Як приготувати курячий бульйон – 6 правильних рецептів приготування смачного бульйону

Як приготувати курячий бульйон, знають практично всі, правда, не у кожної господині він виходить прозорим і наваристим. З яких частин птиці вариться самий смачний бульйон? Як отримати красивий і апетитний м’ясної навар? Якщо ви поки не знаєте відповіді на ці питання, то запропонована нижче інформація виявиться досить до речі.

Готуємо з грудки

Прихильникам здорового харчування курячий бульйон ідеально підходить для щоденного меню. В міру насичений, свіжий і ароматний, він обов’язково сподобається і тим, хто просто не любить жирні, міцні м’ясні супи.

Інгредієнти:

  • 720 г філе птиці на кістки;
  • цибулина і морквина;
  • цибуля-порей;
  • два часникового зубчики;
  • лаврове листя, спеції, столова зелень.

Алгоритм дій:

  • Грудку птиці промиваємо, кладемо в каструлю, повністю заливаємо її водою і ставимо на вогонь.
  • Як тільки на поверхні бульйону з’явиться сіра піна, зливаємо його, грудку промиваємо і знову заливаємо її чистою водою.
  • Ледь рідина почне кипіти, кидаємо очищену моркву і цибулину. Цибулю можна покласти прямо в лушпинні, вона додасть бульйону красивий відтінок.
  • Також кладемо інші прянощі і цибулю-порей, але поки не солимо. Варимо бульйон протягом години.
  • Після виймаємо м’ясо і всі добавки. Бульйон проціджуємо, додаємо сіль, подрібнений часник, перець і моркву, яку потрібно розім’яти.
  • У порційні тарілки кладемо шматочки курки і подрібнену зелень. Наливаємо бульйон і подаємо до столу.

Готуємо з курячих спинок

З курячих спинок також можна зварити корисний і наваристий бульйон. Щоб курячий навар вийшов смачним і ароматним, додамо трохи овочів і прянощів.

Інгредієнти:

  • спинка куряча;
  • по одній цибулині і моркви;
  • два лаврових листа;
  • сіль і петрушка.

Спосіб приготування:

  • Перед приготуванням спинку курки краще замочити на годину, потім промити, залити чистою водою і поставити на вогонь.
  • Варимо м’ясо 15 хвилин, після кладемо цибулину, яка підкреслить смак і додасть прозорість бульйону. Разом з цибулею покладемо подрібнену довільно моркву.
  • Через півгодини навар солимо, додаємо лаврушки і через п’ять хвилин бульйон можна знімати з вогню. Подаємо його з зеленню і вареними макаронами.
Дивіться також:  Фо Бо - 8 рецептів вєтнамського супу

З стегенець для супу

На відміну від філе, стегенця є більш жирної частиною птиці. Тому, щоб зменшити калорійність страви, шкірку з ніжок краще зняти, а саме м’ясо вимочити в прохолодній воді протягом години.

Зварити бульйон з стегенець досить просто.

  • Для цього беремо кіло м’яса, кладемо його в каструлю разом з водою і ставимо на вогонь.
  • Як тільки навар закипить, присаливаем його і безперервно знімаємо піну.
  • Для приємного кольору і смаку можна покласти у воду очищену цибулину і морквину.
  • Варимо бульйон півтори години, а потім вимикаємо вогонь.

Курячий бульйон в мультиварці

Пряний курячий бульйон можна подавати як самостійне перше блюдо або використовувати в якості інгредієнта для інших страв. Завдяки мультиварці м’ясної навар вийде не тільки смачним, але і корисним, адже прилад дозволяє зберегти більшу частину корисних речовин курячого м’яса.

Для виконання рецепта можна взяти будь-частини птиці вагою від 800 грамів до кілограма.

Інгредієнти:

  • 110 г селери (корінь);
  • з однієї цибулини і моркви;
  • за три горошини чорного і запашного перцю;
  • лавровий листочок;
  • вода, сіль.

