Всім відомо, що кальмари підходять для здорового харчування. Вони перевершують всі види м’яса за поживними властивостями. Як приготувати кальмари, щоб вони були не тільки смачними, але і корисними, дізнаєтесь у нашій добірці кращих рецептів.
Як приготувати кальмари в клярі?
Приготуйте чудову закуску, яка принесе задоволення смаком навіть гурманам.
Інгредієнти:
- кальмари – 2 шт.;
- соус томатний – 110 мл;
- сіль;
- яйце – 1 шт.;
- вода – 80 мл;
- насіння кунжутне – 1 ч. ложка;
- олія соняшникова;
- борошно;
- молоко – 80 мл
Приготування:
- Очистити кальмари.
- Закинути в киплячу воду.
- Проварити три хвилини.
- Рідину злити.
- Охолодити.
- В молоко влити яйце.
- Залити водою.
- Підсолити.
- Засипати кунжут.
- Перемішати.
- Додати борошно. Кількість регулювати індивідуально. Повинна вийти густуватий маса.
- Залити масло на сковороду.
- Кільця кальмара помістити в отриманий кляр.
- Закинути в масло.
- Обсмажити.
- Перевернути.
- Прожарити.
Кальмари фаршировані м’ясною начинкою
Ваші гості прийдуть в захват, коли спробують це святкове блюдо.
Інгредієнти:
- кальмар – 2 шт.;
- олія оливкова;
- свинина – 320 г;
- морква – 1 шт.;
- томат – 1 шт.;
- яйце – 1 шт.;
- перець чорний;
- сіль;
- селера – 2 стебла;
- соус соєвий – 2 ст. ложки;
- лимон – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- борошно – 2 ст. ложки;
- часник – 4 зубки.
Приготування:
- Промити тушки.
- Вивернути.
- Видалити нутрощі. Зняти плівки.
- Порубати свинину максимально дрібними шматками.
- Морквину перетерти, використовуючи тертку.
- Селеру нашаткувати, цибулю.
- Часник порубати.
- Помідор нарізати кубиками.
- Присипати тушки перцем.
- Присолити.
- Видавити сік з лимона.
- Натерти. Відставити на півгодини.
- Закинути в гарячу сковорідку цибулька, часничок, помідор і селеру.
- Обсмажити.
- Закинути фарш. Посмажити.
- Помістити морквину.
- Влити соєвий соус. Протушкувати вісім хвилин.
- Засипати борошно.
- Підсолити.
- Присипати перцем.
- Перемішати. Охолодити.
- Взяти ложку. Зачерпнути начинку. Помістити в тушки.
- Скріпити зубочисткою краю.
- Взяти віночок. Перемішати яйце.
- Вмочити тушки.
- Помістити в борошно. Кальмар повинен бути повністю покритий борошном.
- Протерти деко олією.
- Помістити тушки.
- Взяти зубочистку.
- Зробити проколи на поверхні.
- Помістити в гарячу духову піч (240 гр.).
- Витримати чверть години.
Морський коктейль з креветками
Салат з кальмара з додаванням креветок – вишукане й незвичайна страва. Це ідеальне поєднання краси оформлення, приємного аромату, дивовижного смаку і як доповнення, безліч корисних якостей.
Інгредієнти:
- креветки – 530 г;
- сіль;
- кальмари -850 г;
- майонез;
- яйце варене – 5 шт.
Приготування:
- Закинути в окріп креветки. Проварити.
- Очистити.
- З кальмарів зняти плівку. Проварити дві хвилини. Закладати в окріп.
- Яйця проварити.
- Остудити.
- Зняти шкаралупу.
- Взяти тертку крупного помелу. Перемолоти.
- Нарізати кальмари кільцями.
- З’єднати продукти.
- Присолити.
- Влити майонез.
- Перемішати.
Салат з кальмарів по-корейськи
Задумалися яким блюдом здивувати гостей? Приготуйте блюдо, яке буде смачним і ароматним. Кальмари по-корейськи готуються швидко і дуже просто.
