Із стручкової квасолі
Грузини люблять і вміють готувати стручкову квасолю. З неї виходить незвичайне і смачне лобіо.
Приготуємо:
- кілограм квасолі;
- пару великих цибулин;
- пару хороших томатів;
- 100 г дрібно нарізаних або розтертих горіхів;
- кілька зубків свіжого часнику;
- трохи масла для обсмажування цибулі, сіль, спеції.
Тут дуже важлива добавка свіжої зелені, зазвичай використовується кілька видів. До традиційної кавказької травичці, наприклад, базиліка і кінзи, неодмінно радять додати трохи м’яти.
Готуємо так.
- Квасолю помити, відрізати кінчики і видалити тверду прожилку. Нарізати на 3-4 частини. Відварити в підсоленій воді.
- Цибулю нарізати дрібно.
- Подрібнити зелень.
- Волоські горіхи перемолоти на блендері.
- Помідори пробланшировать, видалити ложкою сік і насіння, нарізати кубиками.
- Цибулю підсмажити, потім помідори, згасити хвилин 7, посипати спеціями і часником, покласти зелень. Все протушкувати ще хвилин п’ять, всипати відварену квасолю. Перешкодити, недовго загасити.
Лобіо з квасолі по-грузинськи — проста в приготуванні і ситна їжа. Його готують на звичайний домашній стіл і, як варіант святкової страви. Ароматне, смачне всесезонна страва люблять ті, хто розуміє толк в кавказькій кухні.