Спосіб приготування:

  • В чашу кухонного приладу складаємо порційні шматки птиці. Разом з куркою кладемо розрізані на четвертинки цибулину, кружечки кубики моркви і селери.
  • Додаємо сіль і інші приправи, наливаємо воду і включаємо режим «Суп» на 30 хвилин.
  • Після звукового сигналу змінюємо програму на «Гасіння» або «Мультипар» і тушкуємо курячий бульйон 1,5 години.
  • Готовий навар проціджуємо і використовуємо прозорий курячий бульйон за призначенням.

З курячих гомілок

Бульйон з курячих гомілок особливо сподобається чоловікам, адже що може бути смачніше наваристого супу з курячим м’ясом на кісточці?

Щоб навар вийшов ароматним, додамо спеції і прянощі.

Дивіться також:  Курячий бульйон — як приготувати і 10 рецептів на бульйоні

Інгредієнти:

  • дві курячих ніжки;
  • п’ять горошин чорного перцю;
  • дві гілочки селери;
  • лавровий лист;
  • морква і цибуля.

Спосіб приготування:

  • Гомілки птиці викладаємо в сотейник разом з нарізаною цибулею і морквою. Заливаємо продукти водою (тільки холодною) і ставимо на вогонь.
  • Варимо бульйон півгодини, потім додаємо сіль, горошини перцю, гілочки селери і лавровий лист.
  • Через 10 хвилин нагрівання вимикаємо, дістаємо м’ясо, а навар проціджуємо.
  • У порційні тарілки кладемо по курячій ніжці, трохи відварених овочів і зелень. Заливаємо все бульйоном і подаємо з хрусткими грінками

Наваристий бульйон з курки

Зварити курячий бульйон простіше простого, але ж хочеться, щоб таке блюдо вийшло наваристим, ароматною і дуже смачною. Про те, як приготувати смачний курячий бульйон, дізнайтеся прямо зараз.

Інгредієнти:

  • тушка курчати;
  • за дві невеликі цибулини і моркви;
  • пара зубців часнику;
  • запашний і білий перці;
  • коріандр, сіль, лавровий лист.

Спосіб приготування:

  • Розбираємо отримані шматки курчати і складаємо в каструлю. Наливаємо фільтровану воду і ставимо на плиту. Як тільки навар почне кипіти, не забуваємо прибрати піну.
  • Часник чистимо, морква добре промиваємо або теж ретельно очищаємо. Цибулю ріжемо навпіл, але лушпиння не знімаємо. Викладаємо овочі на суху сковорідку і смажимо протягом півгодини. Стежимо, щоб інгредієнти не підгоріли.
  • Тепер закладаємо коренеплоди в навар, і як тільки вміст сотейника закипить, відразу вимикаємо вогонь. Варити овочі не потрібно.
  • Додаємо приправи, знову доводимо складу до кипіння, вогонь і тушкуємо наполягаємо бульйон півгодини.
  • З рідини дістаємо м’ясо, відокремлюємо його від кісток. Виловлюємо всі овочі та прянощі – вони нам більше не знадобляться.
  • У тарілку кладемо м’ясні шматочки, зелень кропу і половину вареного яйця. Заливаємо продукти бульйоном. Смачний обід вже на столі!
Дивіться також:  Щі з кислої капусти – 8 рецептів приготування з квашеною капустою

Секрети приготування прозорого курячого бульйону

  • Для бульйону ні в якому разі не можна використовувати шматочки м’яса з кров’яними згустками. Також з курки потрібно зрізати всі звисають шматки сала і смальцю.
  • Важливо прибирати піну не лише коли навар почне кипіти, але і протягом всього процесу варіння.
  • Бульйон не повинен сильно кипіти – так він не стане прозорим.
  • Солити його потрібно тільки в кінці, а не на початку.
  • Проціджений бульйон завжди переливається в очищену каструлю.
  • Цибуля, морква і корінь петрушки подарують бульйону красивий колір, класти їх потрібно цілком.
  • Видалити дрібні частинки з бульйону шляхом проціджування не вийде. Професійні кухарі використовують відтяжку, тобто освітлення бульйону з допомогою яєчних білків. Суть такого способу полягає в тому, що білки поглинають «сміття» і потім видаляються.

Тепер ви знаєте, як з будь-якої частини тушки курки отримати смачний, пряний, наваристий, а головне, апетитний навіть на вигляд бульйон. Залишилося лише втілити теорію в життя!

Прокрутка до верху