Інгредієнти:
- кальмар – 630 г;
- олія соняшникова;
- морква – 4 шт.;
- цукор;
- цибуля – 1 шт.;
- сіль;
- оцет – 1 ч. ложка (9%);
- перець червоний;
- соус соєвий – 3 ст. ложки;
- перець чорний;
- часник -3 зубка.
Приготування:
- Помістити кальмари у воду. Залишити на пару годин.
- Охолоджувати кальмарів слід тільки природним чином. Мікрохвильовку і гарячу воду не використовувати. Така примусова розморожування може зіпсувати страву і перетворити м’ясо у жорстку гуму.
- Закип’ятити воду. Закинути тушки. Проварити три хвилини.
- Дістати. Охолодити.
- Нарізати кільцями.
- Залити соєвим соусом. Розмішати.
- Витримати півгодини.
- Взяти тертку корейську. Моркву подрібнити.
- Залити оцтом.
- Присипати цукром.
- Присолити.
- Розмішати.
- Настояти півгодини.
- Цибуля перетворити на півкільця.
- Нарубати зубки часничку.
- Влити олію у сковорідку. Прогріти.
- Помістити цибульні полуколечки. Обсмажити.
- Віджати морквину.
- Помістити до кальмарам.
- Перемішати.
- Закинути часник.
- Присолити.
- Засипати перцем.
- Помістити обжарку.
- Перемішати.
- Прибрати в холодильник.
- Витримати три години.
Як смачно посмажити кальмари?
Спробуйте почати знайомство з морепродуктів з цього рецепту. Блюдо виходить смачним і корисним.
Інгредієнти:
- кальмари – 470 г;
- перець;
- луковичка – 1 шт.;
- олія соняшникова 100 мл;
- перець болгарський – 2 шт.;
- мед – 1 ст. ложка;
- соус соєвий.
Приготування:
- Кальмари промити. Почистити.
- Проварити.
- Нашаткувати цибулину.
- Перчик болгарський порізати дрібними кубиками.
- Нарізати тушки.
- Закинути в сковорідку. Смажимо кальмара чверть години.
- Залити соус соєвий.
- Помістити мед.
- Прогріти. Подавати.
Кільця в сметано-гірчичному соусі
Ніжне, ароматне блюдо, яке прикрасить ваш вечеря.
Інгредієнти:
- кріп – 25 г;
- кальмари – 720 г;
- сіль;
- майонез – 75 г;
- масло вершкове – 45 г;
- сметана – 75 г;
- цибуля – 25 г;
- гірчиця – 25 р.
Приготування:
- Розморозити тушки.
- Закип’ятити воду.
- Присипати сіллю.
- Помістити тушки.
- Проварити три хвилини.
- Злити рідину.
- Остудити.
- Подрібнити кільцями.
- Нашаткувати цибулька.
- Помістити масло на сковорідку. Закинути цибулька.
- Обсмажити.
- Закинути кальмари. Протушкувати три хвилини.
- У сметану покласти майонез.
- Покласти гірчицю.
- Нашаткувати кріп.
- Змішати з соусом.
- Залити до кальмарам.
- Розмішати.
- Накрити кришкою. Загасити три хвилини.
Салат з консервованих кальмарів
Ситна страва, яке підходить для щоденного харчування.
Інгредієнти:
- перець;
- кальмари – 260 г консервованих;
- майонез – 3 ст. ложки;
- горошок консервований – 230 г;
- петрушка – 5 гілочок;
- сіль;
- цибуля – 45 г зеленого;
- яйце – 3 шт.
Приготування:
- Проварити яйця.
- Нарубати.
- Злити рідину з кальмарів.
- Подрібнити соломкою.
- Нашаткувати цибулину маленькими кільцями.
- Подрібнити петрушку.
- З’єднати підготовлені продукти.
