Печеня з картоплею
З гусятини можна приготувати приголомшливо смачну печеню, якщо перед запіканням потримати м’ясо в пиві кілька годин.
Для приготування знадобиться:
- 700 г гусятини;
- 5 – 6 картоплин;
- 2 цибулини;
- 3 морквини;
- світле пиво;
- приправи для картоплі і птиці;
- перемелений перець і сіль.
Порядок дій:
- Порізати гусяче м’ясо шматочками, натерти сіллю і приправами, залити пивом і відправити в холод на 2 – 3 години.
- Почистити овочі і порізати: картоплю великими шматками, моркву — тонкими круглими скибочками, а цибулю нашаткувати півкільцями.
- Посипати картоплю сіллю і спеціями, перемішати з цибулею і морквою, злити з м’яса маринад.
- Помістити заготовлені складові в кулінарний рукав, щільно зав’язати і зробити кілька проколів у верхній частині. Укласти рукав на деко і відправити в духовку.
Після запікання можна відразу ж розкладати гаряче блюдо по тарілках, прикрасивши гілочками свіжої зелені.