Какао – гарячий, ароматний і солодкий напій, знайомий всім ще з дитинства. Давайте розглянемо варіанти, як приготувати какао в домашніх умовах. Адже це так просто!
Як приготувати какао на молоці
Какао з молоком – найшвидший і простий спосіб зварити зігріваючий і дуже «домашній» напій.
При цьому нам знадобиться всього кілька інгредієнтів.
Необхідні продукти:
- дві великі ложки цукру або на свій смак;
- дві склянки молока;
- дві столові ложки какао.
Процес приготування:
- У невелику каструльку поміщаємо потрібну кількість какао і цукру, вливаємо молоко, добре перемішуємо і ставимо ємність на плиту.
- На повільному вогні доводимо її вміст до кипіння, при цьому не забуваючи постійно помішувати.
- Як тільки пішов процес кипіння, відразу ж прибираємо напій з плити, проціджуємо через сито в чашку і насолоджуємося.
Смачний напій з порошку
Будинки найчастіше готується напій з какао-порошку.
Купуйте тільки якісний продукт, не економте, якщо бажаєте скуштувати дійсно насичене ласощі.
Необхідні продукти:
- півлітра жирного молока;
- півтори ложки какао-порошку;
- півтори ложки цукру або пудри.
Процес приготування:
- Зазначене кількість молока вливаємо в каструлю, ставимо її на плиту і чекаємо, коли воно закипить.
- Поки процес ще не почався, беремо трохи вже розігрітого молока і повністю розчиняємо в ньому какао. Це робиться для того, щоб не утворилися грудки.
- Сюди відразу ж можна покласти цукор і ретельно розтерти складу до однорідної консистенції.
- Отриману суміш вливаємо молоко, доводимо до кипіння, варимо буквально дві хвилини і знімаємо з вогню.
- Розливаємо по чашках і подаємо, поки гаряче.
Рецепт приготування на воді
Какао на воді не таке насичене як на молоці, але зате менш жирне і калорійне.
Необхідні продукти:
- три столові ложки какао;
- три великих ложки цукру або по своєму смаку;
- 400 мілілітрів води.
Процес приготування:
- Воду вливаємо в каструлю, ставимо на плиту і починаємо гріти на слабкому вогні.
- В окремій ємності змішуємо какао і цукор, додаємо трохи гарячої води і перемішуємо до однорідності.
- Коли рідина на плиті закипить, акуратно вливаємо суміш з какао і цукру, і постійно заважаючи напій, доводимо його до кипіння.
- Тримаємо на вогні ще пару хвилин, потім знімаємо і розливаємо по чашках, які добре тримають тепло. Подаємо смачне какао злегка остигнув.
Гарячий шоколад з какао
Гарячий шоколад з какао – справжній напій, що бадьорить. Він відмінно піднімає настрій і готується дуже просто.
Необхідні продукти:
- дві великі ложки порошку какао;
- цукор на свій смак;
- маленька ложечка кукурудзяного крохмалю;
- 300 мілілітрів вершків.
Процес приготування:
- Всі зазначені в списку сухі інгредієнти відправляємо в невелику каструльку або турку.
- Туди ж вливаємо столову ложку холодної чистої води і дуже ретельно все перемішуємо.
- Вершки поміщаємо в іншу ємність і підігріваємо на слабкому вогні, не даючи їм закипіти, після чого тонкою цівкою вливаємо в підготовлену суміш з какао.
- Те, що вийшло, знову ставимо на плиту, включаємо самий слабкий рівень нагріву і чекаємо, коли напій прогріється, але не почне кипіти.
- Прибираємо з вогню, залишаємо на п’ять хвилин для настоювання, після чого чудовий ароматний коктейль можна подавати.
Готуємо, як у дитячому садку
Для багатьох какао з дитячого саду – найкраще і найсмачніше. І якщо ви хочете знову згадати дитинство, то обов’язково дізнайтеся, як правильно приготувати такий напій. А допоможе вам в цьому запропонований нижче рецепт.
Необхідні продукти:
- один літр молока;
- чотири великих ложки какао і стільки ж цукру;
- 400 мілілітрів води.
Процес приготування:
- З’єднуємо вказану кількість молока і води, вливаємо в каструльку і гріємо на плиті.
- В окремій ємності змішуємо цукор і какао. Потім вливаємо трохи гарячої суміші з води і молока, ретельно все перемішуємо до однорідної консистенції.
- Чекаємо, коли рідина на плиті почне кипіти, і додаємо туди масу з какао і цукру.
- На слабкому вогні доводимо напій до кипіння і варимо ще кілька хвилин, не забуваючи постійно помішувати, щоб не було грудок.
- Знімаємо з вогню, даємо трохи охолонути, розливаємо по чашках і подаємо.
Варіант зі згущеним молоком
Необхідні продукти:
- одна велика ложка какао;
- 250 мл молока;
- три ложки згущеного молока;
- 0,25 літра вершків;
- кориця і зефір за смаком.
Процес приготування:
- У каструлю влийте молоко і вершки, поставте ємність на плиту і включіть слабкий рівень нагрівання. Тримайте складу до утворення пари, не даючи вмісту закипіти.
- Всипте в молоко, какао і за допомогою віночка добре збийте так, щоб з’явилася пінка.
- Після цього додайте згущене молоко і знову попрацюйте віночком – піна не повинна осісти.
- Готуйте напій на плиті ще близько трьох хвилин, постійно заважаючи, поки какао повністю не розчиниться.
- Розлийте коктейль по чашках, а зверху по своєму смаку приправте його корицею і покладіть трохи зефіру.
Какао з домініканських кульок
Какао з домініканських кульок вважається не тільки смачним, але і корисним.
А все завдяки тому, що такі кульки зберігають в собі какао-масло, яке робить напій ароматним, густим і насиченим.
Необхідні продукти:
- один кулька какао;
- цукор на свій смак;
- один літр молока;
- будь-які спеції за бажанням.
Процес приготування:
- Кулька какао подрібніть будь-яким способом, наприклад, перебити в блендері або натріть на тертці.
- Молоко влийте в каструлю, поставте на повільний вогонь і добре прогрійте, не доводячи до кипіння. Додайте в нього шматочки какао.
- Туди ж всипте потрібну кількість цукру (наприклад, столову ложку). Відразу ж покладіть спеції (кориця або гвоздика), якщо хочете готувати з ними.
- Перемішайте вміст каструлі і дочекайтеся, коли піде процес кипіння. Поваріть какао буквально одну хвилину і знімайте з плити.
- Розлийте коктейль по чашках, остудіть до прийнятної температури і насолоджуйтеся.
Правильно приготоване какао – це запорука його гарного смаку, а також заряд бадьорості і непередаваний аромат, який вже сам по собі несе позитив і бажання згортати гори!