Фарширована свинина, запечена в духовці
Склад:
- 3 кг свинячого ошийка з антрекотом;
- 9 скибочок бекону;
- 2 шт. помідорів;
- 1 головка часнику;
- велика сіль;
- спеції;
- рослинна олія;
- 100 г волоських горіхів
Приготування:
- Натерти м’ясо свинини крупною сіллю з кожної сторони.
- Томати нарізати кружечками.
- Часник розчавити, з’єднати з вибраними спеціями і 3 ч. л. масла.
- Очищені горіхи подрібнити.
- На промаслене дно укласти пластинки бекону. Присолити.
- Зверху покласти м’ясний шматок. По лінії кісточки зробити надрізи. Присолити їх. Вкласти між шматочками кружечки помідорів, часник зі спеціями і подрібнені горішки.
- Затягнути підготовлене м’ясо плівкою і залишити на 12 годин у холоді.
- Вранці відправити в заздалегідь розігріту духовку.
- Готувати при 190°С близько 1,5 години.
Через півгодини після початку запікання покрити м’ясо фольгою. Перед подачею нарізати шматочками і доповнити соусом.
Щоб смачно приготувати м’ясо, потрібно правильно вибирати частину туші і підібрати відповідний режим запікання. Відмінно підходить для цієї мети корейка, шийка, шматочки м’яса з невеликою кількістю жиру. Запікати свинину і яловичину завжди краще при середній температурі.