- Присипати перцем. Підсолити.
- Влити майонез. Розмішати.
Гострий овочевий салат зі щупальцями
Щупальця кальмара – хороше рішення для салату. Виходить яскравий легкий варіант.
Інгредієнти:
- цибуля – 1 шт.;
- морська сіль;
- томати черрі – 210 г;
- олія оливкова – 17 мл;
- часточки часникові – 2 шт.;
- оливки – 25 г;
- кукурудза – 120 г замороженої;
- лайм – 0,5 шт.;
- щупальця кальмарів – 320 г;
- перець чилі – четвертинка;
- шпинат – 55 р.
Приготування:
- Нашаткувати цибулину.
- Закинути в сковорідку. Обсмажити.
- Помістити кукурудзу. Загасити три хвилини.
- Закинути в окріп щупальця. Витримати кілька хвилин.
- Промити. Шкірку можна видалити.
- В оливкову олію видушити сік лайма.
- Перемішати.
- Нарізати часник. Помістити в ступку.
- Закинути сіль. Розтерти.
- Подрібнити гострий перчик.
- Змішати перчик, часникову кашку і оливкове масло.
- Перемішати.
- Черрі розрізати половинками.
- Зелень нашаткувати.
- Змішати всі продукти.
- Залити соус.
- Розмішати. Прикрасити оливками.
Варені кальмари з майонезом і цибулею
Ще один вдалий варіант приготування.
Інгредієнти:
- цибуля – 210 г;
- кальмар – 420 г;
- перець;
- олія оливкова;
- морквина – 210 г;
- сіль;
- майонез.
Приготування:
- Перетворити цибулинку в півкільця.
- Моркву подрібнити на середній тертці.
- Кальмари – соломкою.
- Обсмажити цибулину.
- Закинути морквину.
- Загасити три хвилини.
- Помістити кальмари.
- Загасити п’ять хвилин.
- Заправити майонезом.
- Розмішати.
Фаршировані кальмари з рисом, цибулею і яйцем
Ситне і незвичайна страва.
Інгредієнти:
- перець;
- сіль;
- вода – 320 мл;
- кальмар – 5 шт.;
- яйця – 2 шт. в начинку, сирі;
- борошно – 1 ст. ложка;
- олія соняшникова – 2 ст. ложки;
- рис – 135 г;
- яйця – 2 шт.;
- паста томатна – 1 ст. ложка;
- петрушка – 35 г;
- цибуля – 3 цибулини;
- сметана – 420 мл
Приготування:
- Відварити рис.
- Нашаткувати цибулину. Обсмажити.
- Влити томатну пасту.
- Розмішати.
- Відварити яйця. Нарізати.
- Нашаткувати зелень.
- Змішати рис із засмажкою.
- Помістити яйця. Закинути петрушку.
- Присипати перцем.
- Влити яйця.
- Розмішати.
- Почистити тушки.
- Промити.
- Помістити начинку в тушку.
- Обсмажити на олії по п’ять хвилин з кожного боку.
- Взяти ще одну сковороду.
- Влити пару ложок олії.
- Розжарити.
- Засипати борошно.
- Просмажити пару хвилинок.
- Влити сметану. Розмішати.
- Присолити.
- Посипати перцем.
- Влити воду. Розмішати. Закип’ятити.
- Закинути до кальмарам рисову начинку.
- Залити соусом.
- Закрити кришкою.
- Згасити в духовій шафі півгодини.
- Режим виставити 180 гр.
Млинцеві мішечки по-строгановськи
Дивовижне по вигляду і смаку страва приведе в захват усіх оточуючих.
Інгредієнти:
- кальмари – 2 шт.;
- перець;
- цибуля – 2 шт.;
- сметана – 210 мл;
- сіль;
- масло вершкове – 55 г;
- борошно – 25 г;
- цибуля зелена;
- сир – 110 р.
