Як приготувати хачапурі? 11 смачних рецептів

По-мегрельські

  • 500 гр борошна;
  • 200 гр сулугуні;
  • 150 гр молока;
  • 5 гр сухих дріжджів;
  • ½ Чайн. л. солі;
  • яйце;
  • 70 гр злив. масла;
  • 50 гр пост. масла.

Молоко трохи нагріти, розвести в ньому дріжджі, додати масло, яйце і все збити віночком.

Борошно просіяти в миску і влити в неї рідку масу. Вимісити тісто, при необхідності додати трохи борошна. Залишити під рушником підійти на годину-дві.

Сир тремо. Готове тісто ділимо на кілька рівних частин, кожну скачуємо в кулю і після розгортаємо в пласт. Посипаємо сиром і з’єднуємо в центрі за принципом хінкалі. Далі злегка розгортаємо в коржик. Зверху трохи посипаємо сиром і викладаємо хачапурі на деко. Випікаємо 15 хвилин.

Дивіться також:  Гречана каша – 9 смачних рецептів