Як приготувати капкейки в домашніх умовах – 10 смачних рецептів

Стильний сучасний десерт – крихітні тістечка з яскравими маківками з крему. Вони прикрасять домашнє чаювання і будуть доречні в кенді-барі на будь-якому торжестві. Підбірка перевірених рецептів підкаже, як приготувати капкейки на самий різний смак і гаманець.

Класичні капкейки в домашніх умовах

Екзотичні інгредієнти не знадобляться. Класичний варіант легко приготувати з того, що є під рукою.

Інгредієнти для основи:

  • 100 г масла;
  • 200 г борошна;
  • 100 г цукру;
  • два яйця;
  • 100 мл вершків;
  • 15 г соди
  • 2 р солі;
  • ванільний екстракт.

Правило вдалою випічки: всі продукти повинні постояти в приміщенні і зігрітися.

  • Розм’якшене масло збити з цукром.
  • Яйця збити з сіллю.
  • З’єднати все із молоком.
  • Просіяти сухі інгредієнти.
  • Невеликі формочки наповнити тестом на дві третини. Спочатку десерт готували в маленьких чашечках, звідси і з’явилося англійська назва.
  • Випікати півгодини при 180 º с.

Тісто треба використовувати відразу всі, щоб воно не перестояло. Тому слід запастися формочками для капкейків в надлишку.

Для крему змішати:

  • 200 г вершкового масла;
  • 200 г цукру;
  • 5 білків;
  • 5 мл лимонного соку.

Етапи приготування:

  • Білки прогріти з цукром до 60 – 70 ºС, тобто, до такої температури, при якій цукор розчиниться. Обов’язково перемішувати, щоб білок не згорнувся. Найкраще робити це на водяній бані, яка забезпечує повільний щадний нагрівання.
  • Збити теплі білки в меренгу.
  • Не вимикаючи міксер, ввести потроху розм’якшене масло і лимонний сік.
  • Якщо крем потрібно пофарбувати, розділити його по невеликих ємкостей і внести барвники.
  • З кондитерського мішка відсадити крем на охолоджені заготовки. Використовуючи різні насадки, можна надати кремовим шапочкам красивий рельєф.

З начинкою з вареного згущеного молока

З начинкою капкейки виходять більш насичені і соковиті. Вносити її можна двома способами: в тісто або в спечену заготовку. Вибір залежить від типу начинки. Різноманітні варіанти дозволяють приготувати на одній основі десерт-асорті на будь-який смак.

Один з варіантів швидкої начинки – варена згущене молоко. Вона доповнює смак десерту не менш ефектно, ніж складні складові крему.

  • Для начинки згущене молоко уварюють в запаяній банку не менше 2,5 годин. Процес не вимагає догляду, так що це досить легкий етап.
  • З готового, остудженого капкейка зрізають кришечку і виймають м’якуш.
  • На його місце закладають густу начинку, заповнюючи всі порожнини.
  • Верх капкейка можна знову прикрити зрізаною кришкою або прикрасити кремом.

Крем з вареного згущеного молока з маслом (2:1) відмінно тримає форму, ідеально поєднується за смаком з начинкою.

Дивіться також:  Класична шарлотка з яблуками – 11 рецептів

Як приготувати крем для капкейків

Різні крему для капкейків теж дозволяють урізноманітнити десерт. Головне правило – поєднання смаків основи, начинки і крему. Тут все залежить від уподобань і фантазії кулінара.

Ще одна важлива вимога – щільність і гарний рельєф. Зазвичай використовуються масляні креми або крем-чіз.

Масляний крем – це 50 % олії, стільки ж цукрової пудри, і смакові добавки (шоколад, згущене молоко, фруктове пюре і так далі). Всі інгредієнти збивають, крем охолоджують і відсаджують з кондитерського мішка порівну на кожен капкейк.

Інгредієнти для крем-чизай:

  • 300 г вершкового масла або кисломолочного сиру;
  • 100 р масла, густого йогурту або збитих вершків;
  • 150 – 200 г цукрової пудри;
  • ванільний екстракт.

Розм’якшене Масло використовують, йогурт, вершки, навпаки, охолоджені.

Крем збивають і наносять на міні-тортики.

