Запікаємо в рукаві
У кулінарному рукаві продукти зберігають свої смакові якості, тому як готуються у власному соку.
Щоб зробити таким способом гусака, потрібні такі компоненти:
- тушка птиці;
- 120 г рису;
- 50 г родзинок;
- 70 г кураги;
- майонез;
- куркума;
- сушена зелень;
- приправа для птиці;
- сіль;
- кулінарний рукав.
Порядок роботи:
- Перебрати рис, скласти по містку миску і залити окропом на чверть години для набухання.
- Замочити курагу і родзинки в прохолодній воді.
- Помити тушку гусака і висушити серветками.
- Злити воду з рисових зерен і сухофруктів, компоненти з’єднати і посипати куркумою для додання приємного золотистого кольору. Насипати солі і приправ.
- Змастити майонезом внутрішню частину птиці, наповнити начинкою і закріпити розріз.
- Обмазати сумішшю тушку майонезу, сушеної зелені і приправ, вкласти в кулінарний рукав і щільно зав’язати.
- Зробити кілька надрізів ножем у верхній частині рукава, щоб міг виходити повітря, і поставити птицю запікатися.
Увага! Набиваючи начинкою тушку, треба залишати вільним приблизно третина простору, оскільки в процесі запікання рис буде збільшуватися в об’ємі.