Як приготувати гусака – 12 рецептів смачного приготування цілком і шматочками

Покрокове приготування з айвою

Зробити жирне гусяче м’ясо особливо м’яким і ніжним допоможуть айва і ківі.

Для приготування такої страви знадобляться наступні продукти:

  • гусяча тушка;
  • 2 – 3 айви;
  • кілька плодів ківі;
  • сметана;
  • трохи гірчиці;
  • сіль і відповідні приправи.

Порядок приготування:

  • Вимити гусячу тушку і висушити рушником.
  • Змішати сметану, гірчицю, сіль і спеції до однорідності.
  • Намазати отриманою масою птицю і відправити маринуватися на 6 – 8 годин.
  • Порізати айву і ківі, змішати і трохи посолити.
  • Набити начинкою птицю, укласти її в кулінарний рукав або обернути фольгою і запікати до готовності.

Щоб гусак вийшов з рум’яною скоринкою, за 30 – 40 хвилин до того, як витягти з духовки, його потрібно розгорнути.

Дивіться також:  Сациві з курки по-грузинськи класичне – 8 рецептів у домашніх умовах
Прокрутка до верху