Як смачно приготувати дикого гусака
Дика гуска — птиця більш примхлива в приготуванні. Він може виявитися досить жорстким, тому щоб приготувати таку птицю смачно, краще попередньо нарізати тушку на шматки і потримати в маринаді.
Для приготування знадобиться:
- тушка дикої птиці;
- червоне вино;
- вишневий сік;
- яблука;
- груші;
- порошковий імбир;
- коріандр сушений;
- приправи;
- сіль.
Порядок дій:
- Обробити птицю, натерти сумішшю шматочки солі і приправ, скласти в каструлю, залити червоним вином і маринувати в холоді на 7 – 9 годин.
- Покласти птицю по містку посуд, полити залишками маринаду, прикрити ємність фольгою і поставити випікатися.
- Коли маринад випарується, розкласти між шматочками порізані скибочками груші і яблука, влити вишневий сік і запікати до готовності.
Можна готувати таке блюдо не тільки в духовці, але і на плиті, взявши велику посуд з товстими стінками.