Смачний і соковитий рецепт на новий рік
Інгредієнти:
- 800 г свинячої лопатки;
- 3 десертні ложки класичного соєвого соусу;
- 3 десертні ложки олії оливи;
- 8 – 9 картоплин;
- 1 десертна ложка гранульованого часнику;
- 1 десертна ложка російської гірчиці;
- 3 лаврових листочка;
- сіль, червоний мелений перець.
Приготування:
- Підготовлену лопатку цілим шматком натерти сумішшю сухого часнику, солі, перцю.
- Залити сумішшю з соєвого соусу і гірчиці. «Втерти» свинину в маринаді, перекласти в глибоку миску під плівку і прибрати на добу в прохолоду.
- На наступний день крупно порізати картоплю. Присипати сіллю. Полити оливковою олією.
- Викласти м’ясо і картоплю в промаслений прямокутну форму для запікання. Додати до продуктів лаврушку.
- Покрити ємність з інгредієнтами фольгою.
Запікати страву в заздалегідь розігрітій до 200°С духовці. Спочатку готувати 80 хвилин під фольгою, потім ще 20 хвилин уже без покриття, щоб м’ясо і гарнір підрум’янилися.