Курячі шлунки – субпродукт, який, на жаль, не отримав належної уваги ні від відомих кулінарів, ні від звичайних господинь. Вся справа в жорсткості цього продукту і специфічному смаку. Найчастіше шлунки кидають у суп, в крайньому разі з них роблять паштет. Мало яка господиня знає, як багато рецептів приготування курячих шлунків існує і що можна приготувати з курячих шлунків. А з них можна робити спекотне, запікати в духовці з овочами, тушкувати в казані або горщику.
У цій статті я поділюся своїм досвідом, як правильно приготувати курячі шлунки, рецепт до неможливого простий, але результат виходить просто дивовижним. Курячі шлунки з овочами і сметаною дадуть фору найбільш вишуканих м’ясних страв. Незважаючи на свою жорсткість, в цьому блюді шлуночки виходять дуже ніжними і м’якими, а ще – соковитими і ароматними. Якщо ви ще вагаєтесь, як правильно приготувати курячі шлунки, щоб не просто нагодувати своїх рідних, але і вразити з вишуканою і смачною стравою, обов’язково скористайтеся цим рецептом.
Готуємо курячі шлунки за рецептом
Інгредієнти:
- Шлунки курячі – 350 г;
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- Велика морква – 1 шт.;
- Сметана – 120 г;
- Сіль – 0,5 ч. ложки;
- Перець запашний мелений – щіпка;
- Соняшникова олія – 50 мл
Спосіб приготування курячих шлунків
Курячі шлунки з овочами і сметаною можна подавати з будь-якими гарнірами, особливо добре підійде картопляне пюре. У поєднанні з ним ваші домочадці можуть поплутати курячі шлунки зі сметаною з відомим стравою бефстроганов. Прекрасно підійде до цієї страви також паста. Насипте на велику плоску тарілку відварену пасту, зверху викладіть курячі шлуночки зі сметаною – чим не вишукана італійська страва, не гірше, ніж у ресторані.