Для фарбування використовуються жиророзчинні гелеві барвники. Достатньо однієї краплі, щоб забарвити крем на 6 – 12 порцій. Не обов’язково використовувати промислові харчові барвники. Чудово «спрацюють» соки чорниці, моркви і буряків. Їх них отримують три основних кольори. Інші відтінки створюють, змішуючи пофарбовані крему в різних пропорціях. Змішувати натуральні барвники не можна.

Рецепт з меренгою

Крем зі збитих білків містить менше жиру і теж відмінно тримає форму. Існує три види меренг, їх все можна використовувати для капкейків.

  • Для французької меренги збивають сирі білки і цукор до повного розчинення крупинок. Краще використовувати цукрову пудру – вона швидше розчиняється. Крем виходить дуже ніжний і легкий. Зігріті у приміщенні яйця дають більш стабільну піну. Перед використанням потрібно обробити свіжі яйця концентрованим розчином соди, так як термічна обробка не передбачена. Після цього шкаралупу протерти і простежити, щоб білок не потрапили осколки.
  • Швейцарську меренгу збивають на водяній бані 5 – 10 хвилин. Готовий крем продовжують збивати до охолодження. Можна просто прогріти білки з цукром, а потім збивати до стійкості. Шапочки капкейків з швейцарської меренги можна підрум’янити за допомогою пальника. Вийде незвично і дуже красиво.
  • Для італійської меренги білок спочатку збивають з цукром. Потім заварюють гарячим сиропом, вливаючи його в меренгу і продовжуючи збивати, поки на дні не залишиться рідини.

Шоколадні капкейки

Шоколад від капкейків використовують у всіх можливих варіантах: у тесті, кремовою шапочці, в начинці, шматочками, м’який або рідкий.

Для шоколадного тіста:

  • 100 г масла;
  • 100 г цукру;
  • 50 г какао;
  • 200 г борошна;
  • три яйця;
  • 20 г розпушувача.
Дивіться також:  Як приготувати чізкейк в домашніх умовах – 8 рецептів

Масло і яйця збити, сипучі інгредієнти просіяти. Випікати при 189 С.

Для шоколадного крему:

  • Розтопити масло і шоколад 1:2.
  • Збити їх разом.
  • Охолодити і відсадити на капкейки з кондитерського мішка.

Щоб начинити капкейки шоколадом, потрібно:

  • Залити у форму тісто до половини.
  • Втопити в тесті часточку шоколаду.
  • Полити її ложкою карамельного сиропу.
  • Зверху капнути трохи тесту, щоб формочка не наповнилася вщерть.
  • Випікати, згідно звичайним рецептом.

Інший варіант:

  • Розтопити шоколад і змішати його з вершками 1:5.
  • У готовому капкейку ножем або спеціальним каттером зробити невелику виїмку.
  • Влити в неї ложку шоколаду.
  • Прикрасити десерт кремом, щоб приховати начинку.

Якщо капкейки треба начинити твердими шматочками шоколаду, його заморожують, дрібно нарізають і змішують з тістом.

З сиром

Відмінний спосіб нагодувати сиром маленьких прівередой – заховати його в оригінальний десерт. Від такого ласощі не відмовиться ніхто!

Для сирного тіста:

  • 200 г борошна;
  • три яйця;
  • 150 г жирного сиру;
  • 50 г сметани 20%;
  • 150 г цукру;
  • 150 р масла;
  • 10 г соди;
  • ванільний екстракт.

Приготування:

  • Сир протерти або перебити блендером.
  • Збити яйця з цукром.
  • Збити сметану з маслом.
  • З’єднати всі компоненти з просіяним борошном.
  • Додати соду і ванільний екстракт.
  • Випікати півгодини при 180 º с.

Солодким або натуральним сиром можна начинити капкейки, зробивши в них глибокі виїмки. Сир повинен бути ретельно розтертим, схожим на м’яку пасту, щоб десерт мав приємну однорідну текстуру.

Крем, звичайно, теж сирний:

  • 150 г жирного сиру;
  • 100 г масла;
  • 150 г цукрової пудри;
  • 100 мл збитих вершків;
  • ванільний екстракт.

Приготування:

  • Розм’якшене масло збити з пудрою.
  • Сир протерти.
  • З’єднати всі з вершками.
  • Охолодити перед нанесенням на десерт.

