Капкейки ідеально підійдуть для діточок, оригінально виглядатимуть на весіллі чи дні народження. Тому маючи такий рецепт у своєму кулінарному арсеналі, ви будете радувати своїх рідних і дивувати гостей. Тісто для капкейків можна приготувати шоколадний, ванільний, банановим або, взагалі, розділити на декілька часток і кожну з них пофарбувати в різні кольори. Для фарбування використовуються харчові барвники. Тоді капкейки будуть красивими ще і всередині. Прикрашати їх можна мастикою, різноманітними кремами, ягодами і шматочками фруктів. Крім усього цього, ласощі можна робити з начинкою, що буде сюрпризом для гостей. В якості начинки я використовую різні фрукти, ягоди та горіхи. Наприклад, мені подобається поєднувати шоколадні капкейки з чорницею, ванільні з горішками в шоколаді. Для горіховою начинки досить просто взяти, наприклад, фундук занурити кожен горішок в розтоплений шоколад і остудити. Укладати горішки в серединку кожного капкейка. Взагалі, капкейки — це міні-тортики і їх прикраса дає величезний політ вашої фантазії. Рецептів цього чудового ласощі дуже багато і я вам розповім рецепт райдужного крему для капкейків. З таким кремом капкейки виходять незвичайно красивими і можуть прикрасити будь-яке свято.
Покроковий Рецепт капкейків з райдужним кремом з фото
Час виготовлення: 40 хвилин
Кількість порцій: 16-18 шт.
Для тіста знадобиться:
- Вершкове масло – 200 г
- Цукру – 150 г
- Шоколад темний – 1 плитка
- Кефіру – 100 мл
- Борошно – 250 г
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Два яйця
Для крему знадобляться:
- Вершкове масло – 200 г
- Цукрова пудра – 200 г
- Води – 80 мл
- Ванілін
- Барвники три різних кольори
Як приготувати капкейки з райдужним кремом
- Приготуємо тісто для капкейків.
- Для цього ретельно розтираємо мягонькое масло з цукром.
- Потім шоколадку необхідно підтопити на водяній бані. Шоколадку можна замінити на одну ложку какао-порошку.
- В масляну масу додаємо яйця, розтоплений шоколад, кефір і все ретельно збиваємо блендером.
- Окремо змішуємо борошно і розпушувач, все добре перемішуємо і додаємо в масляну масу.
- Тісто необхідно дуже добре перемішати і наповнити їм кондитерський мішок.
- Підготувати 16-18 формочок для випічки кексів і наповнити їх тестом.
- Відправляємо випікатися при 180 градусах протягом 20 хвилин.
- Готовність капкейків можна перевірити, проткнув їх зубочисткою. Якщо на зубочистці не залишається слідів, значить, вони готові. Відставляємо їх до повного охолодження.
- Підготуємо райдужний крем.
- Для цього мягонькое масло трішки збиваємо блендером.
- Додаємо цукрову пудру, ванілін і ще раз ретельно збиваємо.
- Під час збивання поступово і в кілька етапів додаємо воду кімнатної температури.
- Отриманий крем розподілити на три частини і розкласти в окремі тарілки.
- У кожну порцію крему додати по 1 чайній ложки барвника. Кольори підбирайте на ваш смак і настрій.
- Я використовую блакитний, рожевий і жовтий колір.
- І ретельно перемішати крем до отримання однорідного кольору.
- Готуємо кондитерський мішок і за допомогою столової ложки по колу викладаємо три кольори крему. Можна періодично комбінувати за два кольори.
- І наносимо крем на капкейки від країв до серединці в два шари.
Прикрасити можна посипати підсмаженими насінням кунжуту. І обов’язково поставте їх на 8 годин в холодильник. Цей десерт буде набагато смачніше, коли настоїться.