Як приготувати кальмарів? 14 рецептів і страв

Всім відомо, що кальмари підходять для здорового харчування. Вони перевершують всі види м’яса за поживними властивостями. Як приготувати кальмари, щоб вони були не тільки смачними, але і корисними, дізнаєтесь у нашій добірці кращих рецептів.

Як приготувати кальмари в клярі?

Приготуйте чудову закуску, яка принесе задоволення смаком навіть гурманам.

Інгредієнти:

  • кальмари – 2 шт.;
  • соус томатний – 110 мл;
  • сіль;
  • яйце – 1 шт.;
  • вода – 80 мл;
  • насіння кунжутне – 1 ч. ложка;
  • олія соняшникова;
  • борошно;
  • молоко – 80 мл

Приготування:

  • Очистити кальмари.
  • Закинути в киплячу воду.
  • Проварити три хвилини.
  • Рідину злити.
  • Охолодити.
  • В молоко влити яйце.
  • Залити водою.
  • Підсолити.
  • Засипати кунжут.
  • Перемішати.
  • Додати борошно. Кількість регулювати індивідуально. Повинна вийти густуватий маса.
  • Залити масло на сковороду.
  • Кільця кальмара помістити в отриманий кляр.
  • Закинути в масло.
  • Обсмажити.
  • Перевернути.
  • Прожарити.

Кальмари фаршировані м’ясною начинкою

Ваші гості прийдуть в захват, коли спробують це святкове блюдо.

Інгредієнти:

  • кальмар – 2 шт.;
  • олія оливкова;
  • свинина – 320 г;
  • морква – 1 шт.;
  • томат – 1 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • перець чорний;
  • сіль;
  • селера – 2 стебла;
  • соус соєвий – 2 ст. ложки;
  • лимон – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • часник – 4 зубки.

Приготування:

  • Промити тушки.
  • Вивернути.
  • Видалити нутрощі. Зняти плівки.
  • Порубати свинину максимально дрібними шматками.
  • Морквину перетерти, використовуючи тертку.
  • Селеру нашаткувати, цибулю.
  • Часник порубати.
  • Помідор нарізати кубиками.
  • Присипати тушки перцем.
  • Присолити.
  • Видавити сік з лимона.
  • Натерти. Відставити на півгодини.
  • Закинути в гарячу сковорідку цибулька, часничок, помідор і селеру.
  • Обсмажити.
  • Закинути фарш. Посмажити.
  • Помістити морквину.
  • Влити соєвий соус. Протушкувати вісім хвилин.
  • Засипати борошно.
  • Підсолити.
  • Присипати перцем.
  • Перемішати. Охолодити.
  • Взяти ложку. Зачерпнути начинку. Помістити в тушки.
  • Скріпити зубочисткою краю.
  • Взяти віночок. Перемішати яйце.
  • Вмочити тушки.
  • Помістити в борошно. Кальмар повинен бути повністю покритий борошном.
  • Протерти деко олією.
  • Помістити тушки.
  • Взяти зубочистку.
  • Зробити проколи на поверхні.
  • Помістити в гарячу духову піч (240 гр.).
  • Витримати чверть години.

Морський коктейль з креветками

Салат з кальмара з додаванням креветок – вишукане й незвичайна страва. Це ідеальне поєднання краси оформлення, приємного аромату, дивовижного смаку і як доповнення, безліч корисних якостей.

Інгредієнти:

  • креветки – 530 г;
  • сіль;
  • кальмари -850 г;
  • майонез;
  • яйце варене – 5 шт.

Приготування:

  • Закинути в окріп креветки. Проварити.
  • Очистити.
  • З кальмарів зняти плівку. Проварити дві хвилини. Закладати в окріп.
  • Яйця проварити.
  • Остудити.
  • Зняти шкаралупу.
  • Взяти тертку крупного помелу. Перемолоти.
  • Нарізати кальмари кільцями.
  • З’єднати продукти.
  • Присолити.
  • Влити майонез.
  • Перемішати.

Салат з кальмарів по-корейськи

Задумалися яким блюдом здивувати гостей? Приготуйте блюдо, яке буде смачним і ароматним. Кальмари по-корейськи готуються швидко і дуже просто.

