Як приготувати лагман в домашніх умовах? 7 смачних рецептів лагмана
Незважаючи на незвичну назву, насправді лагман – це всього лише суп з локшиною. Давайте розглянемо, як приготувати лагман і які є варіації цієї страви.
Як приготувати класичний лагман в домашніх умовах?
Правильно приготувати лагман за традиційним рецептом не складно, головне – слідувати рецептом.
Необхідні продукти:
кілька картоплин;
дві цибулини;
трохи томатної пасти;
парочка зубчиків часнику;
близько 400 грам курки;
два помідора і два перцю;
пачка спагетті;
спеції за смаком.
Процес приготування:
Для початку відваримо макарони.
Тепер переходимо до обсмажуванню інгредієнтів. На сковороді нарізану цибулю і терту моркву перемішуємо з м’ясом і томатною пастою, смажимо деякий час.
Туди ж, на сковороді, додаємо нарізаний перець і подрібнений часник, ще трохи пізніше помідори і продовжуємо готувати.
Поки йде процес смаження, чистимо картоплю, режим її, викладаємо в сковорідку до м’яса з овочами і заливаємо двома склянками води. Якщо сковорода не глибока, то можна використовувати каструлю.
Після того як з’єднали всі продукти їх треба гасити не менше 20 хвилин, накривши кришкою і виставивши низьку температуру нагрівання.
Рецепт приготування зі свининою
Лагман зі свининою – це теж смачно, але результат виходить більш жирний, хоча і насичений смак.
Необхідні інгредієнти:
200 грамів спагетті або локшини;
кілька картоплин;
один помідор;
моркву і цибулина;
півкілограма свинини;
трохи томатної пасти;
спеції, перець, зелень – на свій смак.
Процес приготування страви:
М’ясо для цієї страви краще вибирати не жирне, хоча свинина традиційно взагалі не використовується. Нарізаємо м’ясо на шматки і відправляємо на гарячу сковороду.
Коли м’ясо злегка обсмажитися, додаємо до нього спочатку нарізану цибулю, а потім подрібнену моркву.
Наступний крок – помідори. Їх так само потрібно подрібнити і додати до м’яса з овочами. Не забувайте злегка помішувати всі продукти.
Тепер знадобиться хороша каструля, куди перекладаються всі продукти з сковороди. Туди ж додається нарізана картопля, томатна паста, лапша і всі складові заливаються водою. У цей момент можна додати всі спеції.
Залишилося дочекатися закипання, злегка прикриваємо кришкою і готуємо близько 20 хвилин на повільному вогні.
Лагман з яловичиною взагалі блюдо узбецької кухні, але прийшло воно до них з Китаю. Незважаючи на те, що це суп, подавати його можна як першого, так і другого.
Необхідні продукти:
моркву і цибулина;
трохи томатної пасти;
пара картоплин;
спеціальна локшина або звичайні спагетті;
близько 600 грам яловичини;
кілька помідор;
різні спеції.
Процес приготування:
Готуємо м’ясо, промиваємо його, нарізаємо на шматки і відправляємо на гарячу сковороду. Поки воно трохи обсмажується, нарізаємо цибулю, тремо моркву і викладаємо їх м’яса. Готуємо пару хвилин.
Тепер додаємо нарізану картоплю до інших овочів з м’ясом, кладемо трохи томатної пасти і заливаємо все водою. Готуємо близько 20 хвилин на дуже повільному вогні.
Через це час кладемо ще й помідори, сова накриваємо і готуємо ще 10 хвилин.
Поки йде процес приготування м’яса з овочами, потрібно відварити локшину. Після того як вона буде готова її викладають на тарілки, а зверху заливають отриманою підливою з м’яса з овочами.
Варіант з курки
Лагман з куркою – рецепт, який також можна назвати традиційним. Хоча для цієї страви можна використовувати практично будь-яке м’ясо і класти будь-які овочі за своїм смаком.
Необхідні продукти для приготування:
кілька помідор;
два солодких перцю;
одна морква і цибулина;
приблизно 600 грам курячого філе;
ложка томатної пасти;
три картоплини;
локшина або спагетті – 200 грам;
приправи та спеції.
