У горщиках в духовці
Інгредієнти:
- ½ Кіло свинини;
- 400 г сирої картоплі;
- ½ Склянки квасолі червоного кольору;
- 100 г пасти з томатів;
- цибулина;
- свіжий часник за смаком;
- сіль і перець;
- морквина;
- лавровий лист;
- ½ Склянки рослинного масла;
- 800 мл фільтрованої води.
Приготування:
- Квасолю заздалегідь розмочити у воді і відварити до розм’якшення.
- М’ясо порізати.
- Картоплю порізати середніми кубиками і обсмажити на сковорідці з розігрітим олією до напівготовності.
- В окремій сковороді смажити до появи рум’яної скоринки м’ясні шматочки. До них додати цибулю і моркву (подрібнені). Разом готувати компоненти 8 – 9 хвилин.
- Додати в сковороду пасту з томатів. Потомити масу ще стільки ж часу без кришки при частому помішуванні.
- Перекласти обидві піджарки в казан. Долити води, щоб вона покривала компоненти, додати сіль, лаврушку і перець. Загасити масу ще чверть години.
- Вміст казана розподілити по горщикам.
- У них же відправити варену квасолю і дрібні шматочки часнику.
Добре перемішати вміст горщиків. Запікати страву 70 хвилин при середній температурі під кришками.