По-мегрельські
- 500 гр борошна;
- 200 гр сулугуні;
- 150 гр молока;
- 5 гр сухих дріжджів;
- ½ Чайн. л. солі;
- яйце;
- 70 гр злив. масла;
- 50 гр пост. масла.
Молоко трохи нагріти, розвести в ньому дріжджі, додати масло, яйце і все збити віночком.
Борошно просіяти в миску і влити в неї рідку масу. Вимісити тісто, при необхідності додати трохи борошна. Залишити під рушником підійти на годину-дві.
Сир тремо. Готове тісто ділимо на кілька рівних частин, кожну скачуємо в кулю і після розгортаємо в пласт. Посипаємо сиром і з’єднуємо в центрі за принципом хінкалі. Далі злегка розгортаємо в коржик. Зверху трохи посипаємо сиром і викладаємо хачапурі на деко. Випікаємо 15 хвилин.