Як приготувати курячі шлунки: Рецепт з фото

Курячі шлунки – субпродукт, який, на жаль, не отримав належної уваги ні від відомих кулінарів, ні від звичайних господинь. Вся справа в жорсткості цього продукту і специфічному смаку. Найчастіше шлунки кидають у суп, в крайньому разі з них роблять паштет. Мало яка господиня знає, як багато рецептів приготування курячих шлунків існує і що можна приготувати з курячих шлунків. А з них можна робити спекотне, запікати в духовці з овочами, тушкувати в казані або горщику.

У цій статті я поділюся своїм досвідом, як правильно приготувати курячі шлунки, рецепт до неможливого простий, але результат виходить просто дивовижним. Курячі шлунки з овочами і сметаною дадуть фору найбільш вишуканих м’ясних страв. Незважаючи на свою жорсткість, в цьому блюді шлуночки виходять дуже ніжними і м’якими, а ще – соковитими і ароматними. Якщо ви ще вагаєтесь, як правильно приготувати курячі шлунки, щоб не просто нагодувати своїх рідних, але і вразити з вишуканою і смачною стравою, обов’язково скористайтеся цим рецептом.

 

Готуємо курячі шлунки за рецептом

 

Інгредієнти:

  • Шлунки курячі – 350 г;
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • Велика морква – 1 шт.;
  • Сметана – 120 г;
  • Сіль – 0,5 ч. ложки;
  • Перець запашний мелений – щіпка;
  • Соняшникова олія – 50 мл

Спосіб приготування курячих шлунків

  • Щоб курячі шлуночки вийшли ніжними і м’якими, їх варто попередньо відварити протягом 50 хвилин.
  • Відварені й охолоджені шлуночки порізати пластинами завтовшки 4-5 мм
  • Дві невеликі цибулини очистити від лушпиння і порізати тонкими чвертькільцями, а моркву натерти на тертці середнього розміру. Занадто дрібно натерта морква в процесі приготування раскипится і загубиться в страві, а надто грубо натерта буде довго готуватися. Тому вибирайте тертку з отворами середнього розміру.
  • Подрібнені цибулю і моркву обсмажити протягом 5-8 хвилин на середньому вогні. Смажити до готовності не потрібно, важливо просто прогріти овочі, зробити їх злегка м’якими.
  • У глибокій толстодонной сковороді розігріти олію, відправити туди порізані курячі шлуночки і обсмажити до золотистої скоринки, додати підсмажені цибулю і моркву і влити 100 мл води або бульйону. В цей час відправити в сковороду трохи солі і перцю, не завадять також улюблені прянощі. Гасити курячі шлунки з овочами до повного википання рідини, потім додати сметану, добре перемішати і згасити ще 5 хвилин.
  • Дивіться також:  Свиняча шия, запечена в духовці цілим шматком

    Курячі шлунки з овочами і сметаною можна подавати з будь-якими гарнірами, особливо добре підійде картопляне пюре. У поєднанні з ним ваші домочадці можуть поплутати курячі шлунки зі сметаною з відомим стравою бефстроганов. Прекрасно підійде до цієї страви також паста. Насипте на велику плоску тарілку відварену пасту, зверху викладіть курячі шлуночки зі сметаною – чим не вишукана італійська страва, не гірше, ніж у ресторані.

    Прокрутка до верху