Існує безліч рецептів гуляшу. Головне, правильно підібрати гарне свіже м’ясо. Вибирайте без прожилок і великої кількості жиру. Найкраще підійде шийна частина. Колір м’яса має бути світлим – це значить, що тварина молоде і страва вийде м’яким і соковитим.
Гуляш з яловичини з підливою — класичний рецепт

Кожен з дитинства пам’ятає ароматний смак цього гарніру, який подають з картопляним пюре. Кубики м’яса смачні, м’які тануть у роті. Підлива – соковита і густа. В наш час готують з різними видами м’яса, але по справжньому класичним рецептом використовується тільки яловичина.
Інгредієнти:
- Перець мелений;
- Цибуля – 3 шт.;
- Яловичина – 1,5 кг;
- Олія соняшникова;
- Морква – 2 шт.;
- Паста томатна – 5 ст. ложок;
- Вода;
- Борошно – 6 ст. ложок;
- Сіль;
- Зелень.
Приготування:
М’ясо нарізати кубиками;
Посипати перцем. Перемішати;
Борошно змішати з сіллю. Вмочити кожен шматочок;
Масло розігріти. Посмажити яловичину;
Цибулю нарізати кільцями;
Морквину натерти на тертці;
Підсмажити овочі;
Перекласти в одну сковороду овочі і м’ясо;
Налити води, так щоб всі продукти були закриті;
Згасити хвилин 30;
Зелень нарізати;
Налити пасту. Посипати зеленню, перцем і сіллю. Перемішати;
Загасити 7-10 хвилин;
Щоб ласощі просочилося і стало ароматним треба накрити кришкою і залишити без вогню на 20 хвилин.
Як приготувати м’ясну страву в мультиварці?

Гуляш з яловичини з підливою в мультиварці дуже просто і зручно готувати. Витрачається мінімум часу на приготування, гуляш точно не підгорить. М’ясо соковите і м’яке.
Інгредієнти:
- Сіль;
- Цибуля – 2 шт.;
- Перець чорний мелений;
- Морква – 2 шт.;
- Яловичина – 1 кг;
- Вода;
- Борошно – 2 ст. ложки.
Покроковий рецепт:
М’ясо вимити. Нарізати шматочками;
Перекласти в чашу призначену для мультиварки. Масло додавати не треба;
Зняти лушпиння з цибулі. Нашаткувати;
Моркву очистити. Потерти на тертці;
Овочі перекласти до м’яса;
Поставити режим «випічка» на 45 хвилин;
Тушкувати, іноді перемішуючи;
Через зазначений час насипати борошно і приправу. Перемішати;
У чашу налити воду, щоб м’ясо наполовину занурилося в рідину. Перемішати;
Поставити на режим «гасіння» на дві години;
Коли пролунає сигнал закінчення процесу приготування, перемішати і подавати до столу.
Гуляш по-угорськи з яловичини з підливою

Рецепт цієї страви придумали угорські пастухи, які готували в казанках їжу з яловичиною і з того що було у них з собою їстівного.
Інгредієнти:
- Морква – 4 шт.;
- Вино червоне сухе – 400 мл;
- Цибуля – 4 шт.;
- Перець гострий – 2 стручки;
- Чебрець – 2 ч. ложки;
- Помідори в соку – 400 гр.;
- Сіль – 2 ч. ложки;
- Чебрець – 2 ч. ложки;
- Олія оливкова – 6 ст. ложок;
- Часник – 8 зубчиків;
- Картопля – 6 шт.;
- Паприка солодка – 4 ст. ложки;
- Яловичина – 1500 гр.;
- Перець паприка – 6 шт.;
- Сало свіже – 40 гр.;
- Біла квасоля – 200 гр.
Приготування:
Заздалегідь замочити квасолю. Краще всього на ніч;
Проварити одну годину;
Яловичину краще всього брати шийну частину. Вона більш м’яка і соковита. М’ясо промити. Видалити плівку. Паперовим рушником видалити вологу. Нарізати шматочками за розміром близько 3 см;
На сковорідці підсмажити сало, залишки прибрати. В отриманому жирі обсмажити яловичину, регулярно заважаючи. Коли м’ясо стане рум’яним з золотою скоринкою, перекласти в каструлю;
З лука зняти лушпиння. Нашаткувати. Підсмажити до м’якого стану. Посипати чебрецем і чебрецем. Перемішати і тушкувати п’ять хвилин;
Зняти з вогню і насипати мелену паприку. Перемішати і перекласти в каструлю з яловичиною;
М’ясо посолити. Перемішати;
Перелити сухе вино. Закип’ятити;
Перелити помідори у власному соку. Перемішати;
Готову квасолю перекласти в каструлю. Закрити кришкою;
Гасити дві години. У процесі приготування алкоголь випаровується, яловичина просочується і стає м’якою і ароматною;
Картоплю почистити, нарізати кубиками;
Моркву почистити і нарізати кільцями;
Перекласти овочі до м’яса. Якщо рідини мало, то долити води. Готувати півгодини;
У перцю прибрати насіння. Нарізати кубиками;
Часник очистити і дрібно нарізати. Можна подрібнити в часничниці;
Гострий перчик промити водою. Нарізати шматочками;
Підготовлені продукти додати в каструлю;
Посолити і перемішати;
Готувати доки перець не стане м’яким.
Густота гуляшу залежить від доданої води та соку, який виділяють овочі.
Смачний рецепт приготування гуляшу — як у дитячому садку

