Гусак, запечений з рисом і печінкою
Щоб начинити гусака субпродуктами, краще взяти курячу печінку. Сорт рису при цьому не має значення, можна використовувати як круглий, так і довгозернистий.
Для приготування знадобиться:
- тушка птиці;
- 250 г печінки;
- 120 г рису;
- цибулина;
- біле вино;
- оливкова олія;
- сіль і приправи.
Послідовність дій:
- Перемішати сіль і приправи з олією, натерти отриманим складом промиту і висушену птицю, відправити її в холодильник на 8 – 10 годин.
- Пропустити печінку через м’ясорубку і посмажити на сковорідці з подрібненою цибулею.
- Додати до продукту промитий і висушений рис, біле вино, сіль і приправи. Тушкувати, поки крупа не стане м’якою, а рідина не випарується.
- Набити птицю начинкою, скріпити розріз і відправити тушку запікатися.
Гусак, приготований за таким рецептом, вийде рум’яним, красивим і смачним.