Готуємо шматочками в мультиварці
Смачним, соковитим і дуже м’яким виходить гусак, порізаний шматочками і приготований за нижченаведеним рецептом в мультиварці.
Щоб зробити таке блюдо, будуть потрібні наступні продукти:
- 550 – 600 г гусячого м’яса;
- 2 цибулини;
- 2 – 3 моркви;
- кілька плодів солодкого болгарського перцю;
- томатна паста;
- сушений базилік;
- сіль і чорний перець.
Гусак шматочками в мультиварці готується так:
- Спочатку слід вимити м’ясо, обтерти серветкою і порізати маленькими шматочками. Кістки потрібно видалити.
- Обсмажити м’ясні заготовки в чашу мультиварки, а потім вийняти. Бажано взяти для готування гусячий, а не рослинний жир.
- У жирі, де смажився гусак, припустити порізану соломкою моркву, нарізані півкільцями цибулини і плоди перцю.
- Розвести томатну пасту кип’яченою водою, покласти в чашу м’ясо, влити вийшов соус і поставити в режимі гасіння 1 годину.
На замітку. Якщо птах готується тільки для дорослих, за чверть години до того, як вимкнути прилад, можна налити в ємність склянку сухого вина. Тоді м’ясо вийде особливо ніжним і ароматним.