Як приготувати гусака – 12 рецептів смачного приготування цілком і шматочками

Печеня з картоплею

З гусятини можна приготувати приголомшливо смачну печеню, якщо перед запіканням потримати м’ясо в пиві кілька годин.

Для приготування знадобиться:

  • 700 г гусятини;
  • 5 – 6 картоплин;
  • 2 цибулини;
  • 3 морквини;
  • світле пиво;
  • приправи для картоплі і птиці;
  • перемелений перець і сіль.

Порядок дій:

  • Порізати гусяче м’ясо шматочками, натерти сіллю і приправами, залити пивом і відправити в холод на 2 – 3 години.
  • Почистити овочі і порізати: картоплю великими шматками, моркву — тонкими круглими скибочками, а цибулю нашаткувати півкільцями.
  • Посипати картоплю сіллю і спеціями, перемішати з цибулею і морквою, злити з м’яса маринад.
  • Помістити заготовлені складові в кулінарний рукав, щільно зав’язати і зробити кілька проколів у верхній частині. Укласти рукав на деко і відправити в духовку.

Після запікання можна відразу ж розкладати гаряче блюдо по тарілках, прикрасивши гілочками свіжої зелені.

Дивіться також:  Курка з овочами – 8 рецептів приготування в духовці на сковороді і в мультиварці
Прокрутка до верху