Як приготувати гусака – 12 рецептів смачного приготування цілком і шматочками

Рецепт з апельсинами

Гусак — досить жирна птах, і апельсини додадуть м’ясу приємну кислинку. Але маринувати його перед запіканням буде потрібно не менше 8 годин.

Для приготування знадобиться:

  • гусак;
  • апельсини;
  • зелена цибуля;
  • імбирний корінь;
  • 30 мл соєвого соусу;
  • трохи цукру;
  • сіль і відповідні приправи.

Порядок дій:

  • Помити птицю, висушити рушником і обрізати кінці крилець.
  • Апельсини почистити, подрібнити цедру і перемішати з цукром, сіллю і приправами. Потім залити суміш соєвим соусом, дати настоятися і натерти одержаним складом птицю.
  • Звільнити м’якоть цитрусових від плівок і кісточок, подрібнити і з’єднати з тертим імбиром, рубаним цибулею і сіллю. Після цього начинити цією масою гусака і відправити в холод на 8 – 10 годин.
  • Коли тушка промаринується, викласти її на застелений фольгою деко і запікати до готовності, часто поливаючи жиром.

Щоб не витрачати час на приготування гарніру, за 30 – 40 хвилин до готовності птиці потрібно покласти у форму поруч з нею порізаний часточками картоплю.

Дивіться також:  Паста з креветками у вершковому соусі – 7 рецептів приготування
Прокрутка до верху