Як приготувати курячі сердечка, рецепти з фото

Даний вид потрухів користується не меншою популярністю, ніж куряча печінка. У старовинні часи курячі сердечка входили до складу потрухів, зіз яких можна приготувати різні перші страви: супи, розсольники, локшину.

Курячі сердечка тушковані в порційних горщиках з картоплею і печерицями.

Інгредієнти для курячих сердечок, тушкованих у горшчках:

Рецепт розрахований на 6 горщиків.

  • сердечка – 80 гр.,
  • картопля – 700 гр.,
  • цибуля -120 гр.,
  • масло – 90 гр.,
  • печериці – 100 гр.,
  • сіль,
  • перець

Приготування тушкованих сердечок в горщику.

  • Сердечка промити, порізати навпіл і злегка обсмажити у вершковому маслі до рум’яності.
  • Картоплю очистити, промити, порізати кубиками і покласти невеликими порціями в кожен з 6 горщиків.
  • Печериці очистити від верхньої шкірки, ніжки трохи відскребти і дрібно нарубати.
  • Промитий і очищений цибулю тонко нашаткувати.
  • У порційні горщики керамічні додати до картоплі шар курячих сердечок, шар печериць і цибулі. Додати трохи води, так щоб вона тільки покривала вміст горщика, посолити, поперчити і запікати в гарячій духовці близько години.
  • Готову печеню вийняти з плити, посипати нарубаної зеленню і подати до столу.
  • Розсольник з курячих сердечок

    Старовинне російське гаряче блюдо, де крім сердечок, додавали ще й кінчики крил, шийки і очищені шлунки птиці. На Русі цю страву називали – калья. Воно було майже повсякденним гарячою стравою в селянських родинах.

    Інгредієнти для розсольнику з курячих сердечок:

    • сердечка – 700 гр.,
    • перловка – 3 ст. л.,
    • огірки солоні – 2 великі шт.,
    • морква – 40 гр.,
    • цибуля – 50 гр.,
    • масло рослинне – 60 гр.,
    • картопля – 2 великі шт.,
    • томат – 45 гр.
    • зелень петрушки або кропу – 20 гр.,
    • спеції.

    Приготування розсольнику з курячих сердечок

    Дивіться також:  Борщ холодний – 6 класичних рецептів
  • Перлову крупу промити і варити до м’якості окремо від бульйону.
  • Курячі сердечка варити в підсоленій воді. Скільки варити сердечка? Не більше 40 хвилин. При варінні необхідно знімати накип після закипання.
  • Солоні огірки очистити від шкірки, дрібно нарізати, покласти в сковороду і трохи загасити.
  • Очищені і промиті цибулю і моркву нарізати маленькими кубиками і обжарит на рослинному маслі.
  • У бульйон з сердечками покласти добре зварену перлову крупу, томлені огірки і запашні овочі. Суп перемішати, посолити, поперчити , покласти томатну пасту і варити ще хвилин 40.
  • За кілька хвилин до готовності розсольнику додати подрібнену зелень і лавровий лист. Готовий розсольник. Дати страві настоятися хвилин 15 і перелити в супницю. Подавати зі сметаною і грінками з житнього хліба.
  • Салат з курячих сердечок

    Інгредієнти для салату з курячих сердечок:

    • сердечка – 500 гр.,
    • яйця – 3 шт.,
    • огірки свіжі – 250 гр.,
    • яблуко – 1 велике,
    • горошок зелений – 90 гр.,
    • кріп – 25 гр.,
    • майонез – 220 гр.,
    • сіль.

    Приготування салату з курячих сердечок.

  • Сердечка промити, видалити зайвий жир і відварити в підсоленій солеї близько 30 хвилин. Потім вийняти їх з бульйону, остудити і порізати невеликими кубиками.
  • Яйця, зварені круто дрібно порізати.
  • Свіже огірки очистити від шкірки і нарізати тонкими пластинками.
  • Яблуко промити і натерти на крупній тертці з шкіркою.
  • Кріп промити і нарізати.
  • У миску скласти курячі сердечка, яблуко, огірки, яйця, зелений горошок, нарізаний кріп, посолити, заправити майонезом і перемішати.
  • Готовий салат перекласти в салатник і подати до столу.
  • Прокрутка до верху