Існує безліч рецептів гуляшу. Головне, правильно підібрати гарне свіже м’ясо. Вибирайте без прожилок і великої кількості жиру. Найкраще підійде шийна частина. Колір м’яса має бути світлим – це значить, що тварина молоде і страва вийде м’яким і соковитим.
Гуляш з яловичини з підливою — класичний рецепт
Кожен з дитинства пам’ятає ароматний смак цього гарніру, який подають з картопляним пюре. Кубики м’яса смачні, м’які тануть у роті. Підлива – соковита і густа. В наш час готують з різними видами м’яса, але по справжньому класичним рецептом використовується тільки яловичина.
Інгредієнти:
Перець мелений;
Цибуля – 3 шт.;
Яловичина – 1,5 кг;
Олія соняшникова;
Морква – 2 шт.;
Паста томатна – 5 ст. ложок;
Вода;
Борошно – 6 ст. ложок;
Сіль;
Зелень.
Приготування:
М’ясо нарізати кубиками;
Посипати перцем. Перемішати;
Борошно змішати з сіллю. Вмочити кожен шматочок;
Масло розігріти. Посмажити яловичину;
Цибулю нарізати кільцями;
Морквину натерти на тертці;
Підсмажити овочі;
Перекласти в одну сковороду овочі і м’ясо;
Налити води, так щоб всі продукти були закриті;
Згасити хвилин 30;
Зелень нарізати;
Налити пасту. Посипати зеленню, перцем і сіллю. Перемішати;
Загасити 7-10 хвилин;
Щоб ласощі просочилося і стало ароматним треба накрити кришкою і залишити без вогню на 20 хвилин.
Як приготувати м’ясну страву в мультиварці?
Гуляш з яловичини з підливою в мультиварці дуже просто і зручно готувати. Витрачається мінімум часу на приготування, гуляш точно не підгорить. М’ясо соковите і м’яке.
Інгредієнти:
Сіль;
Цибуля – 2 шт.;
Перець чорний мелений;
Морква – 2 шт.;
Яловичина – 1 кг;
Вода;
Борошно – 2 ст. ложки.
Покроковий рецепт:
М’ясо вимити. Нарізати шматочками;
Перекласти в чашу призначену для мультиварки. Масло додавати не треба;
Зняти лушпиння з цибулі. Нашаткувати;
Моркву очистити. Потерти на тертці;
Овочі перекласти до м’яса;
Поставити режим «випічка» на 45 хвилин;
Тушкувати, іноді перемішуючи;
Через зазначений час насипати борошно і приправу. Перемішати;
У чашу налити воду, щоб м’ясо наполовину занурилося в рідину. Перемішати;
Поставити на режим «гасіння» на дві години;
Коли пролунає сигнал закінчення процесу приготування, перемішати і подавати до столу.
Рецепт цієї страви придумали угорські пастухи, які готували в казанках їжу з яловичиною і з того що було у них з собою їстівного.
Інгредієнти:
Морква – 4 шт.;
Вино червоне сухе – 400 мл;
Цибуля – 4 шт.;
Перець гострий – 2 стручки;
Чебрець – 2 ч. ложки;
Помідори в соку – 400 гр.;
Сіль – 2 ч. ложки;
Чебрець – 2 ч. ложки;
Олія оливкова – 6 ст. ложок;
Часник – 8 зубчиків;
Картопля – 6 шт.;
Паприка солодка – 4 ст. ложки;
Яловичина – 1500 гр.;
Перець паприка – 6 шт.;
Сало свіже – 40 гр.;
Біла квасоля – 200 гр.
Приготування:
Заздалегідь замочити квасолю. Краще всього на ніч;
Проварити одну годину;
Яловичину краще всього брати шийну частину. Вона більш м’яка і соковита. М’ясо промити. Видалити плівку. Паперовим рушником видалити вологу. Нарізати шматочками за розміром близько 3 см;
На сковорідці підсмажити сало, залишки прибрати. В отриманому жирі обсмажити яловичину, регулярно заважаючи. Коли м’ясо стане рум’яним з золотою скоринкою, перекласти в каструлю;
З лука зняти лушпиння. Нашаткувати. Підсмажити до м’якого стану. Посипати чебрецем і чебрецем. Перемішати і тушкувати п’ять хвилин;
Зняти з вогню і насипати мелену паприку. Перемішати і перекласти в каструлю з яловичиною;
М’ясо посолити. Перемішати;
Перелити сухе вино. Закип’ятити;
Перелити помідори у власному соку. Перемішати;
Готову квасолю перекласти в каструлю. Закрити кришкою;
Гасити дві години. У процесі приготування алкоголь випаровується, яловичина просочується і стає м’якою і ароматною;
Картоплю почистити, нарізати кубиками;
Моркву почистити і нарізати кільцями;
Перекласти овочі до м’яса. Якщо рідини мало, то долити води. Готувати півгодини;
У перцю прибрати насіння. Нарізати кубиками;
Часник очистити і дрібно нарізати. Можна подрібнити в часничниці;
Густота гуляшу залежить від доданої води та соку, який виділяють овочі.
Смачний рецепт приготування гуляшу — як у дитячому садку
Всі пам’ятають той самий смак гуляшу, який був у садку. Ставши дорослими кожному хочеться знову спробувати це блюдо. Перебираючи різні варіанти приготування виходить зовсім інше ласощі. За цим рецептом ви дізнаєтеся, як приготувати гуляш з яловичини з підливою по смаку як у дитячому садку.
Інгредієнти:
Цибуля – 2 шт.;
Яловичина – 1 кг;
Паста томатна – 2 ст. ложки;
Морква – 2 шт.;
Борошно – 3 ст. ложки;
Масло – 2 ст. ложки;
Сіль – 2 ч. ложки;
Вода – 400 мл;
Чорний мелений перець – 2 щіпки.
Приготування:
М’ясо промити. Нарізати кубиками;
Цибуля очистити від лушпиння. Промити. Нарізати шматочками;
Налити олію у сковорідку. Нагріти;
Перекласти м’ясо. Смажити на великому вогні до золотистого кольору. Головне не перетримати, тоді м’ясо стане сухим і не смачним;
Зняти шкірку з моркви. Натерти на тертці, смачніше на крупній;
Рецепт цієї страви прийшов до нас з Угорщини. Там це блюдо є супом, а у нас відноситься до другого блюда. Гуляш ідеально поєднується з картоплею, макаронами і будь-якими кашами.
Інгредієнти:
Шийна частина яловичини – 700 гр.;
Часник – 3 зубчики;
Морква – 1 шт.;
Вода окріп – 400 мл;
Томатна паста – 5 ст. ложок;
Сіль, олію соняшникову.
Приготування:
Очистити моркву. Нарізати шматочками;
М’ясо промити. Нарізати кубиками;
Цибуля очистити від лушпиння. Нашаткувати;
Часник очистити. Нарізати кубиками;
Масло перелити на сковорідку і обсмажити овочі. Перекласти м’ясо;
Смажити до білого кольору м’яса;
Налити воду і томатну пасту. Перемішати;
Після закипання зменшити вогонь. Накрити сковороду кришкою. Гасити близько двох годин, регулярно перемішуючи.