Кроляче м’ясо — незвичайно ніжне, смачне і соковите. По жирності воно таке ж, як і куряче, але по ситності і м’якості воно перевершує м’ясо птиці.
Ми розповімо, як приготувати кролика в мультиварці.
Кролик, запечений в мультиварці
В мультиварці мало ймовірності, що страва не допечется, або пригорить. На виході вас чекає надзвичайно м’яке та ніжне м’ясо з легкої хрусткою скоринкою.
Необхідні інгредієнти:
- одна тушка кролика;
- прянощі за смаком;
- майонез — 50 гр.;
- сіль — 12 гр.
Спосіб приготування:
Тушу кролика розділити на дві частини.
В окремому посуді з’єднати майонез, сіль і приправи. Все змішати.
Цією масою обмазати м’ясо з усіх боків.
Підготовлені половинки кролика укладаємо в каструлю.
У меню натискаємо пункт «Випічка».
Готуємо по 20 хвилин з кожного боку, щоб м’ясо придбало рівномірно золотисту скориночку.
Тепер перемикаємо кухонну техніку в режим «Гасіння», ставимо таймер на 2 години.
У підсумку виходить ніжне рум’яне страва.
Тушкований кролик з картоплею
Найкраще кроляче м’ясо виглядає з картоплею. Спробуйте повторити таке блюдо.
Вам знадобиться:
- два лаврових листа;
- один кролик;
- одна морквина;
- картопля — 0,5 кг;
- пучок свіжої зелені;
- дві цибулини;
- чорний перець;
- інші спеції на ваш смак.
Покрокова інструкція:
Тушку порізати на порційні кубики.
Очищену моркву подрібнюємо за допомогою терки.
Цибулини позбавляємо від лушпиння і дрібно шаткуємо.
Прибираємо з картоплин шкірку, промиємо бульби під проточною водою, рубаємо невеликими шматочками.
Обсмажуємо шматочки м’яса, включивши програму «Смаження» на 10 хвилин.
Час від часу кубики потрібно перевертати дерев’яною лопаткою.
Через 7 хвилин насипаємо подрібнені овочі, наливаємо масло і готуємо до кінця.
Як тільки програма смаження закінчиться, додаємо в чашу картоплю, насипаємо прянощі.
Продовжуємо готування в режимі «Гасіння». Час — 1 година.
Коли залишиться кілька хвилин до кінця, насипаємо рубану зелень. Кролик з картоплею готовий.
Рецепт приготування в сметані
Сметана надає м’ясу ще більшу м’якість і насиченість. Шматочки в сметані просто тануть у роті.
Список продуктів:
- два зубці часнику;
- м’ясо кролика — 0,5 кг;
- щіпка чорного меленого перцю;
- шматочок вершкового масла;
- одна морква;
- сметана — 0,3 кг;
- масло рослинне — 30 мл;
- сіль за смаком;
- одна цибулина;
- зелений кріп за смаком.
Як смачно приготувати кролика:
Кролика необхідно порізати на кубики порційного розміру.
З’єднати в чашу мультиварки рослинне і вершкове масло.
Включити режим «Смаження».
Як тільки масло розтопилося, викладіть туди ж шматочки м’яса і обсмажуйте їх протягом 20 хвилин з обох бочков.
Викладіть подрумянившегося кролика в окрему тарілку.
Очищену цибулину наріжте у вигляді півкілець.
Морквину обробіть в тертці.
Висипте овочі і пасеруйте в мультиварці при тому ж режимі.
Через 10 хвилин перекладіть м’ясо до цибулі з морквою і готуйте в програмі «Гасіння» 40 хвилин.
В цей час роздушіть часник під пресом.
Промитий кріп дрібно порубаєте.
З’єднайте ці два інгредієнти зі сметаною.
Слідом насипте перець з сіллю.
Після того, як пройде 40 хвилин, залийте блюдо сметанним соусом і готуйте ще півгодини.
З додаванням грибів
Базові інгредієнти:
- печериці — 180 гр.;
- п’ять картоплин;
- один лавровий листок;
- кролик — 0,6 кг;
- олія соняшникова 50 мл;
- сіль — 12 гр.;
- одна морква;
- одна цибулина.
Варіант приготування:
М’ясо ріжемо на невеликі шматки. Краще всього брати м’якоть.
Овочі обробляємо стандартним способом і подрібнюємо ножем.
Почищені гриби рубаємо на кружечки.
З’єднати в мультиварці шматочки кролятини з цибулею і морквою, залити все рослинним маслом.
Пасерувати протягом 20 хвилин.
Додаємо нарізану соломкою картоплю і гриби.
Наливаємо воду так, щоб вона покрила продукти.
Додаємо сипучі інгредієнти і лист лаврушки.
Натискаємо кнопку «Гасіння» і чекаємо півтори години.
Ласощі можна подавати з зеленню або сметанним соусом.
У винному соусі
Такий соус надає звичайному сільському страві неповторний аромат і вишуканість. Страва з кролятини завоює міцні позиції за будь-яким столом.
Склад рецепта:
- кроляча тушка — 2 кг;
- стебло селери;
- червоне вино — 0,2 л;
- дві цибулини;
- сухий базилік або чебрець.
Інструкція по приготуванню:
Тушку ділимо на порційні шматочки.
Кладемо в каструлю і готуємо м’ясо в режимі «Смаження» на рослинному маслі.
Через 15 хвилин додаємо подрібнений білий цибулю.
Як тільки м’ясо і цибулю придбали золотистий відтінок, заливаємо водою, насипати приправи.
Тушкуємо протягом півгодини.
Додаємо в каструлю червоне вино і базилік, порізаний на дрібні шматочки.
Готуємо, включивши програму «Гасіння» ще 30 хвилин.
Печеня в мультиварці
Вам знадобиться:
- сметана — 250 гр.;
- морква — 1 шт.;
- три зубці часнику;
- одна кроляча тушка;
- цибуля — 1 шт.;
- олія оливкова — 17 мл;
- перець і сіль — за смаком.
Варіант приготування ароматного жаркого:
М’ясо обробити сумішшю чорного перцю і солі.
Почищений корінь моркви провести через крупну тертку.
Цибулю дрібно порубати.
Шматочки кролика скласти в чашу мультиварки, попередньо обмащений олією і готувати 40 в режимі «Випічка».
В цей час пасерувати овочі на сковороді і додати до основного інгредієнта в мультиварку.
Насипати залишилися спеції, покласти сметану і налити невелику кількість води.
Як тільки кухонний прилад видасть сигнал про закінчення програми, посипте блюдо подрібненим часником і додайте зелені при бажанні. Приємного апетиту!
З чорносливом
Список продуктів:
- морква — 100 гр.;
- гірчиця — 4 гр.;
- кролик — 1,5 кг;
- одна цибулина;
- чорнослив без кісточок — 0,1 кг;
- сіль — 10 гр.;
- сметана — 50 гр.;
- перець, мелений за смаком;
- кетчуп — 40 гр.
Покрокове приготування:
М’ясо розріжте на невеликі кубики.
Складіть їх мультиварку, виберіть у програмному меню пункт «Смаження». Готуйте м’ясо півгодини, час від часу перевертаючи його на іншу сторону.
Моркву наріжте у формі соломки, а цибулю — дрібних кубиків.
Додайте їх до кролятині і смажте близько 10 хвилин.
Налийте кетчуп, сметану, насипте всі прянощі і сіль, покладіть гірчицю.
Встановіть прилад на режим «Гасіння» і готуйте півтори години.
За 30 хвилин до того, як мультиварка видає характерний звук, додайте чорнослив.