Готуємо на сметані

Щоб зменшити кількість жирів в десерті, частина масла в рецепті замінюють сметаною.

Інгредієнти:

  • 200 г цукру;
  • 100 г масла;
  • 200 г борошна;
  • 200 г сметани;
  • три яйця;
  • ванільний екстракт;
  • 10 г соди.

Для різноманітності смаку в тісто можна додати подрібнені горішки, родзинки або цукати.

  • Збити яйця з цукром.
  • Окремо збити сметану і розм’якшене масло.
  • Змішати і просіяти в тісто сухі компоненти. Сода вноситься або разом з борошном, або в самому кінці.
  • Випікати при 180 º с.

Без додавання яєць

Існують вегетаріанські варіанти капкейків, не менш апетитні, ніж приготовані за класичним рецептом.

Інгредієнти:

  • 200 г борошна;
  • 200 мл кокосового або соєвого молока,
  • 100 г кокосового масла або маргарину;
  • 100 г цукру;
  • ванільний екстракт;
  • 5 г розпушувача.
Дивіться також:  Заварний крем для еклерів – 6 рецептів приготування смачного крему

Приготування:

  • Маргарин збити з цукром.
  • Частинами ввести рідину і сипучі речовини, продовжуючи збивати тісто.
  • Випікати при 190 – 200 С.

Начинити вегетаріанські капкейки можна варенням, конфітюром або мармеладом на агар-агарі.

Незвичайні морквяні капкейки

З морквяного тесту виходить дивна випічка – пряна, пишна і соковита одночасно. Великий плюс – тривалий термін зберігання.

До трьох-п’яти днів морквяні капкейки зберігають смак і не тверднуть при зберіганні на холоді.

Інгредієнти:

  • 250 г моркви;
  • два яйця;
  • 100 г рослинної олії;
  • 100 г густого йогурту;
  • 150 г цукру;
  • 100 г волоських або будь-яких інших горіхів;
  • 100 г борошна;
  • 15 г розпушувача;
  • 2 р солі;
  • кориця, мускат і інші спеції за смаком.

Етапи роботи:

  • Сиру моркву натерти на дрібній тертці. Зайвий сік віджати.
  • Горіхи обсмажити і подрібнити.
  • Збити йогурт, масло і цукор.
  • Додати яйця і знову збити.
  • Просіяти сухі інгредієнти.
  • Все з’єднати за допомогою лопатки або ложки.

Тісто виходить досить густе, тому паперові форми використовувати не бажано – заготовки розтягнутий папір і на виході вийдуть прості коржі. Підійдуть силіконові або залізні формочки. Можна помістити в них паперові, і тоді капкейки не втратять форму, а виймати їх буде зручно. Випікають десерт при 180 º с.

Десерт від знаменитого Енді Шефа

Цей рецепт від популярного фуд-блогера для тих, хто не пошкодує часу і сил, щоб побалувати себе вишуканим десертом.

Лимонні капкейки з лимонним курдом і легкої лимонної меренгою – просто фонтан освіжаючого цитруса!

Для кексу:

  • 200 г борошна;
  • 100 г масла;
  • 275 г цукру;
  • два яйця;
  • 100 г густого йогурту;
  • 5 г розпушувача;
  • лимон.

Етапи роботи:

  • Збити масло з цукром.
  • Додати яйця, йогурт і знову збити.
  • Влити пару ложок лимонного соку і цедру.
  • Суміш сухих інгредієнтів внести частинами, кожен раз ретельно збиваючи тісто.
  • Випікати при 160 – 170 ° С 20 хвилин.

Лимонний курд:

  • 100 мл лимонного соку;
  • цедра з цілого лимона;
  • 75 г цукру;
  • 60 р масла;
  • 30 г крохмалю;
  • чотири жовтка.

Етапи роботи:

  • Всі інгредієнти змішати і нагріти до загустіння крему. Можна робити це на водяній бані.
  • Процідити.
  • Охолодити.
  • Начинити капкейки.

Для «шапочки» приготувати швейцарську меренгу і додати в неї ложку лимонного соку.

Збирати міні-тортики легко і захоплююче. Ця мозаїка смаків однаково захоплює і дорослих, і дітей. Тому готувати та прикрашати капкейки потрібно обов’язково всією сім’єю.

Прокрутка до верху