Як приготувати гусака – 12 рецептів смачного приготування цілком і шматочками

Запікаємо в рукаві

У кулінарному рукаві продукти зберігають свої смакові якості, тому як готуються у власному соку.

Щоб зробити таким способом гусака, потрібні такі компоненти:

  • тушка птиці;
  • 120 г рису;
  • 50 г родзинок;
  • 70 г кураги;
  • майонез;
  • куркума;
  • сушена зелень;
  • приправа для птиці;
  • сіль;
  • кулінарний рукав.

Порядок роботи:

  • Перебрати рис, скласти по містку миску і залити окропом на чверть години для набухання.
  • Замочити курагу і родзинки в прохолодній воді.
  • Помити тушку гусака і висушити серветками.
  • Злити воду з рисових зерен і сухофруктів, компоненти з’єднати і посипати куркумою для додання приємного золотистого кольору. Насипати солі і приправ.
  • Змастити майонезом внутрішню частину птиці, наповнити начинкою і закріпити розріз.
  • Обмазати сумішшю тушку майонезу, сушеної зелені і приправ, вкласти в кулінарний рукав і щільно зав’язати.
  • Зробити кілька надрізів ножем у верхній частині рукава, щоб міг виходити повітря, і поставити птицю запікатися.

Увага! Набиваючи начинкою тушку, треба залишати вільним приблизно третина простору, оскільки в процесі запікання рис буде збільшуватися в об’ємі.

Дивіться також:  Рафаелло з крабових паличок – 6 рецептів
Прокрутка до верху