Незважаючи на те, що курка є недорогим продуктом, страви з неї виходять дуже смачними. Її можна запекти цілком для святкового столу або згасити з іншими інгредієнтами для сімейного вечері. Про те, як приготувати курку в мультиварці, – в нашій статті.
Як приготувати курку в мультиварці цілком
Якщо у вас є мультиварка, то запекти в ній ароматну і апетитну курочку прямо цілком вдасться без всяких турбот.
Щоб м’ясо птиці вийшло соковитим і ніжним, його краще попередньо замаринувати.
Інгредієнти:
- тушка птиці вагою в 1,5 кг;
- п’ять зубців часнику;
- ложка гірчиці;
- три ложки соєвого заправки;
- дві ложки майонезу;
- трохи топленого та олії.
Спосіб приготування:
- В піалі змішуємо соус, гірчицю, майонез, рубаний часник і трохи готових приправ для курятини.
- Під шкірку птиці кладемо шматочки топленого масла, тушку натираємо підготовленої пряною сумішшю, кладемо в пакет і даємо курці промаринуватися протягом трьох годин.
- В чашу кухонного приладу вливаємо трохи олії, викладаємо курку і в режимі «Випічка» готуємо птицю півгодини. Потім тушку перевертаємо і продовжуємо запікати ще 30 хвилин.
Як видно, приготувати курку цілком просто. Головне, щоб сама птиця була молодою і, бажано, домашній.
З картоплею в сметанному соусі
Коли немає ні сил, ні часу стояти біля плити, але готувати вечерю треба, на виручку приходить мультиварка. З допомогою такого кухонного приладу можна приготувати ситний і смачний обід, наприклад, зробити курку з картоплею в ніжному сметанному соусі.
Інгредієнти:
- 320 г м’яса птиці;
- 480 г картоплі;
- п’ять ложок сметани;
- три часникового зубчики;
- ч. ложка зернової гірчиці.
Спосіб приготування:
- М’ясо нарізаємо довільними брусками і присмачую спеціями.
- Готуємо соус з нежирної сметани, дрібно порубаного пряного овоча, зерновий гірчиці і будь-яких спецій. В приготовленої суміші маринуємо м’ясо протягом години.
- Картоплю можна замаринувати разом з куркою. Для цього нарізаємо картоплю кубиками і перемішуємо з м’ясом, додавши трохи рафінованої олії.
- У чашу приладу викладаємо всі інгредієнти і в режимі «Гасіння» готуємо страву 45 хвилин. У процесі приготування потрібно перемішувати інгредієнти і якщо рідини стане мало, то можна додати півсклянки води або бульйону.
- Готову страву подаємо зі свіжою зеленню.
Готуємо з гречкою
Гречка з куркою – це смачне і дуже корисне поєднання. Завдяки мультиварці ви зможете за один прийом приготувати відразу і основну страву, і гарнір.
Інгредієнти:
- 380 г курячого м’яса;
- 360 г гречаної крупи;
- за дві цибулини і моркви;
- головка часнику.
Спосіб приготування:
- М’ясо нарізаємо шматочками і в режимі «Смаження» обсмажуємо на рослинному маслі десять хвилин.
- Моркву ріжемо брусочками, а цибулю невеликими кубиками.
- Як тільки м’ясо підрум’яниться, кладемо до нього овочі і трохи тушкуємо до м’якості.
- Беремо гречку, промиваємо і відправляємо в чашу. Додаємо приправи. З ними варто бути обережніше, оскільки така крупа «дружить» не з усіма спеціями.
- Наливаємо воду на два пальці вище крупи і вибираємо програму «Плов».
- Через півгодини, відкриваємо кришку приладу, встромляємо в крупу очищену головку пряного овоча і доводимо страву до готовності. Заданий режим автоматично встановить час приготування страви.
Запечене філе курки в мультиварці
Спробуйте запекти в мультиварці куряче філе. Це дуже смачно і головне, корисно, адже завдяки такому кухонному приладі м’ясо зберігає в собі найбільшу кількість вітамінів та поживних речовин.
Інгредієнти:
- півкілограма курячого філе;
- три часникового зубчики;
- за смаком спеції і соєвий соус.
Спосіб приготування:
- Щоб в результаті запікання філе вийшло м’яким, його потрібно замаринувати. Для цього робимо маринад з соєвої заправки, рубаного часнику і спецій. Опускаємо в підготовлений соус філе і витримуємо не менше години.
- М’ясо будемо запікати у фользі. Тому беремо металевий лист і обертаємо їм заготовки.
- Кладемо їх у чашу, встановлюємо режим «Випічка» і таймер на 40 хвилин.
- Запечене філе можна подати з будь-яким гарніром або використовувати в приготуванні різних салатів і холодних закусок.
Рецепт смачного плову
Сучасна техніка для приготування їжі дозволяє не тільки швидко накрити на стіл, але і готувати навіть самі складні страви. Так, в мультиварці можна навіть плов загасити без особливих зусиль.
