Як приготувати гусака – 12 рецептів смачного приготування цілком і шматочками

Готуємо шматочками в мультиварці

Смачним, соковитим і дуже м’яким виходить гусак, порізаний шматочками і приготований за нижченаведеним рецептом в мультиварці.

Щоб зробити таке блюдо, будуть потрібні наступні продукти:

  • 550 – 600 г гусячого м’яса;
  • 2 цибулини;
  • 2 – 3 моркви;
  • кілька плодів солодкого болгарського перцю;
  • томатна паста;
  • сушений базилік;
  • сіль і чорний перець.

Гусак шматочками в мультиварці готується так:

  • Спочатку слід вимити м’ясо, обтерти серветкою і порізати маленькими шматочками. Кістки потрібно видалити.
  • Обсмажити м’ясні заготовки в чашу мультиварки, а потім вийняти. Бажано взяти для готування гусячий, а не рослинний жир.
  • У жирі, де смажився гусак, припустити порізану соломкою моркву, нарізані півкільцями цибулини і плоди перцю.
  • Розвести томатну пасту кип’яченою водою, покласти в чашу м’ясо, влити вийшов соус і поставити в режимі гасіння 1 годину.

На замітку. Якщо птах готується тільки для дорослих, за чверть години до того, як вимкнути прилад, можна налити в ємність склянку сухого вина. Тоді м’ясо вийде особливо ніжним і ароматним.

Дивіться також:  Пампушки до борщу – 7 простих і смачних рецептів
Прокрутка до верху