Як приготувати м’ясо в духовці – 15 рецептів смачного і соковитого м’яса

Фарширована свинина, запечена в духовці

Склад:

  • 3 кг свинячого ошийка з антрекотом;
  • 9 скибочок бекону;
  • 2 шт. помідорів;
  • 1 головка часнику;
  • велика сіль;
  • спеції;
  • рослинна олія;
  • 100 г волоських горіхів

Приготування:

  • Натерти м’ясо свинини крупною сіллю з кожної сторони.
  • Томати нарізати кружечками.
  • Часник розчавити, з’єднати з вибраними спеціями і 3 ч. л. масла.
  • Очищені горіхи подрібнити.
  • На промаслене дно укласти пластинки бекону. Присолити.
  • Зверху покласти м’ясний шматок. По лінії кісточки зробити надрізи. Присолити їх. Вкласти між шматочками кружечки помідорів, часник зі спеціями і подрібнені горішки.
  • Затягнути підготовлене м’ясо плівкою і залишити на 12 годин у холоді.
  • Вранці відправити в заздалегідь розігріту духовку.
  • Готувати при 190°С близько 1,5 години.

Через півгодини після початку запікання покрити м’ясо фольгою. Перед подачею нарізати шматочками і доповнити соусом.

Щоб смачно приготувати м’ясо, потрібно правильно вибирати частину туші і підібрати відповідний режим запікання. Відмінно підходить для цієї мети корейка, шийка, шматочки м’яса з невеликою кількістю жиру. Запікати свинину і яловичину завжди краще при середній температурі.

Дивіться також:  Хачапурі по-тбилисски за 5 хвилин – 7 смачних і швидких рецептів
Прокрутка до верху