Представлений рецепт збірної м’ясної солянки трохи відрізняється від оригінального. Але за смаком солянка повинна вийти не гірше звичного рецепта. Основною відмінністю є відсутність нирок, але інші складові повністю відповідають традиційному російському рецепту. Якщо замислюєтеся що ж приготувати на обід, то навіть не сумнівайтеся солянка – це саме те, що потрібно. Як приготувати солянку збірну м’ясну, щоб залишилися задоволені всі члени сім’ї. Відповідь одна – дуже просто. Її смак важко зіпсувати завдяки розмаїтості м’ясних інгредієнтів.
Як смачно приготувати м’ясну солянку збірну
Час приготування збірної м’ясної солянки становить 1,5 години і розрахована вона на 6 повноцінних порцій.
Готувати збірну м’ясну солянку потрібно з такого набору продуктів:
– м’ясо копчене 200 г (це 2 невеликих шматка);
– 0,5 кг будь-якого м’яса – свинини, яловичини або курки. Можете взяти кожного виду потроху, але щоб загальна кількість становила півкілограма;
– ковбаса копчена шинка 150 г;
– 1 цибулина;
– 4 зубки часнику;
– 2 столові ложки томатної пасти;
– 3 столові ложки рослинної олії;
– 2 або 3 солоних огірка (середнього розміру);
– 70 г каперсів (можете замінити корнішонами);
– 1 баночка оливок або маслин;
– свіжа зелень один пучок;
– 2 столові ложки цукру;
– лимон і сметану будете використовувати при подачі;
– сіль.
Отже, необхідні компоненти підготували, тепер приступимо до поетапного приготування збірної м’ясної солянки:
- Все м’ясо потрібно добре промити і обрізати зайві плівочки, сухожилля і зайвий жир.
- Знайдіть широку і глибоку каструлю і помістіть туди м’ясо, наберіть холодною водою і визначте на вогонь.
- Води налийте 2,5 літра, дайте закипіти. Зніміть пінку обов’язково, щоб бульйон вийшов прозорим. Варіть м’ясо до готовності.
- Якщо варіть кілька видів м’яса, то і вариться воно буде різна кількість часу. Куряче м’ясо звариться швидше, йому вистачить 20 або 30 хвилин. Свинину на готовність спробуйте вже через 30 або 40 хвилин. Найдовше вариться яловиче м’ясо, воно може готове і через 2 години. Тому пробуйте і по готовності поступово виймають м’ясо з каструлі.
- Щоб бульйон був ароматним, киньте пару лаврових листочків або інші улюблені прянощі.
- Зварене м’ясо наріжте невеликими кубиками. Якщо є кісточки, дістаньте їх.
- За час, поки м’ясо вариться, можете зробити засмажку до солянці. Почистіть цибулю і часник порубаєте і на рослинному маслі обсмажте. Сюди ж влийте 2 ополоника бульйону, покладіть томатну пасту, перець мелений, розмішайте і дайте покипіти кілька хвилин.
- Тепер підготуйте інші компоненти. Наріжте кубиками ковбасу і шинку, щоб вони рівномірно розподілилися по солянці.
- Дрібно нарізати огірки, оливки можете нарізати кружечками, видаляючи кісточки.
- В цей час зварене м’ясо можете повернути в каструлю, покладіть слідом ковбасу і шинку, огірки і оливки, каперси. Подсахарите і перемішайте. Додати засмажку, посоліть і розмішайте.
- Зробіть вогонь невеликий, і нехай солянка покипить ще півгодини, щоб всі смаки складових компонентів перемішалися.
- Спробуйте і додайте сіль або цукор. Якщо недостатньо буде кислоти, можете долити огірковий маринад, розсіл з каперсів або оливок. При зайвій кислоті сміливо додайте цукор, він відрегулює її зміст.
Подавайте збірну м’ясну солянку у гарячому вигляді, і в кожну порцію не забудьте покласти свіжу зелень, колечко лимона і сметану.