Як приготувати юшку з коропа
Вуха – традиційне блюдо російської кухні з сортів свіжої риби з солодкуватим смаком.
Щоб приготувати перше блюдо, необхідні:
- голова і хвіст карпа;
- 3 л води;
- цибулина;
- морквина;
- 5 бульб картоплі;
- лавровий лист, сіль, спеції, зелень;
- корінь петрушки.
В процесі приготування:
- У каструлю закладаються ціла цибулина, корінь петрушки і кілька горошин перцю, після чого все заливається водою.
- Після доведення рідини до кипіння в каструлю відправляються підготовлені рибні частини і сіль.
- Коли рибний бульйон прокипить 12 хвилин на повільному вогні, «запчастини» тушки викладається за допомогою шумівки на окрему тарілку.
- Також з бульйону витягується цибулина.
- Картоплю і моркву нарізати брусочками, після чого відправляються в каструлю, куди також додається лавровий лист.
- За кілька хвилин до готовності в юшку відправляється і зелень.
Важливо! Впродовж всього процесу приготування не можна забувати про пеню, яку систематично потрібно видаляти.