Холодець в мультиварці є незамінним блюдом святкового столу. Найбільш смачним холодець виходить з кількох видів м’яса. Бажано додавати в нього яловичі або свинячі ніжки, тоді він добре застигає, тому що в них знаходиться багато желирующих речовин. Іноді холодець плутають з заливним, але це різні страви. Для холодцю використовують желатин, а холодець вариться з частин туші. У Росії холодець традиційно вариться з свинячих ніжок. Однак, існує багато інших видів холодцю в мультиварці, про них ми сьогодні і поговоримо! ♥
Рецепт холодцю в мультиварці зі свинячої рулькою, ніжками і куркою
Всім відомо, що для того щоб холодець застиг за короткий час і вийшов смачним, необхідно довго варити м’ясо та інші частини туші, разом з цим потрібно стежити за каструлею, тому що бульйон може втекти. Холодець в мультиварці таких проблем вам не створить, а виходить він навіть смачніше. Морква в бульйоні робить холодець прозорішим. А завдяки курячому м’ясу, він виходить дуже ніжним. Дуже важливо пам’ятати, що при варінні холодцю додавати воду в нього не можна, т. к. холодець не застигне!
Необхідні продукти для холодцю в мультиварці:
- – Одна свиняча рулька
- – 2 штуки свинячих ніжок
- – частини курки (крила, стегенця, шия і гомілку)
- – один ріпчаста цибуля
- – 1 ст. ложка подрібненого сухого кореня петрушки
- – 6 штук запашного перцю горошком
- – пара штук лаврового листа
- – 3 бутона гвоздики
- – 5 зубчиків часнику
Поради з приготування холодцю в мультиварці
Попередньо м’ясо обробляємо: свиняча рулька, ніжки заливаються водою, чистяться ножем і потім мити під проточною водою. Підготовлене м’ясо має полежати в прохолодній воді кілька годин. Після цього його ще раз потрібно буде промити. Цибулю і моркву краще не різати, а зварити цілими. Потім м’ясо потрібно перекласти в ємність мультиварки, а зверху нього розмістити овочі, солимо, перчимо і додаємо спеції. М’ясо потрібно залити окропом по максимуму. Закриваємо прилад і включаємо режим «Гасіння». Час потрібно виставити не менше 6 годин. Після закінчення роботи м’ясо потрібно вийняти з бульйону, для того щоб прокип’ятити його ще 5 хвилин в режимі «Варка на пару», попередньо додавши в нього видавлений часник. М’ясо відділяється від кісток і нарізати на невеликі шматочки.
Приготоване м’ясо розкладаємо у формочки для холодцю наполовину. Можна використовувати невеликі силіконові формочки, і подавати холодець порціями. Після цього заливаємо формочки бульйоном. Для того щоб м’ясо було розподілено рівномірно потрібно перемішати його з бульйоном. В кінці холодець відправляється в холодильник до повного застигання. Додатково до холодцю краще всього подавати гірчицю або хрін.
Класні рецепти для мультиварки:
Тефтелі в мультиварці
Яблучний пиріг в мультиварці
Картопля в мультиварці
Фарширований перець в мультиварці
Бісквіт в мультиварці