Рецепт запікання з картоплею
Інгредієнти:
- 600 г яловичої м’якоті;
- 750 г картоплі;
- 2 ч. л. кухонної солі;
- 2 ріпчасті цибулини;
- 4 ст. л. рослинного масла;
- суміш кольорових мелених перців.
Приготування:
- Добре охолоджену яловичину промити, підсушити зручним способом. Зрізати з шматка шматочки жиру, плівки, прожилки і інші зайві частини. Нарізати скибочками розміром приблизно з половину долоні. Якщо шматки будуть дрібними, то яловичина в результаті запікання вийде сухою.
- Ріпчасту цибулю почистити і порізати четвертинками.
- Змішати у великій мисці м’ясо і шматочки овоча. Залити половиною олії, засипати сіллю і перцем. Маринувати яловичину в такому вигляді не менше півгодини. Час впливає на смак і ніжність підсумкового результату.
- Картоплю почистити, порізати середніми шматочками. Викласти їх у центр відрізка фольги, змащеного залишилися олією. Присипати сіллю. Можна використовувати будь-які спеції.
- На картоплі розташувати шматки яловичини і подрібненої цибулі.
- Щільно загорнути краї фольги. Скласти її конвертом.
Запікати картоплю з м’ясом в духовці мінімум 45 хвилин при середній температурі. Готову страву викласти на широку красиву тарілку, присипати сухої або свіжої зеленню, подати до обіду.