Як приготувати гусака – 12 рецептів смачного приготування цілком і шматочками

Птах, запечена з чорносливом

Дуже смачним виходить гуска з чорносливом і горіхами, а щоб м’ясо не пересохло, його запікають у солоному тесті.

Для приготування знадобиться:

  • тушка птиці;
  • чорнослив;
  • волоські горіхи;
  • борошно;
  • очищена вода;
  • сіль і приправи.

Порядок роботи:

  • Вимити гусака, натерти сіллю і приправами, після чого відправити в холодильник на пару годин.
  • Замочити чорнослив в воді, а потім злити рідину, висушити сухофрукти і змішати з подрібненими ядрами волоських горішків.
  • Приготувати з борошна і води тісто, додавши кілька столових ложок солі.
  • Набити гусака начинкою, зашити нитками розріз, а потім обернути тушку тістом так, щоб не залишилося ні єдиного отвори. Відправити заготівлю запікатися в духовку.

Солоне тісто в цьому випадку виконує функцію рукава або кулінарної фольги. Воно не дає соку витікати, і м’ясо виходить ніжним і м’яким.

Дивіться також:  Як варити бурий рис – 5 рецептів, як приготувати бурий рис правильно і смачно
Прокрутка до верху