Дивіться також:  Салат із стручкової квасолею – 8 дуже смачних рецептів

Інгредієнти:

  • кальмар – 630 г;
  • олія соняшникова;
  • морква – 4 шт.;
  • цукор;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль;
  • оцет – 1 ч. ложка (9%);
  • перець червоний;
  • соус соєвий – 3 ст. ложки;
  • перець чорний;
  • часник -3 зубка.

Приготування:

  • Помістити кальмари у воду. Залишити на пару годин.
  • Охолоджувати кальмарів слід тільки природним чином. Мікрохвильовку і гарячу воду не використовувати. Така примусова розморожування може зіпсувати страву і перетворити м’ясо у жорстку гуму.
  • Закип’ятити воду. Закинути тушки. Проварити три хвилини.
  • Дістати. Охолодити.
  • Нарізати кільцями.
  • Залити соєвим соусом. Розмішати.
  • Витримати півгодини.
  • Взяти тертку корейську. Моркву подрібнити.
  • Залити оцтом.
  • Присипати цукром.
  • Присолити.
  • Розмішати.
  • Настояти півгодини.
  • Цибуля перетворити на півкільця.
  • Нарубати зубки часничку.
  • Влити олію у сковорідку. Прогріти.
  • Помістити цибульні полуколечки. Обсмажити.
  • Віджати морквину.
  • Помістити до кальмарам.
  • Перемішати.
  • Закинути часник.
  • Присолити.
  • Засипати перцем.
  • Помістити обжарку.
  • Перемішати.
  • Прибрати в холодильник.
  • Витримати три години.

Як смачно посмажити кальмари?

Спробуйте почати знайомство з морепродуктів з цього рецепту. Блюдо виходить смачним і корисним.

Інгредієнти:

  • кальмари – 470 г;
  • перець;
  • луковичка – 1 шт.;
  • олія соняшникова 100 мл;
  • перець болгарський – 2 шт.;
  • мед – 1 ст. ложка;
  • соус соєвий.

Приготування:

  • Кальмари промити. Почистити.
  • Проварити.
  • Нашаткувати цибулину.
  • Перчик болгарський порізати дрібними кубиками.
  • Нарізати тушки.
  • Закинути в сковорідку. Смажимо кальмара чверть години.
  • Залити соус соєвий.
  • Помістити мед.
  • Прогріти. Подавати.

Кільця в сметано-гірчичному соусі

Ніжне, ароматне блюдо, яке прикрасить ваш вечеря.

Інгредієнти:

  • кріп – 25 г;
  • кальмари – 720 г;
  • сіль;
  • майонез – 75 г;
  • масло вершкове – 45 г;
  • сметана – 75 г;
  • цибуля – 25 г;
  • гірчиця – 25 р.

Приготування:

  • Розморозити тушки.
  • Закип’ятити воду.
  • Присипати сіллю.
  • Помістити тушки.
  • Проварити три хвилини.
  • Злити рідину.
  • Остудити.
  • Подрібнити кільцями.
  • Нашаткувати цибулька.
  • Помістити масло на сковорідку. Закинути цибулька.
  • Обсмажити.
  • Закинути кальмари. Протушкувати три хвилини.
  • У сметану покласти майонез.
  • Покласти гірчицю.
  • Нашаткувати кріп.
  • Змішати з соусом.
  • Залити до кальмарам.
  • Розмішати.
  • Накрити кришкою. Загасити три хвилини.

Салат з консервованих кальмарів

Ситна страва, яке підходить для щоденного харчування.

Інгредієнти:

  • перець;
  • кальмари – 260 г консервованих;
  • майонез – 3 ст. ложки;
  • горошок консервований – 230 г;
  • петрушка – 5 гілочок;
  • сіль;
  • цибуля – 45 г зеленого;
  • яйце – 3 шт.

Приготування:

  • Проварити яйця.
  • Нарубати.
  • Злити рідину з кальмарів.
  • Подрібнити соломкою.
  • Нашаткувати цибулину маленькими кільцями.
  • Подрібнити петрушку.
  • З’єднати підготовлені продукти.
  • Присипати перцем. Підсолити.
  • Влити майонез. Розмішати.
Дивіться також:  Швидкі салати – 10 простих і смачних рецептів на швидку руку

Гострий овочевий салат зі щупальцями

Щупальця кальмара – хороше рішення для салату. Виходить яскравий легкий варіант.

