Як приготувати гусака – 12 рецептів смачного приготування цілком і шматочками

Як смачно приготувати дикого гусака

Дика гуска — птиця більш примхлива в приготуванні. Він може виявитися досить жорстким, тому щоб приготувати таку птицю смачно, краще попередньо нарізати тушку на шматки і потримати в маринаді.

Для приготування знадобиться:

  • тушка дикої птиці;
  • червоне вино;
  • вишневий сік;
  • яблука;
  • груші;
  • порошковий імбир;
  • коріандр сушений;
  • приправи;
  • сіль.

Порядок дій:

  • Обробити птицю, натерти сумішшю шматочки солі і приправ, скласти в каструлю, залити червоним вином і маринувати в холоді на 7 – 9 годин.
  • Покласти птицю по містку посуд, полити залишками маринаду, прикрити ємність фольгою і поставити випікатися.
  • Коли маринад випарується, розкласти між шматочками порізані скибочками груші і яблука, влити вишневий сік і запікати до готовності.

Можна готувати таке блюдо не тільки в духовці, але і на плиті, взявши велику посуд з товстими стінками.

Дивіться також:  Сациві з курки по-грузинськи класичне – 8 рецептів у домашніх умовах
Прокрутка до верху