Як приготувати гусака – 12 рецептів смачного приготування цілком і шматочками

Гусячі ніжки в медовому соусі

Гусячі ніжки, запечені зі спеціями в медовому соусі, займуть почесне місце на святковому столі.

Для приготування знадобляться:

  • ніжки гусака;
  • рідкий мед;
  • лимонний сік;
  • мелена паприка;
  • орегано;
  • чорний або червоний перець;
  • сіль.

Порядок приготування:

  • Вимити гусячі ніжки і висушити рушником.
  • Натерти заготовки сумішшю солі і спецій, а потім скласти в глибоку посуд.
  • Змішати мед з лимонним соком, залити отриманим соусом гусячі ніжки, перемішати і залишити маринуватися на 5 – 6 годин.
  • Застелити фольгою посуд для запікання викласти м’ясо і готувати до м’якості, поливаючи соком, що виділяється.

Рада. Щоб надати гусятині неповторний аромат, за 40 хвилин до того, як дістати страву, потрібно розкласти на деку посипані корицею яблучні дольки.

Дивіться також:  Сиров’ялена ковбаса в домашніх умовах – 6 рецептів
Прокрутка до верху