Як приготувати гусака – 12 рецептів смачного приготування цілком і шматочками

Гусак, запечений з рисом і печінкою

Щоб начинити гусака субпродуктами, краще взяти курячу печінку. Сорт рису при цьому не має значення, можна використовувати як круглий, так і довгозернистий.

Для приготування знадобиться:

  • тушка птиці;
  • 250 г печінки;
  • 120 г рису;
  • цибулина;
  • біле вино;
  • оливкова олія;
  • сіль і приправи.

Послідовність дій:

  • Перемішати сіль і приправи з олією, натерти отриманим складом промиту і висушену птицю, відправити її в холодильник на 8 – 10 годин.
  • Пропустити печінку через м’ясорубку і посмажити на сковорідці з подрібненою цибулею.
  • Додати до продукту промитий і висушений рис, біле вино, сіль і приправи. Тушкувати, поки крупа не стане м’якою, а рідина не випарується.
  • Набити птицю начинкою, скріпити розріз і відправити тушку запікатися.

Гусак, приготований за таким рецептом, вийде рум’яним, красивим і смачним.

Дивіться також:  Соус карбонара – 4 рецепта в домашніх умовах
Прокрутка до верху