приправу. Перемішати;
  • У чашу налити воду, щоб м’ясо наполовину занурилося в рідину. Перемішати;
  • Поставити на режим «гасіння» на дві години;
  • Коли пролунає сигнал закінчення процесу приготування, перемішати і подавати до столу.
  • Дивіться також:  Що приготувати на святковий стіл – 25 рецептів

    Гуляш по-угорськи з яловичини з підливою

    Рецепт цієї страви придумали угорські пастухи, які готували в казанках їжу з яловичиною і з того що було у них з собою їстівного.

    Інгредієнти:

    • Морква – 4 шт.;
    • Вино червоне сухе – 400 мл;
    • Цибуля – 4 шт.;
    • Перець гострий – 2 стручки;
    • Чебрець – 2 ч. ложки;
    • Помідори в соку – 400 гр.;
    • Сіль – 2 ч. ложки;
    • Чебрець – 2 ч. ложки;
    • Олія оливкова – 6 ст. ложок;
    • Часник – 8 зубчиків;
    • Картопля – 6 шт.;
    • Паприка солодка – 4 ст. ложки;
    • Яловичина – 1500 гр.;
    • Перець паприка – 6 шт.;
    • Сало свіже – 40 гр.;
    • Біла квасоля – 200 гр.

    Приготування:

  • Заздалегідь замочити квасолю. Краще всього на ніч;
  • Проварити одну годину;
  • Яловичину краще всього брати шийну частину. Вона більш м’яка і соковита. М’ясо промити. Видалити плівку. Паперовим рушником видалити вологу. Нарізати шматочками за розміром близько 3 см;
  • На сковорідці підсмажити сало, залишки прибрати. В отриманому жирі обсмажити яловичину, регулярно заважаючи. Коли м’ясо стане рум’яним з золотою скоринкою, перекласти в каструлю;
  • З лука зняти лушпиння. Нашаткувати. Підсмажити до м’якого стану. Посипати чебрецем і чебрецем. Перемішати і тушкувати п’ять хвилин;
  • Зняти з вогню і насипати мелену паприку. Перемішати і перекласти в каструлю з яловичиною;
  • М’ясо посолити. Перемішати;
  • Перелити сухе вино. Закип’ятити;
  • Перелити помідори у власному соку. Перемішати;
  • Готову квасолю перекласти в каструлю. Закрити кришкою;
  • Гасити дві години. У процесі приготування алкоголь випаровується, яловичина просочується і стає м’якою і ароматною;
  • Картоплю почистити, нарізати кубиками;
  • Моркву почистити і нарізати кільцями;
  • Перекласти овочі до м’яса. Якщо рідини мало, то долити води. Готувати півгодини;
  • У перцю прибрати насіння. Нарізати кубиками;
  • Часник очистити і дрібно нарізати. Можна подрібнити в часничниці;
  • Гострий перчик промити водою. Нарізати шматочками;
  • Підготовлені продукти додати в каструлю;
  • Посолити і перемішати;
  • Готувати доки перець не стане м’яким.
  • Дивіться також:  Гарячі бутерброди на сковороді — 9 рецептів приготування на швидку руку

    Густота гуляшу залежить від доданої води та соку, який виділяють овочі.

    Смачний рецепт приготування гуляшу — як у дитячому садку

     

    Всі пам’ятають той самий смак гуляшу, який був у садку. Ставши дорослими кожному хочеться знову спробувати це блюдо. Перебираючи різні варіанти приготування виходить зовсім інше ласощі. За цим рецептом ви дізнаєтеся, як приготувати гуляш з яловичини з підливою по смаку як у дитячому садку.

    Інгредієнти:

    • Цибуля – 2 шт.;
    • Яловичина – 1 кг;
    • Паста томатна – 2 ст. ложки;
    • Морква – 2 шт.;
    • Борошно – 3 ст. ложки;
    • Масло – 2 ст. ложки;
    • Сіль – 2 ч. ложки;
    • Вода – 400 мл;
    • Чорний мелений перець – 2 щіпки.