Інгредієнти:

  • цибуля – 1 шт.;
  • морська сіль;
  • томати черрі – 210 г;
  • олія оливкова – 17 мл;
  • часточки часникові – 2 шт.;
  • оливки – 25 г;
  • кукурудза – 120 г замороженої;
  • лайм – 0,5 шт.;
  • щупальця кальмарів – 320 г;
  • перець чилі – четвертинка;
  • шпинат – 55 р.

Приготування:

  • Нашаткувати цибулину.
  • Закинути в сковорідку. Обсмажити.
  • Помістити кукурудзу. Загасити три хвилини.
  • Закинути в окріп щупальця. Витримати кілька хвилин.
  • Промити. Шкірку можна видалити.
  • В оливкову олію видушити сік лайма.
  • Перемішати.
  • Нарізати часник. Помістити в ступку.
  • Закинути сіль. Розтерти.
  • Подрібнити гострий перчик.
  • Змішати перчик, часникову кашку і оливкове масло.
  • Перемішати.
  • Черрі розрізати половинками.
  • Зелень нашаткувати.
  • Змішати всі продукти.
  • Залити соус.
  • Розмішати. Прикрасити оливками.

Варені кальмари з майонезом і цибулею

Ще один вдалий варіант приготування.

Інгредієнти:

  • цибуля – 210 г;
  • кальмар – 420 г;
  • перець;
  • олія оливкова;
  • морквина – 210 г;
  • сіль;
  • майонез.

Приготування:

  • Перетворити цибулинку в півкільця.
  • Моркву подрібнити на середній тертці.
  • Кальмари – соломкою.
  • Обсмажити цибулину.
  • Закинути морквину.
  • Загасити три хвилини.
  • Помістити кальмари.
  • Загасити п’ять хвилин.
  • Заправити майонезом.
  • Розмішати.

Фаршировані кальмари з рисом, цибулею і яйцем

Ситне і незвичайна страва.

Інгредієнти:

  • перець;
  • сіль;
  • вода – 320 мл;
  • кальмар – 5 шт.;
  • яйця – 2 шт. в начинку, сирі;
  • борошно – 1 ст. ложка;
  • олія соняшникова – 2 ст. ложки;
  • рис – 135 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • паста томатна – 1 ст. ложка;
  • петрушка – 35 г;
  • цибуля – 3 цибулини;
  • сметана – 420 мл

Приготування:

  • Відварити рис.
  • Нашаткувати цибулину. Обсмажити.
  • Влити томатну пасту.
  • Розмішати.
  • Відварити яйця. Нарізати.
  • Нашаткувати зелень.
  • Змішати рис із засмажкою.
  • Помістити яйця. Закинути петрушку.
  • Присипати перцем.
  • Влити яйця.
  • Розмішати.
  • Почистити тушки.
  • Промити.
  • Помістити начинку в тушку.
  • Обсмажити на олії по п’ять хвилин з кожного боку.
  • Взяти ще одну сковороду.
  • Влити пару ложок олії.
  • Розжарити.
  • Засипати борошно.
  • Просмажити пару хвилинок.
  • Влити сметану. Розмішати.
  • Присолити.
  • Посипати перцем.
  • Влити воду. Розмішати. Закип’ятити.
  • Закинути до кальмарам рисову начинку.
  • Залити соусом.
  • Закрити кришкою.
  • Згасити в духовій шафі півгодини.
  • Режим виставити 180 гр.

Млинцеві мішечки по-строгановськи

Дивовижне по вигляду і смаку страва приведе в захват усіх оточуючих.

Інгредієнти:

  • кальмари – 2 шт.;
  • перець;
  • цибуля – 2 шт.;
  • сметана – 210 мл;
  • сіль;
  • масло вершкове – 55 г;
  • борошно – 25 г;
  • цибуля зелена;
  • сир – 110 р.