Млинці:
- молоко – 110 мл;
- масло;
- яйце – 1 шт.;
- сіль;
- борошно – 55 р.
Приготування:
- Очистити кальмари.
- Нарізати. Повинна вийти соломка.
- Нашаткувати цибулину. Обсмажити.
- Перетерти сир.
- Обсмажити кальмари. Буде потрібно шість хвилин.
- Закинути борошно.
- Присолити.
- Посипати перцем.
- Залити сметаною.
- Закип’ятити.
- Помістити сир. Перемішати.
- Тепер настав час для млинців. В молоко влити яйця.
- Засипати борошном і сіллю.
- Збити.
- Випекти млинці.
- У центр покласти начинку.
- Сформувати мішечок.
- Взяти перо цибулі.
- Зав’язати.
Різотто з кальмарами в мультиварці
Просте блюдо італійського походження легко приготувати в мультиварці.
Інгредієнти:
- олія оливкова – 45 мл;
- кальмари – 420 г;
- сіль;
- рис – стакан;
- трави італійські – 1 ч. ложка;
- цибуля – 1 луковичка.
Приготування:
- Нашаткувати цибулину кубиками.
- Влити в чашу масло.
- Закинути цибулю.
- Виставити режим, на даному етапі приготування необхідно «Обсмажування» або «Гасіння».
- Обсмажити.
- Очистити тушки морепродукту. Щоб легше було зняти плівку, закинути в окріп на півхвилини. Видалити. Тепер в процесі приготування кальмар вийде м’яким.
- Рисові зерна промити.
- Помістити в чашу. Обсмажити три хвилини.
- Подрібнити кальмари до утворення смужок.
- Відправити в чашу.
- Обсмажити.
- Засипати італійські трави.
- Присолити.
- Накрити кришкою печі.
- Режим переключити на «Низький тиск».
- Таймер виставить на вісім хвилин.
Кільця кальмара в томатному соусі
Кальмар ідеально поєднується з різними видами соусу, особливо з томатним.
Інгредієнти:
- кальмар – 530 г;
- перець;
- цибуля – 1 шт.;
- сіль;
- помідори – 2 шт.;
- часник – 3 зубки;
- орегано – 2 ч. ложечки;
- сухе вино (біле) – 120 мл;
- паста томатна – 2 ст. ложки;
- олія оливкова – 2 ст. ложки.
Приготування:
- Очищені кальмари подрібнити. Треба, щоб вийшли кільця.
- Нашаткувати цибулю.
- Порубати зубки.
- Просмажити цибулинку з часничком.
- Зняти шкірку з помідорів. Щоб легше це було зробити, слід обдати окропом.
- Подрібнити кубиками.
- Змішати з цибулею. Просмажити кілька хвилин.
- Залити вином.
- Розмішати.
- Влити томатну пасту.
- Присипати орегано.
- Підсолити.
- Засипати перець.
- Перемішати.
- Помістити кальмари.
- Загасити сім хвилин.
Паста з морепродуктами
Навчитися готувати пасту зобов’язаний кожен. Це відмінний варіант швидко і смачно нагодувати гостей.
Інгредієнти:
- морепродукти -520 р (вибирайте пачку, до складу якої обов’язково включені кальмари і креветки);
- часник – 2 зубки;
- вершки – 240 мл;
- базилік – 2 ч. ложки, сушений;
- помідори – 2 шт.;
- сіль;
- сир – 55 р.
Приготування:
- Розморозити пачку з морепродуктів.
- Помістити на сковороду.
- Протушкувати. Волога повинна випаруватися.
- Зняти шкірку з помідорів.
- Закинути в блендер. Подрібнити.
- Змішати з морепродуктів.
- Присолити.
- Посипати перцем.
- Нашаткувати зубки часникові. Надіслати до томатів.
- Присипати базиліком.
- Перемішати.
- Загасити. Знадобиться чотири хвилини.
- Залити вершками.
- Розмішати. Тушкувати ще пару хвилин.