Покрокове приготування в банку
Інгредієнти:
- ½ Кг м’якоті свинини;
- 2 великі ріпчасті цибулини;
- 1 ч. л. з гіркою солі + жменя великої для посипання сковороди;
- мелений чорний перчик.
Приготування:
- Підготовлену свинину нарізати невеликими порційними шматками.
- Крупно порубати очищений ріпчасту цибулю.
- Поєднати в мисці підготовлені продукти. Додати до нього сіль, перець. Добре перемішати вміст ємності руками і залишити на чверть години.
- Для такого способу приготування м’яса підійдуть пів-літрові і літрові банки. Попередньо їх ретельно вимити й обсушити.
- По черзі розподіляти в банки шари з цибулі і м’яса. Овочевий повинен бути першим.
- На суху сковороду, яка підходить для запікання, висипати велику сіль. Поставити зверху банки. Покрити їх кришками з фольги, складеної в 4 шари.
- Перемістити сковороду з банками в холодну духовку.
- Запікати страву при 170°С близько 2 годин.
Важливо! Щоб банки не лопнули, відразу отримувати готове частування з духовки не можна. Потрібно дати йому трохи охолонути.