Млинці:

  • молоко – 110 мл;
  • масло;
  • яйце – 1 шт.;
  • сіль;
  • борошно – 55 р.
Дивіться також:  «Оселедець під шубою» рулетом – 7 покрокових рецептів салату

Приготування:

  • Очистити кальмари.
  • Нарізати. Повинна вийти соломка.
  • Нашаткувати цибулину. Обсмажити.
  • Перетерти сир.
  • Обсмажити кальмари. Буде потрібно шість хвилин.
  • Закинути борошно.
  • Присолити.
  • Посипати перцем.
  • Залити сметаною.
  • Закип’ятити.
  • Помістити сир. Перемішати.
  • Тепер настав час для млинців. В молоко влити яйця.
  • Засипати борошном і сіллю.
  • Збити.
  • Випекти млинці.
  • У центр покласти начинку.
  • Сформувати мішечок.
  • Взяти перо цибулі.
  • Зав’язати.

Різотто з кальмарами в мультиварці

Просте блюдо італійського походження легко приготувати в мультиварці.

Інгредієнти:

  • олія оливкова – 45 мл;
  • кальмари – 420 г;
  • сіль;
  • рис – стакан;
  • трави італійські – 1 ч. ложка;
  • цибуля – 1 луковичка.

Приготування:

  • Нашаткувати цибулину кубиками.
  • Влити в чашу масло.
  • Закинути цибулю.
  • Виставити режим, на даному етапі приготування необхідно «Обсмажування» або «Гасіння».
  • Обсмажити.
  • Очистити тушки морепродукту. Щоб легше було зняти плівку, закинути в окріп на півхвилини. Видалити. Тепер в процесі приготування кальмар вийде м’яким.
  • Рисові зерна промити.
  • Помістити в чашу. Обсмажити три хвилини.
  • Подрібнити кальмари до утворення смужок.
  • Відправити в чашу.
  • Обсмажити.
  • Засипати італійські трави.
  • Присолити.
  • Накрити кришкою печі.
  • Режим переключити на «Низький тиск».
  • Таймер виставить на вісім хвилин.

Кільця кальмара в томатному соусі

Кальмар ідеально поєднується з різними видами соусу, особливо з томатним.

Інгредієнти:

  • кальмар – 530 г;
  • перець;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль;
  • помідори – 2 шт.;
  • часник – 3 зубки;
  • орегано – 2 ч. ложечки;
  • сухе вино (біле) – 120 мл;
  • паста томатна – 2 ст. ложки;
  • олія оливкова – 2 ст. ложки.

Приготування:

  • Очищені кальмари подрібнити. Треба, щоб вийшли кільця.
  • Нашаткувати цибулю.
  • Порубати зубки.
  • Просмажити цибулинку з часничком.
  • Зняти шкірку з помідорів. Щоб легше це було зробити, слід обдати окропом.
  • Подрібнити кубиками.
  • Змішати з цибулею. Просмажити кілька хвилин.
  • Залити вином.
  • Розмішати.
  • Влити томатну пасту.
  • Присипати орегано.
  • Підсолити.
  • Засипати перець.
  • Перемішати.
  • Помістити кальмари.
  • Загасити сім хвилин.

Паста з морепродуктами

Навчитися готувати пасту зобов’язаний кожен. Це відмінний варіант швидко і смачно нагодувати гостей.

Інгредієнти:

  • морепродукти -520 р (вибирайте пачку, до складу якої обов’язково включені кальмари і креветки);
  • часник – 2 зубки;
  • вершки – 240 мл;
  • базилік – 2 ч. ложки, сушений;
  • помідори – 2 шт.;
  • сіль;
  • сир – 55 р.

Приготування:

  • Розморозити пачку з морепродуктів.
  • Помістити на сковороду.
  • Протушкувати. Волога повинна випаруватися.
  • Зняти шкірку з помідорів.
  • Закинути в блендер. Подрібнити.
  • Змішати з морепродуктів.
  • Присолити.
  • Посипати перцем.
  • Нашаткувати зубки часникові. Надіслати до томатів.
  • Присипати базиліком.
  • Перемішати.
  • Загасити. Знадобиться чотири хвилини.
  • Залити вершками.
  • Розмішати. Тушкувати ще пару хвилин.

Прокрутка до верху