Як приготувати м’ясо в духовці – 15 рецептів смачного і соковитого м’яса

Рецепт запікання з картоплею

Інгредієнти:

  • 600 г яловичої м’якоті;
  • 750 г картоплі;
  • 2 ч. л. кухонної солі;
  • 2 ріпчасті цибулини;
  • 4 ст. л. рослинного масла;
  • суміш кольорових мелених перців.

Приготування:

  • Добре охолоджену яловичину промити, підсушити зручним способом. Зрізати з шматка шматочки жиру, плівки, прожилки і інші зайві частини. Нарізати скибочками розміром приблизно з половину долоні. Якщо шматки будуть дрібними, то яловичина в результаті запікання вийде сухою.
  • Ріпчасту цибулю почистити і порізати четвертинками.
  • Змішати у великій мисці м’ясо і шматочки овоча. Залити половиною олії, засипати сіллю і перцем. Маринувати яловичину в такому вигляді не менше півгодини. Час впливає на смак і ніжність підсумкового результату.
  • Картоплю почистити, порізати середніми шматочками. Викласти їх у центр відрізка фольги, змащеного залишилися олією. Присипати сіллю. Можна використовувати будь-які спеції.
  • На картоплі розташувати шматки яловичини і подрібненої цибулі.
  • Щільно загорнути краї фольги. Скласти її конвертом.

Запікати картоплю з м’ясом в духовці мінімум 45 хвилин при середній температурі. Готову страву викласти на широку красиву тарілку, присипати сухої або свіжої зеленню, подати до обіду.

Дивіться також:  Ескалоп з свинини на сковороді – 6 рецептів, як приготувати
Прокрутка до верху