Рецепт з апельсинами
Гусак — досить жирна птах, і апельсини додадуть м’ясу приємну кислинку. Але маринувати його перед запіканням буде потрібно не менше 8 годин.
Для приготування знадобиться:
- гусак;
- апельсини;
- зелена цибуля;
- імбирний корінь;
- 30 мл соєвого соусу;
- трохи цукру;
- сіль і відповідні приправи.
Порядок дій:
- Помити птицю, висушити рушником і обрізати кінці крилець.
- Апельсини почистити, подрібнити цедру і перемішати з цукром, сіллю і приправами. Потім залити суміш соєвим соусом, дати настоятися і натерти одержаним складом птицю.
- Звільнити м’якоть цитрусових від плівок і кісточок, подрібнити і з’єднати з тертим імбиром, рубаним цибулею і сіллю. Після цього начинити цією масою гусака і відправити в холод на 8 – 10 годин.
- Коли тушка промаринується, викласти її на застелений фольгою деко і запікати до готовності, часто поливаючи жиром.
Щоб не витрачати час на приготування гарніру, за 30 – 40 хвилин до готовності птиці потрібно покласти у форму поруч з нею порізаний часточками картоплю.