Обожнюєте салат з крабовим м’ясом, але хочете внести в нього нові пікантні нотки? Тоді ця стаття для вас. Ми розкриємо секрет і розповімо, як приготувати крабовий салат по-новому.
Класичний крабовий салат з кукурудзою
Салат з крабових паличок в традиційному виконанні включає в свій склад мінімум продуктів.
- М’ясо крабове — 250 гр.;
- Баночка кукурудзи;
- Яйце – 4 шт.;
- Цибуля пір’ям – ½ пучка;
- Майонез.
Покрокова інструкція по приготуванню:
Крок 1
Яйця відварюємо, знімаємо шкаралупу, подрібнюємо.
Крок 2
Крабові палички ріжемо на кубики.
Крок 3
Цибуля промиваємо під проточною водою, шаткуємо.
Крок 4
Відкриваємо кукурудзу і зливаємо з банки весь сироп.
Крок 5
У глибокій тарілці змішуємо всі компоненти салату з майонезом. При необхідності підсолюємо.
Крок 6
Викладаємо готову страву в красивий салатник і подаємо до столу.
З рисом і свіжими огірками
Крабовий салат з рисом виходить більш ситним і соковитим, ніж салат за класичною рецептурою.
Для його приготування знадобиться:
- Рис – 1/2 склянки;
- Палички або крабове м’ясо – 1 упаковка;
- Банка кукурудзи;
- Три яєчка;
- Свіжий огірок;
- Майонез;
- Ріпчаста цибуля – ½ головки;
- Часник.
Приступаємо до приготування
Рис промиваємо кілька разів, в ідеалі до прозорої води. Висипаємо його в киплячу підсолену воду і варимо до готовності. В окремій каструлі відварюємо яйця.
Поки вариться крупа і яйця, займаємося підготовкою інших продуктів:
- Огірок промиваємо, видаляємо з нього шкірку, нарізаємо дрібним кубиком.
- Крабові палички подрібнюємо.
- З кукурудзи зливаємо рідину.
- Цибулю дрібно ріжемо.
- Часник пропускаємо через прес і змішати з майонезом.
До того моменту, коли всі інгредієнти нарізані, яйця та рис ймовірно вже дійшли до готовності. Тоді на наступному етапі приготування яйця остуджуємо, звільняємо від шкаралупи і подрібнюємо.
Далі в глибокому салатнику змішати всі підготовлені компоненти з остившім рисом і подаємо салат до столу.
Салат з крабових паличок з яблуками
Щоб урізноманітнити банальний рецепт крабового салату, деякі господині додають у нього яблуко. На виході виходить дуже легка закуска, а якщо в якості заправки використовувати майонез домашнього приготування, то салат перетворюється на дієтичне блюдо, яке ідеально підходить для правильного харчування.
Склад:
- 8 крабових паличок;
- 3 яйця;
- Велике зелене яблуко;
- 50 грам сиру;
- Майонез.
Процес приготування
Відварені яйця, яблуко і сир подрібнюємо на крупній тертці, палички ріжемо на смужки. Беремо невеликий салатник і укладаємо всі компоненти по черзі, покриваючи кожен шар сіточкою майонезу. Останнім шаром в салаті буде сир, на який майонез лити не треба.
Рецепт зі свіжою капустою
Продукти, що входять до складу салату:
- Крабове мясо (палички) – 200 гр.;
- Білокачанна капуста – 200 гр.;
- Банка кукурудзи;
- Половинка цибулини;
- Майонез;
- Лимонний сік.
Приступаємо до приготування
- Капусту нарізаємо тонкою соломкою.
- Крабове м’ясо подрібнюємо.
- З кукурудзи зливаємо рідину.
- Цибулю нарізаємо півкільцями і ошпарюємо його окропом, що б прибрати гіркоту.
- Збризкуємо готовий салат лимонним соком, додаємо майонез, перемішуємо.
З грибами
Досить цікавим на смак крабовий салат вийде, якщо в нього додати гриби. Кількість інгредієнтів можна брати на око.
Готується салат так
Чисті печериці, нарізаємо на скибочки і обсмажуємо. В окремій сковороді смажимо терту моркву. Варені яйця рубаємо. Крабові палички ріжемо на кружечки. Всі інгредієнти змішуємо з майонезом і маринованою цибулею.
Як правильно замаринувати цибулю
Отчищенный і промитий цибулю ріжемо півкільцями і змішуємо з чайною ложкою цукру і дрібкою солі. Заливаємо його слабким розчином яблучного або столового оцту і даємо постояти 10 хвилин. Перед додаванням в салат не забуваємо злити з лука утворилася рідина.
З кальмарами і креветками
Для шанувальників морепродуктів чудово підійде салат «Морський коктейль». Закуска відмінно виглядає на святковому столі або фуршеті.
Інгредієнти:
- Кальмар – 1 шт.;
- Креветки – 200 гр.;
- Крабове м’ясо – 200 гр.;
- Огірки – 2 шт.;
- Цибуля – 0,5 шт.;
- Яйце – 3 шт.;
- Майонез.
Приготування
- Занурюємо тушку кальмара в киплячу воду і знімаємо з нього шкіру. Виймаємо нутрощі. Промиваємо. Варимо молюска в підсоленій киплячій воді протягом трьох хвилин, але не більше. Даємо охолонути, нарізаємо кільцями.
- Креветки відварюємо в киплячій солоній воді, очищаємо. Крім заморожених можна використовувати і мариновані креветки.
- Яйця відварюємо, остуджуємо, нарізаємо.
- Огірки промиваємо та нарізаємо соломкою.
- Крабові палички нарізаємо кільцями.
- Подрібнюємо цибулю.
- Змішуємо всі інгредієнти страви з майонезом і подаємо до столу, прикрасивши креветками.
З сухариками
Не менш смачним, ніж попередні страви, вважається крабовий салат з кукурудзою і сухариками. Сухарики можна приготувати самостійно або купити магазинні (смак на ваш розсуд).
Продукти в складі салату:
- Банка кукурудзи;
- Упаковка крабового мяса;
- Пекінська капуста – ¼ качана;
- Сир – 100 гр.;
- Батон – 4 шматочка (пачка сухариків);
- Майонез;
- Часник.
Приготування
- Батон нарізаємо на смужки, збризкуємо соняшниковою олією і змішуємо з видавленим через прес часником. Підсушуємо в духовці або на сковороді.
- Капусту споліскують під краном, нарізаємо соломкою.
- Сир натираємо на тертці.
- Крабове м’ясо нарізаємо довільно.
- З’єднуємо всі продукти з кукурудзою і майонезом, перемішуємо і красиво оформляємо.
«Дари моря»
Склад страви:
- Помідори середнього розміру – 2 шт.;
- Креветки – 0,2 кг;
- Крабове мясо (палички) – 1 пачка;
- Болгарський перець (червоний або жовтий) – 1 шт.;
- Пучок кропу;
- Червоний цибуля – ½ головки;
- Майонез.
Приготування
- Креветки відварюємо в киплячій солоній воді близько 10 хвилин. Даємо їм охолонути.Знімаємо панцир.
- Крабове м’ясо нарізаємо.
- Помідорчики промиваємо, нарізаємо кубиком.
- Перець промиваємо, звільняємо від насіння, нарізаємо на кубики.
- Лук і зелень кропу дрібно шаткуємо.
- Всі компоненти з’єднуємо, додаємо майонез, перемішуємо.
- Викладаємо готову страву в красивий салатник. Зверху прикрашаємо кількома креветками.