Кыстыбый є татарським національним блюдом. Воно має вигляд смаженої коржі з начинкою. Тісто для коржа робиться прісним, а начинкою найчастіше використовується картопляне пюре. Рецепт кыстыбый по-татарськи – страва досить ситне і дуже смачне. Його подають гарячим або теплим. Рецепт кыстыбый припав до вподоби всій країні, завдяки простоті приготування.
Готуємо кыстыбый за рецептом з фото
Блюдо підійде для легкої вечері або для повноцінного сніданку. Ніжне тісто чудово поєднується з начинкою з картоплі і цибулі або з молочної пшоняної каші.
Спробуйте приготувати рецепт кыстыбый з картопляною начинкою.
Для страви за цим рецептом підготуйте наступні продукти:
Тісто приготуйте з:
- – 2 склянок борошна;
- – півсклянки молока;
- – вершкового масла 50 г;
- – цукру 1 чайної ложки;
- – солі за смаком.
Для начинки візьміть:
- – картоплю 3 штуки;
- – 1 цибулину;
- – молоко 0,5 склянки;
- – сіль.
Додатково знадобляться рослинна олія для зажаривания і вершкове масло – для змазування коржів.
Готувати коржі кыстыбы будете 30 хвилин, такої кількості продуктів вистачить для частування 3 осіб. Готову страву зберігайте в холодильнику.
Покроковий рецепт кыстыбый
Починайте приготування страви з підготовки начинки. Картоплю очистіть і відваріть. Загалом, зробіть пюре, додавши в нього молоко, сіль і улюблені спеції. Цибулю поріжте маленькими кубиками, обсмажте до світло-коричневого кольору і змішайте з картопляним пюре. Для пишноти картопляного пюре додайте до нього сире яйце і гарненько розмішайте.
Тепер починайте приготування тіста. Замісіть його з молока, борошна, вершкового масла і солі. Зауважте, що яйця не додаємо. Тісто має вийти досить тугим. Обгорніть його в харчову плівку і залиште відпочити на хвилин 15. Якщо бажаєте отримати більш пісне тісто, то візьміть половину необхідного обсягу молока і води.
Як приготувати кыстыбый