Процес приготування:
Почнемо готувати з м’яса. Як і в інших рецептах цього блюда його, потрібно нарізати на невеликі шматочки і відправити на сковороду. Коли воно злегка змінить колір можна додати овочі.
Спочатку туди ж викладаємо нарізану цибулю, потім моркву, перець і помідори. Все це готуємо ще близько п’яти хвилин. Можна трохи заправити спеціями. Заливаємо воду і тушкуємо деякий час.
В цей час ставимо готувати локшину, готуємо її як звичайні макарони.
Потім беруться тарілки, куди буде викладатися лагман. Спочатку кладуть локшину, а зверху заливають м’ясною підливою.
Лагман по-узбецьки вдома – це зовсім не важко. Хоча з назви здається, що навпаки. Смак виходить такий, що забудете ви його ще не скоро.
Необхідні продукти для приготування:
морква і цибуля – по 1 штуці;
кілька картоплин;
два помідора;
800 грам яловичини;
локшина – близько 200 грам;
два солодких перцю;
часник, спеції.
Процес приготування:
Найкраще робити локшину самостійно, але не у всіх це вийде і займає багато часу. Тому можна купити вже готовий варіант спеціально для лагмана. Її треба відварити і перейти до підготовки інших продуктів.
М’ясо нарізати на шматки і викласти на сковороду, готувати деякий час, потім туди додати нарізану цибулю і терту моркву.
Трохи пізніше додається подрібнений часник, помідори кубиками і солодкий перець. Тримайте на вогні ще близько 10 хвилин.
Тепер овочі з м’ясом заливаються водою і до них, викладаються квадратики картоплі. Все це гаситься приблизно 20 хвилин, поки не буде готове.
Залишилось лише викласти в тарілку спочатку локшину, а потім тушковані овочі з м’ясом.
Готуємо в мультиварці – швидко і смачно
Готувати цю страву в мультиварці – одне задоволення. До того ж вона не псує її смак.
Необхідні інгредієнти:
600 грам м’яса;
цибулю і моркву – по одній штуці;
два помідора;
картопля – дві штуки;
кілька солодких перців;
близько 200 грамів локшини;
кілька зубчиків часнику і інші спеції.
Процес приготування:
Для початку все нарізаємо. М’ясо – на шматки середнього розміру. Цибуля перетворюємо в кільця, часник на дрібні квадрати, а помідори, картоплю, перець і моркву – на середні квадратики.
Беремо чашку з мультиварки, кладемо в неї спочатку м’ясо, включаємо режим «випічка» або «смаження» і готуємо м’ясо близько п’яти хвилин, тому до нього додаємо часник і цибулю. Тримаємо, поки не з’явиться гарна скоринка.
Після цього викладаємо овочі, що залишилися, заливаємо водою, додаємо приправи, закриваємо і виставляємо режим «суп» або «гасіння», приблизно на 90 хвилин.
Поки готується м’ясо з овочами, потрібно відварити локшину. Коли все буде готово, кладемо в тарілку локшину і поливаємо її підливою.
Для цього рецепта використовується тільки баранина хоч це м’ясо і не особливо поширене у нас.
Необхідні продукти:
баранина – 600 грам;
три картоплини;
по одній цибулині і моркви;
три помідора;
два перцю;
часник – 2 зубчики;
сіль, перець, інші приправи;
близько 200 грамів локшини.
Процес приготування:
В гарячій воді доводимо локшину до готовності і прибираємо в бік.
Переходимо до приготування м’яса. Його потрібно нарізати на шматки. Теж саме робимо з овочами, все потрібно нарізати.
У посуд з товстими стінками викладаємо м’ясо, чекаємо, поки воно придбає коричневий колір, і кладемо до нього спочатку цибулю, потім моркву і перець. Через деякий час викладаємо картоплю, приправляємо всі обраними спеціями і тушкуємо деякий час.
Тепер можна викласти подрібнені помідори і готувати ще близько 15 хвилин.
Через це час заливаємо все водою або бульйоном, що залишився від локшини. Коли заливка буде готова – страву можна подавати. Спочатку викладається локшина, а потім і м’ясна підлива.