Як приготувати кыстыбый | Рецепт з Фото


Кыстыбый є татарським національним блюдом. Воно має вигляд смаженої коржі з начинкою. Тісто для коржа робиться прісним, а начинкою найчастіше використовується картопляне пюре. Рецепт кыстыбый по-татарськи – страва досить ситне і дуже смачне. Його подають гарячим або теплим. Рецепт кыстыбый припав до вподоби всій країні, завдяки простоті приготування.

Готуємо кыстыбый за рецептом з фото

Блюдо підійде для легкої вечері або для повноцінного сніданку. Ніжне тісто чудово поєднується з начинкою з картоплі і цибулі або з молочної пшоняної каші.
Спробуйте приготувати рецепт кыстыбый з картопляною начинкою.

Для страви за цим рецептом підготуйте наступні продукти:

 

Тісто приготуйте з:

  • – 2 склянок борошна;
  • – півсклянки молока;
  • – вершкового масла 50 г;
  • – цукру 1 чайної ложки;
  • – солі за смаком.

 

Для начинки візьміть:

  • – картоплю 3 штуки;
  • – 1 цибулину;
  • – молоко 0,5 склянки;
  • – сіль.

Додатково знадобляться рослинна олія для зажаривания і вершкове масло – для змазування коржів.
Готувати коржі кыстыбы будете 30 хвилин, такої кількості продуктів вистачить для частування 3 осіб. Готову страву зберігайте в холодильнику.

Покроковий рецепт кыстыбый

Починайте приготування страви з підготовки начинки. Картоплю очистіть і відваріть. Загалом, зробіть пюре, додавши в нього молоко, сіль і улюблені спеції. Цибулю поріжте маленькими кубиками, обсмажте до світло-коричневого кольору і змішайте з картопляним пюре. Для пишноти картопляного пюре додайте до нього сире яйце і гарненько розмішайте.
Тепер починайте приготування тіста. Замісіть його з молока, борошна, вершкового масла і солі. Зауважте, що яйця не додаємо. Тісто має вийти досить тугим. Обгорніть його в харчову плівку і залиште відпочити на хвилин 15. Якщо бажаєте отримати більш пісне тісто, то візьміть половину необхідного обсягу молока і води.

Дивіться також:  Французький цибульний суп – 7 рецептів приготування

 

Як приготувати кыстыбый

 

  • З цієї кількості тіста можете розкачати 6 коржів діаметром 18 див. Якщо виходять обрізки тесту, то сміливо розкочуйте ще одну корж, навіть якщо вона вийде трохи менше.
  • Сильно розігрійте сковороду з рослинним маслом і обсмажуйте свої кыстыбы до золотистого кольору з кожної сторони.
  • Готові коржі складіть стопкою на тарілці. Тепер потрібно взяти по одній хлібині і поки вона гаряча змастити її шматочком вершкового масла. На одну половинку викласти виделкою картопляне пюре і акуратно згорнути навпіл. Якщо коржі охолонуть, то зігнути їх вже не вийде, так як вони просто зламаються. Зверху також промажте вершковим маслом.
  • Ось і готове блюдо кыстыбый. Насолоджуйтеся коржами разом з гарячим чаєм або молоком.
  • Можете випробувати кыстыбый з начинкою з пшоняної каші. Пшоно промийте, видаліть нечищені зернятка. На 1 склянку крупи візьміть 4 склянки молока, сіль і вершкове масло за смаком.
  • Як тільки молоко закипить покладіть у нього промите пшоно, посоліть і варіть до готовності. Коли каша розпариться і збільшиться в об’ємі, киньте шматочок масла, вимкніть вогонь. Можете укутати каструлю з кашею, щоб вона упрела, так вона розпариться і буде смачною.
  • Розігріти кыстыбый можна в духовці або мікрохвильовій печі. Розкладіть їх на деко і при температурі 160 градусів залиште на 15 хвилин.
  • Для додання пікантності начинки можете додати під час варіння картоплі пару зубців часнику і лавровий лист. Якщо любите свіжу зелень, додавайте її до готової начинки.
  • Прокрутка до верху