Риба, запечена в тісті
Оригінальне блюдо, яке готується з таких продуктів:
- 1 кг коропа;
- 40 мл сметани;
- 5 г сухих дріжджів;
- 300 г борошна;
- 30 мл рослинного масла;
- солі і цукру.
Етапи створення полягають у виконанні наступних дій:
- Короп очищається, потрошится, змащується цукром і сіллю за смаком, після чого загортається в харчову плівку.
- Через 2 години маринування риба обмазується сметаною.
- З 150 мл теплої води, 5 г цукру, дріжджів, борошна та олії замішується тісто, яке відправляється на «відпочинок».
- Через 1 годину тісто розкочується, в його центр поміщується короп, після чого борошняна маса защипывается.
- Страву викласти на деко, який відправляється в духовку, розігріту до 180°C, на 70 хвилин.