Як приготувати коропа – 12 смачних рецептів

Короп любимо багатьма гурманами риби за насичений смак із солодкуватими нотками. Він може отвариваться, запікатися, смажитися, готуватися повністю або в поєднанні з іншими продуктами. Але незалежно від того, як приготувати коропа, страва завжди буде ароматним, ситний і дуже смачним.

Короп, запечений в духовці у фользі цілком

Запечений короп вагою в 1 кг з апетитною скоринкою будемо готувати з додаванням:

  • 50 г кропу;
  • такої ж кількості петрушки;
  • головки часнику;
  • 100 мл майонезу;
  • 20 мл соняшникової олії;
  • солі і спецій.

Щоб приготувати коропа в духовці цілком:

  • Риба очищається, потрошится, промивається, солиться і натирається спеціями.
  • Також тушка натирається пропущеним через прес часником.
  • Всередину закладаються кріп і петрушка, виключаючи кілька гілочок, які залишаються для прикраси.
  • Деко вистилається фольгою, яка добре промаслюється.
  • Короп викладається на фольгу і змащується майонезом, після чого загортається в «кокон» і відправляється в розігріту до 180°C духовку на 50 хвилин.
  • За 10 хвилин до закінчення відведеного часу фольга розкривається, щоб у риби утворилася рум’яна кірочка.

В сметані

Короп у сметані з вишуканим смаком відповідає всім принципам правильного харчування, поєднуючи в собі велику кількість вітамінів, мінералів і мінімум калорій.

Для приготування потрібні:

  • короп – 1,5 – 2 кг;
  • цибуля – 4 шт.;
  • сметана – 250 мл;
  • рослинна олія;
  • сіль і спеції.

Спосіб приготування:

  • Карпу надається належний вигляд – він очищається, потрошится.
  • Поперек тушки роблять глибокі надрізи, після чого риба натирається сіллю і перцем.
  • Овоч нарізають півкільцями, які злегка подсаливаются і збризкують маслом.
  • Риба викладається в промаслений форму.
  • Цибуля закладається в розрізи, черевце і навколо тушки.
  • У фіналі короп поливається сметаною, розведеної в невеликій кількості простої води.
  • Форма накривається кришкою і поставити в духовку, розігріту до 200°C, на 30 хвилин.
  • Через зазначений час кришка знімається, і риба запікається ще 7 – 10 хвилин.

Рецепт запікання з картоплею

Ситний короп з картоплею в духовці готується з:

  • 1,5 кг риби;
  • лимона;
  • 250 мл сметани;
  • 12 бульб картоплі;
  • 150 г спецій.

У процесі створення апетитного страви:

  • На підготовленої тушки робляться надрізи, щоб короп краще промариновался і пропікся. Після цього він гарненько натирається сіллю і спеціями з усіх боків, поливається соком половини лимона.
  • Картоплю нарізають кругляком, які приправляються і подсаливаются.
  • По листу, застеленному змащеній маслом фольгою, розподіляється шар картоплі.
  • Картопляний пласт злегка змащують сметаною, по якій розподіляються цибульні кільця, здебільшого зосереджені в місці, де буде риба.
  • У центрі картоплі на цибульну подушку викладається короп, після чого він добре обмазується сметаною.
  • Випікається страву при температурі 190°C близько 40 хвилин.
Дивіться також:  Суфле з яловичини – 6 покрокових рецептів дієтичних

Як посмажити рибу короп на сковороді з часником

Щоб насолодитися смаженою карпом з солодкуватим присмаком і часниковим ароматом, будуть потрібні наступні продукти:

  • короп – 1 шт.;
  • масло – шматочок;
  • сметана – 50 мл;
  • часник – ½ головки;
  • сіль приправа – за смаком.

Виповнюється рецепт за наступною схемою:

  • Короп готується до смаження – очищається і ріжеться на порційні шматочки.
  • Шматки натираються сумішшю солі, приправ і товченого часнику.
  • На сковороді розігрівається масло, куди викладаються обмазані сметаною шматки коропа.

Готуємо в рукаві

В рукаві смачна риба з ніжним м’ясом виходить дуже соковитою і зберігає всі корисні елементи.

Для приготування поживного страви з коропа в 1,3 кг використовуються:

  • лимон;
  • приправи;
  • сіль;
  • оливкова олія.

Спосіб приготування:

  • Тушка ретельно очищається від луски, потрошится і добре промивається проточною водою.
  • Риба натирається сумішшю з солі і улюблених спецій.
  • Лимон нарізати слайсами.
  • Через 10 хвилин короп поливається оливковою олією, соком з декількох лимонних часточок, а решта шматочки цитруса закладаються в черевце.
  • Тушка упаковується в рукав, який проколюють в декількох місцях, щоб не накопичувався пар.
  • Блюдо відправляється в духовку на 25 хвилин для випікання при температурі 190°C.

На овочевій подушці з грибами

Короп з овочами – прекрасне блюдо з дієтичного меню, для підготовки якого буде потрібно зовсім небагато продуктів.

Вони обов’язково знайдуться влітку на дачі, коли рибак принесе свій улов:

  • короп вагою 1,5 – 2 кг;
  • 2 болгарських перцю;
  • цибулина;
  • морква;
  • 300 г печериць;
  • ½ Лимона;
  • оливкова олія, сіль і перець.

Готується страва наступним чином:

  • Лимон нарізати слайсами.
  • Тушка готується до запікання (очищається, солиться), після чого на одному боці робляться неглибокі надрізи, в які поміщається по лимонної часточці.
  • Соком, що залишився цитруса поливається вся тушка.
  • Цибулю нарізати кільцями, моркву – кружальцями, перець – смужками, гриби – пластинками.
  • Гриби відварюють, а всі овочі пассеруются на сковороді разом з сіллю.
  • На деко рівномірним шаром розподіляються підготовлені в попередньому кроці продукти, на які викладається риба.
  • Вміст дека взбрызгивается маслом і випікається при 180°с близько 30 – 35 хвилин.
Дивіться також:  Як квасити капусту в домашніх умовах

Короп, запечений з овочами

Простий рецепт карпа з овочами у фользі виконується з наступних компонентів:

  • короп – 2 кг;
  • перець болгарський – 2 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • лимон – 1 шт.;
  • спеції, сіль, масло і зелень.

Щоб подати до столу апетитну рибку:

  • Риба очищається, приправляється, солиться і надрізається по черевцю.
  • Овочі подрібнюються невеликими шматочками, а зелень дрібно рубається.
  • Подрібненими інгредієнтами фарширується тушка.
  • В розрізи на одному з боків вкладаються часточки лимона.
  • Короп взбрызгивается маслом, загортається в фольгу і випікається 30 хвилин при 180°C.

Як приготувати юшку з коропа

Вуха – традиційне блюдо російської кухні з сортів свіжої риби з солодкуватим смаком.

Щоб приготувати перше блюдо, необхідні:

  • голова і хвіст карпа;
  • 3 л води;
  • цибулина;
  • морквина;
  • 5 бульб картоплі;
  • лавровий лист, сіль, спеції, зелень;
  • корінь петрушки.

В процесі приготування:

  • У каструлю закладаються ціла цибулина, корінь петрушки і кілька горошин перцю, після чого все заливається водою.
  • Після доведення рідини до кипіння в каструлю відправляються підготовлені рибні частини і сіль.
  • Коли рибний бульйон прокипить 12 хвилин на повільному вогні, «запчастини» тушки викладається за допомогою шумівки на окрему тарілку.
  • Також з бульйону витягується цибулина.
  • Картоплю і моркву нарізати брусочками, після чого відправляються в каструлю, куди також додається лавровий лист.
  • За кілька хвилин до готовності в юшку відправляється і зелень.

Важливо! Впродовж всього процесу приготування не можна забувати про пеню, яку систематично потрібно видаляти.

Хе по-корейськи

Це корейська закуска, яку можна закохатися після першої дегустації.

