Як приготувати гусака – 12 рецептів смачного приготування цілком і шматочками

Різдвяний птах

Це традиційний англійський рецепт приготування справжнього різдвяного гусака. Найголовніше — правильно вибрати птицю. Вона повинна бути молодою і не особливо великою.

Для приготування знадобиться:

  • тушка гусака;
  • 5 – 6 цибулин;
  • скибочка білого хліба;
  • молоко;
  • лимон;
  • перемелений перець;
  • щіпка сушеного шавлії;
  • мелені мускатні горіхи;
  • трохи дрібної солі.

Порядок дій:

  • Помити птицю, обсушити серветками і натерти сумішшю солі, перцю і шавлії. Помариновать 2 – 3 години.
  • Помістити на деко цибулини, не очищаючи їх, і відправити в духовку на 40 – 45 хвилин. Потім вийняти, охолодити, зняти лушпиння і дрібно порізати.
  • Замочити хлібний скибочку в молоці, віджати, подрібнити, змішати з цибулею, перцем, сіллю, шавлією і мускатом.
  • Цією сумішшю нафарширувати гусака і скріпити розріз нитками.
  • Полити птицю цитрусовим соком, помістити в глибоку жаростійкий посуд, долити трохи води і відправити запікатися.

Увага! Щоб на гусе утворилася рум’яна кірочка, а м’ясо не було пересушеним, потрібно кожні 10 – 15 хвилин поливати тушку виділився жиром.

Дивіться також:  Терпуг – що за риба, і як її готувати? 6 смачних рецептів
Прокрутка до верху