В сметані
Короп у сметані з вишуканим смаком відповідає всім принципам правильного харчування, поєднуючи в собі велику кількість вітамінів, мінералів і мінімум калорій.
Для приготування потрібні:
- короп – 1,5 – 2 кг;
- цибуля – 4 шт.;
- сметана – 250 мл;
- рослинна олія;
- сіль і спеції.
Спосіб приготування:
- Карпу надається належний вигляд – він очищається, потрошится.
- Поперек тушки роблять глибокі надрізи, після чого риба натирається сіллю і перцем.
- Овоч нарізають півкільцями, які злегка подсаливаются і збризкують маслом.
- Риба викладається в промаслений форму.
- Цибуля закладається в розрізи, черевце і навколо тушки.
- У фіналі короп поливається сметаною, розведеної в невеликій кількості простої води.
- Форма накривається кришкою і поставити в духовку, розігріту до 200°C, на 30 хвилин.
- Через зазначений час кришка знімається, і риба запікається ще 7 – 10 хвилин.