Смачно приготувати коропа вагою в 2 кг можна з додаванням:

  • 2 стопок рослинного масла;
  • 15 мл оцтової есенції;
  • цибулини;
  • 7 г насіння кінзи;
  • головки часнику;
  • 2 червоних пекучих перців;
  • 50 мл соєвого соусу;
  • солі.

Етапи створення закуски:

  • З риби готується філе, що нарізається соломкою.
  • Рибний продукт поливається есенцією і поміщають під прес на півгодини.
  • На сковороді розігрівається масло, в якому пассеруются цибульні кубики з сіллю.
  • У гаряче масло з цибулею додаються насіння кінзи, подрібнений пекучий перець і соєвий соус.
  • Після того як риба промаринувалася, вона заливається приготованим соусом і знову вирушає під прес на 30 хвилин.
  • По завершенні відведеного часу закуска готова, однак якщо її відправити на ніч у холодильник, хе буде ще смачніше.

Риба, запечена в тісті

Оригінальне блюдо, яке готується з таких продуктів:

  • 1 кг коропа;
  • 40 мл сметани;
  • 5 г сухих дріжджів;
  • 300 г борошна;
  • 30 мл рослинного масла;
  • солі і цукру.
Дивіться також:  Китайська локшина – 8 рецептів, як приготувати в домашніх умовах

Етапи створення полягають у виконанні наступних дій:

  • Короп очищається, потрошится, змащується цукром і сіллю за смаком, після чого загортається в харчову плівку.
  • Через 2 години маринування риба обмазується сметаною.
  • З 150 мл теплої води, 5 г цукру, дріжджів, борошна та олії замішується тісто, яке відправляється на «відпочинок».
  • Через 1 годину тісто розкочується, в його центр поміщується короп, після чого борошняна маса защипывается.
  • Страву викласти на деко, який відправляється в духовку, розігріту до 180°C, на 70 хвилин.

Фарширований короп в духовці

Оригінальний рецепт для сервірування святкового столу.

Інгредієнти:

  • дзеркальний короп – 3 кг;
  • цибуля – 2 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • яйця – 2 шт.;
  • хліб – 150 г;
  • молоко – 150 мл;
  • соняшникова олія – стільки ж;
  • лимон – ¼ частину;
  • сіль і спеції – за смаком.

Щоб вразити присутніх гостей, готуйте, згідно наступного алгоритму:

  • Очищена і випотрошена тушка надрізається по хребту, а також обов’язково біля голови і хвоста.
  • Витягають хребет з кістками.
  • Вся м’якоть відділяється від шкіри за допомогою столової ложки і ножа таким чином, щоб залишилася тільки шкурка з головою.
  • В піалі змішується лимонний сік, сіль і перець, якими натирається шкура для просочення.
  • Фарш готується з розмоченого в молоці хліба, філе, яєць, морквяно-цибулевої засмажки, солі і спецій.
  • Промаринованная шкурка фарширується підготовленою масою, після чого черевце зашивається.
  • Випікається риба на змащеному олією деку близько 40 хвилин при температурі 180°C.

В клярі на сковороді

Короп в клярі готується з наступних інгредієнтів:

  • короп – 1 шт.;
  • яйце – 2 шт.;
  • борошно – 100 г;
  • олія соняшникова – стопка;
  • молоко – 30 мл;
  • часник – ½ головки;
  • сіль приправа – за смаком.

Основні етапи:

  • Підготовлений короп ділиться на порційні шматочки, які солятся і приправляється.
  • В піалі збиваються яйця разом з сіллю і перцем, до яких додаються товчений часник, молоко і борошно.
  • Шматки риби умочують в кляр з консистенцією густої сметани, після чого обсмажуються на сковороді з гарячим маслом з двох сторін.

Отже, якщо рибалка приніс улов у вигляді карпа, то не варто відправляти таку рибу з найніжнішим м’ясом надовго в холодильник. Краще відразу приготувати її по одному з описаних способів.

Прокрутка до верху