Фарширований короп в духовці
Оригінальний рецепт для сервірування святкового столу.
Інгредієнти:
- дзеркальний короп – 3 кг;
- цибуля – 2 шт.;
- морква – 2 шт.;
- яйця – 2 шт.;
- хліб – 150 г;
- молоко – 150 мл;
- соняшникова олія – стільки ж;
- лимон – ¼ частину;
- сіль і спеції – за смаком.
Щоб вразити присутніх гостей, готуйте, згідно наступного алгоритму:
- Очищена і випотрошена тушка надрізається по хребту, а також обов’язково біля голови і хвоста.
- Витягають хребет з кістками.
- Вся м’якоть відділяється від шкіри за допомогою столової ложки і ножа таким чином, щоб залишилася тільки шкурка з головою.
- В піалі змішується лимонний сік, сіль і перець, якими натирається шкура для просочення.
- Фарш готується з розмоченого в молоці хліба, філе, яєць, морквяно-цибулевої засмажки, солі і спецій.
- Промаринованная шкурка фарширується підготовленою масою, після чого черевце зашивається.
- Випікається риба на змащеному олією деку близько 40 хвилин при температурі 180°C.