В клярі на сковороді
Короп в клярі готується з наступних інгредієнтів:
- короп – 1 шт.;
- яйце – 2 шт.;
- борошно – 100 г;
- олія соняшникова – стопка;
- молоко – 30 мл;
- часник – ½ головки;
- сіль приправа – за смаком.
Основні етапи:
- Підготовлений короп ділиться на порційні шматочки, які солятся і приправляється.
- В піалі збиваються яйця разом з сіллю і перцем, до яких додаються товчений часник, молоко і борошно.
- Шматки риби умочують в кляр з консистенцією густої сметани, після чого обсмажуються на сковороді з гарячим маслом з двох сторін.
Отже, якщо рибалка приніс улов у вигляді карпа, то не варто відправляти таку рибу з найніжнішим м’ясом надовго в холодильник. Краще відразу приготувати її по одному з описаних способів.