Як приготувати м’ясо в духовці – 15 рецептів смачного і соковитого м’яса

Смачний і соковитий рецепт на новий рік

Інгредієнти:

  • 800 г свинячої лопатки;
  • 3 десертні ложки класичного соєвого соусу;
  • 3 десертні ложки олії оливи;
  • 8 – 9 картоплин;
  • 1 десертна ложка гранульованого часнику;
  • 1 десертна ложка російської гірчиці;
  • 3 лаврових листочка;
  • сіль, червоний мелений перець.

Приготування:

  • Підготовлену лопатку цілим шматком натерти сумішшю сухого часнику, солі, перцю.
  • Залити сумішшю з соєвого соусу і гірчиці. «Втерти» свинину в маринаді, перекласти в глибоку миску під плівку і прибрати на добу в прохолоду.
  • На наступний день крупно порізати картоплю. Присипати сіллю. Полити оливковою олією.
  • Викласти м’ясо і картоплю в промаслений прямокутну форму для запікання. Додати до продуктів лаврушку.
  • Покрити ємність з інгредієнтами фольгою.

Запікати страву в заздалегідь розігрітій до 200°С духовці. Спочатку готувати 80 хвилин під фольгою, потім ще 20 хвилин уже без покриття, щоб м’ясо і гарнір підрум’янилися.

Дивіться також:  11 рецептів хачапурі з сиром в духовці — випікаємо смачно!
Прокрутка до верху