Птах, запечена з чорносливом
Дуже смачним виходить гуска з чорносливом і горіхами, а щоб м’ясо не пересохло, його запікають у солоному тесті.
Для приготування знадобиться:
- тушка птиці;
- чорнослив;
- волоські горіхи;
- борошно;
- очищена вода;
- сіль і приправи.
Порядок роботи:
- Вимити гусака, натерти сіллю і приправами, після чого відправити в холодильник на пару годин.
- Замочити чорнослив в воді, а потім злити рідину, висушити сухофрукти і змішати з подрібненими ядрами волоських горішків.
- Приготувати з борошна і води тісто, додавши кілька столових ложок солі.
- Набити гусака начинкою, зашити нитками розріз, а потім обернути тушку тістом так, щоб не залишилося ні єдиного отвори. Відправити заготівлю запікатися в духовку.
Солоне тісто в цьому випадку виконує функцію рукава або кулінарної фольги. Воно не дає соку витікати, і м’ясо виходить ніжним і м’яким.