Всі пам’ятають той самий смак гуляшу, який був у садку. Ставши дорослими кожному хочеться знову спробувати це блюдо. Перебираючи різні варіанти приготування виходить зовсім інше ласощі. За цим рецептом ви дізнаєтеся, як приготувати гуляш з яловичини з підливою по смаку як у дитячому садку.
Інгредієнти:
- Цибуля – 2 шт.;
- Яловичина – 1 кг;
- Паста томатна – 2 ст. ложки;
- Морква – 2 шт.;
- Борошно – 3 ст. ложки;
- Масло – 2 ст. ложки;
- Сіль – 2 ч. ложки;
- Вода – 400 мл;
- Чорний мелений перець – 2 щіпки.
Приготування:
М’ясо промити. Нарізати кубиками;
Цибуля очистити від лушпиння. Промити. Нарізати шматочками;
Налити олію у сковорідку. Нагріти;
Перекласти м’ясо. Смажити на великому вогні до золотистого кольору. Головне не перетримати, тоді м’ясо стане сухим і не смачним;
Зняти шкірку з моркви. Натерти на тертці, смачніше на крупній;
Перемістити овочі до м’яса. Гасити п’ять хвилин;
Налити воду. Насипати борошно, перець, сіль. Перелити томатну пасту. Перемішати;
Готувати під кришкою годину.
Готуємо гуляш із яловичини на сковороді

Рецепт цієї страви прийшов до нас з Угорщини. Там це блюдо є супом, а у нас відноситься до другого блюда. Гуляш ідеально поєднується з картоплею, макаронами і будь-якими кашами.
Інгредієнти:
- Шийна частина яловичини – 700 гр.;
- Часник – 3 зубчики;
- Морква – 1 шт.;
- Вода окріп – 400 мл;
- Томатна паста – 5 ст. ложок;
- Сіль, олію соняшникову.
Приготування:
Очистити моркву. Нарізати шматочками;
М’ясо промити. Нарізати кубиками;
Цибуля очистити від лушпиння. Нашаткувати;
Часник очистити. Нарізати кубиками;
Масло перелити на сковорідку і обсмажити овочі. Перекласти м’ясо;
Смажити до білого кольору м’яса;
Налити воду і томатну пасту. Перемішати;
Після закипання зменшити вогонь. Накрити сковороду кришкою. Гасити близько двох годин, регулярно перемішуючи.
Класичний рецепт з додаванням чорносливу

Це дуже швидкий рецепт приготування гуляшу, знадобиться менше години. Дуже добре підходить, коли мало часу, а гості ось – ось прийдуть.
Інгредієнти:
- Перець;
- Чорнослив – 300 гр.;
- Яловичина – 600 гр.;
- Курячий бульйон;
- Сіль;
- Цибуля – 2 шт.;
- Оцет – 2 ст. ложки;
- Гвоздика – 6 шт.;
- Олія соняшникова.
Приготування:
Замочити у воді чорнослив. Вода повинна бути тепла, тоді сухофрукти стануть м’якими і соковитими;
Лушпиння зняти з цибулин. Помити нарізати цибулю кільцями;
М’ясо помити. Паперовим рушником видалити вологу. Нарізати шматками;
Розігріти сковорідку з олією;
Цибулю тушкувати до золотистого кольору;
Перекласти яловичину. Тушкувати м’ясо до напівготовності;
Чорнослив порізати дрібними шматочками. Перекласти в сковороду. Готувати 10 хвилин;
Налити бульйон. Загасити п’ять хвилин;
У воді розвести оцет і перелити в м’ясо;
Посипати сіллю, гвоздикою і перцем. Перемішати. Готувати півгодини;
Перемішуючи лопаткою ввести муку. Тушкувати хвилин п’ять.
З підливою в духовці

Корисне, дієтичне блюдо, приготоване в духовці з простими, доступними інгредієнтами. По цьому рецепту виходить смачна, соковита, підлива.
Інгредієнти:
- Яловичина – 1200 гр.;
- Томатна паста – 2 ст. ложки;
- Сіль;
- Цибуля – 2 шт.;
- Борошно – 2 ст. ложки;
- Вода – 600 мл;
- Перець.
Приготування:
З лука зняти лушпиння. Промити. Нарізати кільцями;
М’ясо промити. Просушити серветками. Нарізати кубиками. Перекласти на деко, який повинен бути обов’язково глибоким;
Зверху викласти шар цибулі. Перемішати;
Посипати сіллю, перцем. Перемішати;
Тушкувати 15 хвилин;
Дістати з духовки. Перемішати. Знову гасити таку ж час;
В томатну пасту перекласти борошно, додати воду. Перемішати віночком, щоб не залишилося грудочок;
Налити підливку в м’ясо. Перемішати. Тушкувати півгодини;
Знову дістати і перемішати. Тушкувати до готовності приблизно 30 хвилин.