    Приготування:

  • М’ясо промити. Нарізати кубиками;
  • Цибуля очистити від лушпиння. Промити. Нарізати шматочками;
  • Налити олію у сковорідку. Нагріти;
  • Перекласти м’ясо. Смажити на великому вогні до золотистого кольору. Головне не перетримати, тоді м’ясо стане сухим і не смачним;
  • Зняти шкірку з моркви. Натерти на тертці, смачніше на крупній;
  • Перемістити овочі до м’яса. Гасити п’ять хвилин;
  • Налити воду. Насипати борошно, перець, сіль. Перелити томатну пасту. Перемішати;
  • Готувати під кришкою годину.
  • Готуємо гуляш із яловичини на сковороді

    Рецепт цієї страви прийшов до нас з Угорщини. Там це блюдо є супом, а у нас відноситься до другого блюда. Гуляш ідеально поєднується з картоплею, макаронами і будь-якими кашами.

    Інгредієнти:

    • Шийна частина яловичини – 700 гр.;
    • Часник – 3 зубчики;
    • Морква – 1 шт.;
    • Вода окріп – 400 мл;
    • Томатна паста – 5 ст. ложок;
    • Сіль, олію соняшникову.

    Приготування:

  • Очистити моркву. Нарізати шматочками;
  • М’ясо промити. Нарізати кубиками;
  • Цибуля очистити від лушпиння. Нашаткувати;
  • Часник очистити. Нарізати кубиками;
  • Масло перелити на сковорідку і обсмажити овочі. Перекласти м’ясо;
  • Смажити до білого кольору м’яса;
  • Налити воду і томатну пасту. Перемішати;
  • Після закипання зменшити вогонь. Накрити сковороду кришкою. Гасити близько двох годин, регулярно перемішуючи.
  • Дивіться також:  Курячі відбивні в клярі – 9 рецептів приготування вдома

    Класичний рецепт з додаванням чорносливу

     

    Це дуже швидкий рецепт приготування гуляшу, знадобиться менше години. Дуже добре підходить, коли мало часу, а гості ось – ось прийдуть.

    Інгредієнти:

    • Перець;
    • Чорнослив – 300 гр.;
    • Яловичина – 600 гр.;
    • Курячий бульйон;
    • Сіль;
    • Цибуля – 2 шт.;
    • Оцет – 2 ст. ложки;
    • Гвоздика – 6 шт.;
    • Олія соняшникова.

    Приготування:

  • Замочити у воді чорнослив. Вода повинна бути тепла, тоді сухофрукти стануть м’якими і соковитими;
  • Лушпиння зняти з цибулин. Помити нарізати цибулю кільцями;
  • М’ясо помити. Паперовим рушником видалити вологу. Нарізати шматками;
  • Розігріти сковорідку з олією;
  • Цибулю тушкувати до золотистого кольору;
  • Перекласти яловичину. Тушкувати м’ясо до напівготовності;
  • Чорнослив порізати дрібними шматочками. Перекласти в сковороду. Готувати 10 хвилин;
  • Налити бульйон. Загасити п’ять хвилин;
  • У воді розвести оцет і перелити в м’ясо;
  • Посипати сіллю, гвоздикою і перцем. Перемішати. Готувати півгодини;
  • Перемішуючи лопаткою ввести муку. Тушкувати хвилин п’ять.
  • З підливою в духовці

    Корисне, дієтичне блюдо, приготоване в духовці з простими, доступними інгредієнтами. По цьому рецепту виходить смачна, соковита, підлива.

    Інгредієнти:

    • Яловичина – 1200 гр.;
    • Томатна паста – 2 ст. ложки;
    • Сіль;
    • Цибуля – 2 шт.;
    • Борошно – 2 ст. ложки;
    • Вода – 600 мл;
    • Перець.

    Приготування:

  • З лука зняти лушпиння. Промити. Нарізати кільцями;
  • М’ясо промити. Просушити серветками. Нарізати кубиками. Перекласти на деко, який повинен бути обов’язково глибоким;
  • Зверху викласти шар цибулі. Перемішати;
  • Посипати сіллю, перцем. Перемішати;
  • Тушкувати 15 хвилин;
  • Дістати з духовки. Перемішати. Знову гасити таку ж час;
  • В томатну пасту перекласти борошно, додати воду. Перемішати віночком, щоб не залишилося грудочок;
  • Налити підливку в м’ясо. Перемішати. Тушкувати півгодини;
  • Знову дістати і перемішати. Тушкувати до готовності приблизно 30 хвилин.
  • Прокрутка до верху