Різдвяний птах
Це традиційний англійський рецепт приготування справжнього різдвяного гусака. Найголовніше — правильно вибрати птицю. Вона повинна бути молодою і не особливо великою.
Для приготування знадобиться:
- тушка гусака;
- 5 – 6 цибулин;
- скибочка білого хліба;
- молоко;
- лимон;
- перемелений перець;
- щіпка сушеного шавлії;
- мелені мускатні горіхи;
- трохи дрібної солі.
Порядок дій:
- Помити птицю, обсушити серветками і натерти сумішшю солі, перцю і шавлії. Помариновать 2 – 3 години.
- Помістити на деко цибулини, не очищаючи їх, і відправити в духовку на 40 – 45 хвилин. Потім вийняти, охолодити, зняти лушпиння і дрібно порізати.
- Замочити хлібний скибочку в молоці, віджати, подрібнити, змішати з цибулею, перцем, сіллю, шавлією і мускатом.
- Цією сумішшю нафарширувати гусака і скріпити розріз нитками.
- Полити птицю цитрусовим соком, помістити в глибоку жаростійкий посуд, долити трохи води і відправити запікатися.
Увага! Щоб на гусе утворилася рум’яна кірочка, а м’ясо не було пересушеним, потрібно кожні 10 – 15 хвилин поливати тушку виділився жиром.