Як приготувати коропа – 12 смачних рецептів

В сметані

Короп у сметані з вишуканим смаком відповідає всім принципам правильного харчування, поєднуючи в собі велику кількість вітамінів, мінералів і мінімум калорій.

Для приготування потрібні:

  • короп – 1,5 – 2 кг;
  • цибуля – 4 шт.;
  • сметана – 250 мл;
  • рослинна олія;
  • сіль і спеції.

Спосіб приготування:

  • Карпу надається належний вигляд – він очищається, потрошится.
  • Поперек тушки роблять глибокі надрізи, після чого риба натирається сіллю і перцем.
  • Овоч нарізають півкільцями, які злегка подсаливаются і збризкують маслом.
  • Риба викладається в промаслений форму.
  • Цибуля закладається в розрізи, черевце і навколо тушки.
  • У фіналі короп поливається сметаною, розведеної в невеликій кількості простої води.
  • Форма накривається кришкою і поставити в духовку, розігріту до 200°C, на 30 хвилин.
  • Через зазначений час кришка знімається, і риба запікається ще 7 – 10 хвилин.
Дивіться також:  М’ясні рулетики з начинкою – 7 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху