Як приготувати лобіо – 7 смачних рецептів грузинської страви

Із стручкової квасолі

Грузини люблять і вміють готувати стручкову квасолю. З неї виходить незвичайне і смачне лобіо.

Приготуємо:

  • кілограм квасолі;
  • пару великих цибулин;
  • пару хороших томатів;
  • 100 г дрібно нарізаних або розтертих горіхів;
  • кілька зубків свіжого часнику;
  • трохи масла для обсмажування цибулі, сіль, спеції.

Тут дуже важлива добавка свіжої зелені, зазвичай використовується кілька видів. До традиційної кавказької травичці, наприклад, базиліка і кінзи, неодмінно радять додати трохи м’яти.

Готуємо так.

  • Квасолю помити, відрізати кінчики і видалити тверду прожилку. Нарізати на 3-4 частини. Відварити в підсоленій воді.
  • Цибулю нарізати дрібно.
  • Подрібнити зелень.
  • Волоські горіхи перемолоти на блендері.
  • Помідори пробланшировать, видалити ложкою сік і насіння, нарізати кубиками.
  • Цибулю підсмажити, потім помідори, згасити хвилин 7, посипати спеціями і часником, покласти зелень. Все протушкувати ще хвилин п’ять, всипати відварену квасолю. Перешкодити, недовго загасити.

Лобіо з квасолі по-грузинськи — проста в приготуванні і ситна їжа. Його готують на звичайний домашній стіл і, як варіант святкової страви. Ароматне, смачне всесезонна страва люблять ті, хто розуміє толк в кавказькій кухні.

Дивіться також:  Як приготувати яєчню? 13 рецептів приготування