Як приготувати коропа в духовці цілком – 7 смачних рецептів

Короп — це неймовірно смачна риба, насичена масою корисних мікроелементів. Регулярно вживаючи таку їжу, можна наситити організм речовинами, необхідними для його нормальної роботи. Рибу варять, смажать або запікають, але в цій статті піде мова про те, як приготувати коропа в духовці цілком.

Короп, запечений у фользі в духовці цілком

Це самий простий, не вимагає великої кількості інгредієнтів спосіб того, як смачно запекти коропа.

Для підготовки знадобляться такі продукти:

  • рибна тушка;
  • сіль;
  • приправи для риби;
  • жирна сметана;
  • кулінарна фольга.

Як запекти рибу у фользі:

  • Зрізаємо з коропа плавники, чистимо, видаляємо нутрощі і моєму.
  • Змішуємо в мисці сметану з сіллю і рибними приправами, а потім натираємо масою рибну тушку.
  • Розстилаємо фольгу на деку, укладаємо карпа, загортаємо і відправляємо в духовку.

Рада. Щоб риба покрилася приємною скоринкою, приблизно за 20 хвилин до того, як вийняти її з духовки, фольгу знадобиться розгорнути.

Як запекти рибу з картоплею

Щоб не замислюватися над приготуванням гарніру, можна запекти рибу у фользі з картоплею.

Знадобляться такі інгредієнти:

  • тушка карпа;
  • 5-7 картопляних бульб;
  • часникові зубці;
  • сушений кріп;
  • половинка лимона;
  • сіль;
  • рослинна олія;
  • рибні приправи;
  • кулінарна фольга.

Як приготувати страву:

  • Чистимо та миємо карпа, поливаємо лимонним соком, натираємо сіллю і рибними приправами.
  • Ріжемо картоплю на часточки, посипаємо сіллю, сушеним кропом і тиском часником, наливаємо трохи олії і перемішуємо.
  • У застелену фольгою посуд викладаємо рибу, а навколо неї розміщуємо шматки картоплі і відправляємо блюдо в духовку.

Приготування коропа за таким рецептом займе не так багато часу, а результат буде приголомшливим.

Готуємо з овочами

Щоб карпо не пригорів в процесі випікання, можна приготувати його на «подушці» з овочів.

Дивіться також:  Тріска по-польськи – 6 смачних рецептів приготування

Для цього знадобляться такі складові:

  • рибна тушка;
  • кілька цибулин;
  • 2-3 моркви;
  • соковиті томати;
  • трохи столового оцту;
  • соєвий соус;
  • рибні приправи;
  • паприка і сіль.

Як зробити карпа з овочами в духовці:

  • Вимиту і почищений рибну тушку поливаємо соєвим соусом, посипаємо спеціями і даємо трохи промаринуватися.
  • Обсмажуємо подрібнену цибулю з морквою, посипати сіллю і паприкою, а в кінці підготовки додаємо трохи столового оцту, перемішуємо і знімаємо з вогню.
  • Відмиваємо під краном помідори ріжемо кружальцями. Якщо плоди дуже великі, можна подрібнити їх напівкруглими часточками.
  • У вогнетривкий посуд викладаємо цибульно-морквяну суміш, зверху поміщаємо гуртки помідорів, а потім рибу.
  • Відправляємо блюдо в духовку і запікаємо до готовності карпа.

При подачі можна посипати рибку кропом або прикрасити пір’ям зеленого лука.

Покрокове приготування коропа з томатами і маслинами

Помідори в поєднанні з маслинами стануть прекрасним доповненням до риби. Карпа, запеченого з такою начинкою, можна подати не тільки до повсякденного обіду або вечері, але і поставити на святковий стіл.

Для страви потрібні такі продукти:

  • тушка риби;
  • помідори черрі;
  • маслини без кісточок;
  • зубці часнику;
  • половинка лимона;
  • рибні приправи;
  • червоний перець;
  • сіль;
  • калька або фольга.