Таке блюдо особливо підходить тим, хто дотримується здорового харчування.
Інгредієнти:
- 420 г м’яса птиці;
- 370 г рисових зерен;
- дві морквини і стільки ж цибулі;
- три ложки аджики;
- масло топлене і пісне;
- дві склянки води, спеції;
- очищена головка часнику.
Спосіб приготування:
- Включаємо електроприлад, вибираємо опцію «Смаження». У чашу наливаємо масло і кладемо шматочки м’яса. Солимо, перчимо і обсмажуємо протягом десяти хвилин.
- М’ясо викладаємо в миску, а замість нього відправляємо нашатковану цибулю. Як тільки овоч посвітлішає, кладемо дві ложки топленого масла і брусочки помаранчевого овоча.
- Після, додаємо аджику і через хвилину повертаємо м’ясо разом з рисовими зернами. Посипаємо крупу сіллю, в середину встромляємо головку пряного овоча і акуратно вливаємо воду.
- Вибираємо програму «Плов» і готуємо апетитне блюдо протягом години.
Як приготувати м’ясо птиці на пару
М’ясо птиці ідеально підходить для дитячого і дієтичного харчування, особливо, якщо його приготувати на пару. В мультиварці приготувати таке корисне блюдо зовсім нескладно.
Інгредієнти:
- 850 г курячої грудинки;
- сіль і суміш перців за смаком;
- свіжа зелень і лавровий лист.
Спосіб приготування:
- М’ясо птиці присмачую сіллю і сумішшю перців.
- У чашу приладу наливаємо воду, встановлюємо спеціальну сітку для приготування парових страв. Викладаємо в неї м’ясо, поруч кладемо лавровий лист і зелень для аромату.
- Вибираємо програму «На пару» і встановлюємо час на 40 хвилин.
- Готове дієтичне блюдо подаємо з овочевим салатом.
Чахохбілі з курки в мультиварці
Чахохбілі – це візитна картка грузинкою кухні.
Для рецепту найважливіше –використовувати тільки свіжі томати, адже таке блюдо не терпить ніяких соусів, кетчупів і пасти.
Як правило, готують чахохбілі в глибокій чавунній сковороді, але сьогодні ми будемо робити його в мультиварці.
Інгредієнти:
- тушка курки вагою в кг;
- 620 г свіжих томатів;
- 120 г солодкого м’ясистого перцю;
- 280 г ріпчастої цибулі;
- три часникового зубчики;
- щіпка хмелі-сунелі;
- половина стручка гострого перцю;
- кілька гілочок базиліка, петрушки і кінзи.
Для чахохбілі можете взяти цілісну тушку птиці або окремі її частини, головне, щоб м’ясо в страві було без кісток. Шкіру з птиці краще не знімати, так як таке блюдо готуватися без додаткового жиру.
Спосіб приготування:
- Шматочки м’яса (без кісток) відправляємо в чашу приладу і в режимі «Смаження» обсмажуємо протягом трьох хвилин з кожного боку. Золотисту птицю перекладаємо в окрему ємність.
- Цибулю ріжемо на півкільця і пасеруємо в тому ж режимі близько п’яти хвилин. Якщо після обжарювання м’яса залишилося мало жиру, то до цибулі можна додати ложку топленого масла.
- Тепер відправляємо в чашу смужки солодкого перцю і продовжуємо готувати овочі три хвилини все в тому ж режимі.
- Повертаємо до них м’ясо і додаємо томати. З останніх потрібно зняти шкірку, а м’якоть дрібно порізати. Встановлюємо режим «Гасіння» на 40 хвилин.
- За п’ять хвилин до готовності додаємо подрібнені часникові зубчики, сіль, дрібно нарізаний стручок гострого перцю, хмелі-сунелі і рубану зелень.
З макаронами
Таке блюдо, як макарони «по-флотськи» знають всі. З рецептом може впоратися навіть сама недосвідчена господиня, особливо, якщо у неї під рукою мультиварка.
Інгредієнти:
- 820 г м’яса птиці;
- 450 г макаронів;
- невелика цибулина;
- два зубці часнику;
- олія для смаження.
Спосіб приготування:
- М’ясо нарізаємо кубиками, присмачую спеціями і маринуємо протягом 30 хвилин.
- У режимі «Смаження» прогріваємо масло й обсмажуємо м’ясо до рум’яного кольору. Потім викладаємо до курки нашатковану цибулю і часник, готуємо до м’якості овочів.
- Засипаємо макарони, солимо, перемішуємо, вливаємо воду, встановлюємо режим «Плов» і чекаємо звукового сигналу.
Якщо ви хоч раз спробуєте приготувати курку в мультиварці, то потім просто не захочете повертатися до сковороді. Адже страви в цьому приладі виходять неймовірно смачними, а готуються швидко і легко.