Як приготувати кролика в мультиварці – 7 смачних рецептів
Кроляче м’ясо — незвичайно ніжне, смачне і соковите. По жирності воно таке ж, як і куряче, але по ситності і м’якості воно перевершує м’ясо птиці.
Ми розповімо, як приготувати кролика в мультиварці.
Кролик, запечений в мультиварці
В мультиварці мало ймовірності, що страва не допечется, або пригорить. На виході вас чекає надзвичайно м’яке та ніжне м’ясо з легкої хрусткою скоринкою.
Необхідні інгредієнти:
одна тушка кролика;
прянощі за смаком;
майонез — 50 гр.;
сіль — 12 гр.
Спосіб приготування:
Тушу кролика розділити на дві частини.
В окремому посуді з’єднати майонез, сіль і приправи. Все змішати.
Цією масою обмазати м’ясо з усіх боків.
Підготовлені половинки кролика укладаємо в каструлю.
У меню натискаємо пункт «Випічка».
Готуємо по 20 хвилин з кожного боку, щоб м’ясо придбало рівномірно золотисту скориночку.
Тепер перемикаємо кухонну техніку в режим «Гасіння», ставимо таймер на 2 години.
У підсумку виходить ніжне рум’яне страва.
Тушкований кролик з картоплею
Найкраще кроляче м’ясо виглядає з картоплею. Спробуйте повторити таке блюдо.
Вам знадобиться:
два лаврових листа;
один кролик;
одна морквина;
картопля — 0,5 кг;
пучок свіжої зелені;
дві цибулини;
чорний перець;
інші спеції на ваш смак.
Покрокова інструкція:
Тушку порізати на порційні кубики.
Очищену моркву подрібнюємо за допомогою терки.
Цибулини позбавляємо від лушпиння і дрібно шаткуємо.
Прибираємо з картоплин шкірку, промиємо бульби під проточною водою, рубаємо невеликими шматочками.
Обсмажуємо шматочки м’яса, включивши програму «Смаження» на 10 хвилин.
Час від часу кубики потрібно перевертати дерев’яною лопаткою.
Через 7 хвилин насипаємо подрібнені овочі, наливаємо масло і готуємо до кінця.
Як тільки програма смаження закінчиться, додаємо в чашу картоплю, насипаємо прянощі.
Продовжуємо готування в режимі «Гасіння». Час — 1 година.
Коли залишиться кілька хвилин до кінця, насипаємо рубану зелень. Кролик з картоплею готовий.