Як приготувати страву:

  • Поливаємо тушку лимонним соком, натираємо сіллю і спеціями, відкладаємо в сторону.
  • Ріжемо помідори черрі половинками або четвертинками, змішуємо з тиском часником і цілими маслинами.
  • Заправляємо начинку сіллю і червоним перцем, після чого заповнюємо нею черевце риби.
  • Скріплюємо краю зубочистками або загостреними сірниками в декількох місцях і відправляємо карпа запікатися, застеливши деко фольгою або калькою.

Як гарнір до такої страви можна подати картоплю, рис або овочевий салат.

Соковита риба з лимоном

Традиційно рибу подають з часточками лимона, але можна використовувати цей цитрус і при запіканні риби. Його яскравий аромат і виражений смак додадуть страві нові, свіжі нотки.

Дивіться також:  Цвітна капуста з яйцем – 7 рецептів приготування на сковороді в духовці і в мультиварці

Для роботи знадобляться такі інгредієнти:

  • короп середнього розміру;
  • лимон;
  • майонез;
  • сушений базилік;
  • приправа до рибних страв;
  • шматок кальки або фольги.

Як запекти рибу з лимоном:

  • Промитого і очищеного карпа натираємо приправами, а потім наносимо суміш майонезу і сушеного базиліка.
  • Ріжемо лимон тонкими часточками і заповнюємо ними черевце риби.
  • Закріплюємо краю з допомогою зубочисток, кладемо коропа на шматок фольги або кальки, постеленной на деко, а потім відправляємо в духовку.

Випікання цієї страви займе приблизно 35-40 хвилин, залежно від розміру риби.

Незвичайний рецепт з медом

Мед та риба на перший погляд здаються продуктами, які не поєднуються в одній страві. Але, незважаючи на те, що подібна страва виходить дуже незвичайним, багатьом воно припало до душі.

Для підготовки знадобляться такі продукти:

  • тушка риби;
  • рідкий мед;
  • соєвий соус;
  • кілька цибулин;
  • чорний перець;
  • оцет;
  • сіль.

Як приготувати коропа з медом:

  • Змішуємо мед з соєвим соусом і масу наносимо на рибу, не забуваючи про внутрішню частину черевця.
  • Ріжемо цибулину півкільцями, заливаємо оцтом і залишаємо на чверть години.
  • Обсмажуємо шматочки цибулі в сковороді, посипавши сіллю і чорним перцем, поки вони не стануть м’якими.
  • Набиваємо засмажкою карпа і випікаємо страву в духовці.

Любителі гострого можуть не тільки змастити рибу медом і соєвим соусом, але і щедро посипати меленим перцем.

Фарширований короп в духовці

Існує чимало способів приготування фаршированого коропа. В якості начинки використовуються найрізноманітніші інгредієнти. У цьому рецепті ми розповімо, як зробити цю страву з грибами.

Для роботи будуть потрібні наступні продукти:

  • рибна тушка;
  • свіжі гриби будь-якого виду;
  • цибуля;
  • сметана;
  • чорний перець і сіль;
  • фольга або калька.

Як зробити короп, фарширований грибами:

  • Відмиваємо тушку, змащуємо сіллю і сметаною, відкладаємо в сторону.
  • Смажимо гриби з цибулею, не забувши посипати сіллю і чорним перцем, а потім даємо трохи охолонути.
  • Наповнюємо черевце риби начинкою, закріплюємо краю заточеними ножем сірниками або зубочистками.
  • Стелимо у вогнетривкий посуд кальку або шматок фольги, кладемо рибу і відправляємо в духовку.
Дивіться також:  Солянка з капусти – 8 смачних рецептів приготування

На замітку. Деякі господині замінюють гриби подрібненої вареної курятини. Незважаючи на досить несподіване поєднання, виходить дуже смачно.

Наведені рецепти прості у виконанні і не вимагають дорогих чи дефіцитних продуктів. Приготувати будь-який з цих страв зможе навіть людина, що не має особливого досвіду по частині кулінарії.

Прокрутка до верху