Покрокове приготування з айвою
Зробити жирне гусяче м’ясо особливо м’яким і ніжним допоможуть айва і ківі.
Для приготування такої страви знадобляться наступні продукти:
- гусяча тушка;
- 2 – 3 айви;
- кілька плодів ківі;
- сметана;
- трохи гірчиці;
- сіль і відповідні приправи.
Порядок приготування:
- Вимити гусячу тушку і висушити рушником.
- Змішати сметану, гірчицю, сіль і спеції до однорідності.
- Намазати отриманою масою птицю і відправити маринуватися на 6 – 8 годин.
- Порізати айву і ківі, змішати і трохи посолити.
- Набити начинкою птицю, укласти її в кулінарний рукав або обернути фольгою і запікати до готовності.
Щоб гусак вийшов з рум’яною скоринкою, за 30 – 40 хвилин до того, як витягти з духовки, його потрібно розгорнути.